featured

Son dakika: Coinbase SEC davasına yanıt verdi, işte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase kripto borsasına karşı SEC davasını çevreleyen ve piyasayı hareketlendiren gelişmenin ardından, kripto firması ajans tarafından yapılan iddialara resmen yanıt verdi. Şirket yaptıkları açıklamada her zamanki gibi çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Ayrıca Coinbase’e göre SEC tarafından izlenen strateji, Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto alanında uluslararası rekabet etme kabiliyetine önemli zarar verecek. 

Coinbase dava yerine mevzuat çağrısında bulundu

Coinbase’in baş hukuk sorumlusu ve genel danışmanı Paul Grewal tarafından yayınlanan bir açıklamada, dijital varlık endüstrisi için net kuralların yokluğunda SEC’in “yalnızca uygulama yaklaşımı” konusundaki endişelerini dile getirdi. Grewal, bu yaklaşımın Amerika’nın ekonomik rekabet gücüne ve Coinbase gibi uyum ve ABD düzenlemelerine bağlılık gösteren şirketlere zarar verdiğini savundu.

SEC

Bununla birlikte Grewal, davaya rağmen Coinbase’in her zamanki gibi çalışmaya devam etmeyi planladığını da vurguladı. Davanın çözüm olmadığını belirterek yol için adil kuralların şeffaf bir şekilde geliştirilmesine ve eşit şekilde uygulanmasına olanak tanıyan mevzuat çağrısında bulundu. Grewal’ın son yasal işlem hakkında konuşurken yaptığı açıklamadan tam bir alıntı aşağıdaki gibidir:

Çözüm, yol için adil kuralların şeffaf bir şekilde geliştirilmesine ve eşit bir şekilde uygulanmasına olanak tanıyan mevzuattır, dava açmak değil.

Coinbase SEC davası altında bocalıyor

SEC, dünyanın en büyük kripto borsası Binance’e dava açtıktan sadece bir gün sonra Kaliforniya borsasına karşı dava açtı. ABD’li gözlemci dava dilekçesinde Coinbase’i kayıtsız bir komisyoncu, borsa ve takas kurumu olarak faaliyet göstermekle suçlayarak mali düzenlemelerin olası ihlallerine ilişkin endişelerini dile getirdi.

Kripto para piyasası hisse senedi fiyatının piyasa açılışından sonra yaklaşık yüzde 14 oranında düşmesiyle birlikte şirketin yanıtı, işletmelerin faaliyet göstermesi için açık ve adil kurallar sağlayacak bir yasal çerçeveye duyulan ihtiyaç konusundaki sert inancını yansıtıyor. Kripto para borsası ve SEC arasındaki yasal savaş devam ederken sonucun bir bütün olarak kripto para birimi endüstrisi için önemli etkileri olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin