SEC’in açıklamasına göre sıradaki stablecoin USDC mi?

Stablecoin ihraççısı Circle, USDC’in yavaş bir büyüme içinde olacağını söylüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün piyasanın önemli stablecoin’lerinden biri olan USDC, Apple Pay ödemeleri için anlaşmaya vardığını açıklamıştı. 15 Kasım 2022 Salı günü, FinTech firması Circle Internet Financial, “Circle ile yapı oluşturan uygun işletmelerin artık satışlarını Apple Pay’i kabul ediyorum.” açıklamasıyla müjdeyi verdi.

USDC, dün yapmış olduğu anlaşmayla öne çıktı. Fakat şirketin ilerleme stratejisi beklendiği şekilde gerçekleşmiyor. Yapılan açıklamalara göre USDC büyüme konusunda Binance’ın stablecoin’i BUSD’e göre daha yavaş ilerleme kaydedecek.

ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin USDC’nin ihraççısı Circle, piyasadaki daha güçlü rekabetin muhtemelen Circle stablecoin’leri baskı altına alarak büyümesini yavaşlatacağını düşünüyor. Şirketin mali görünümü üzerinde ağırlık yaratacağı üzerinde duruluyor.

Circle, USDC’nin ilerlemesinde yavaşlama görüyor

Stablecoin üreticisi olan şirket, 14 Kasım Pazartesi günü ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’na bir dosya iletti. Bu dosyada, kripto borsası Binance’in otomatik olarak USDC’yi Binance cüzdanlarında tutulan BUSD’ye dönüştürmesinin 30 Eylül’de sona eren çeyrekte USDC sirkülasyonunu azalttığı görüldü.

Dünyanın en büyük ikinci stablecoin’ini çıkaran Circle, Binance’in otomatik dönüşümünün, 30 Haziran-30 Eylül arasında dolaşımdaki USDC’deki 8,3 milyar ABD doları tutarındaki düşüşün 3 milyar ABD dolarına kadar olan kısmını açıkladığını tahmin ediyor.

Circle’a göre dolaşımdaki USDC’deki düşüşün altında birçok neden yatıyor. Bunlardan bazılarını sıralayan şirket; düşük kripto para birimi fiyatları, FTX, Voyager Digital ve Celsius gibi büyük kripto işletmelerinin çöküşü ve istikrarlı paraların ABD Hazinelerine geçmesine neden olan yüksek faiz oranları öne çıkardı.

Dünyanın en büyük kripto borsası ve dünyanın üçüncü en büyük stabilcoini BUSD’nin ihraççısı olan Binance, Eylül ayında müşterilerin üç rakip stabilcoin’deki (USDC, Pax Dollar (USDP) ve True USD (TUSD)) varlıklarını BUSD’ye çevireceğini duyurdu.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin