Solana ve bazı altcoin'ler aktif olarak geliştirilen projeler arasında ilk 3'e girdi! Ne anlama geliyor?
Solana ve bazı altcoin'ler aktif olarak geliştirilen projeler arasında ilk 3'e girdi! Ne anlama geliyor?

Solana ve bazı altcoin’ler aktif olarak geliştirilen projeler arasında ilk 3’e girdi! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Santiment verilerine göre Solana ve Cardano, Nisan ayında en hızlı gelişen ilk 10 varlık arasında yer alıyor. Nisan ayı için Github bilgilerine dayalı toplu geliştirme etkinliğine göre ilk 10 proje listesinde, Uniswap, Solana ve Status ilk üçte yer aldı. Liste, Cardano’yu sekizinci sırada yer alan Ethereum’un önünde en gelişmiş yedinci varlık olarak konumlandırıyor.

Uniswap, Solana ve Status ilk üçte yer aldı

Santiment’in metriği, binlerce genel Github deposunun geliştirme verilerini izler. Bir projeye daha fazla kullanıcı katkıda bulunursa, sıralamada o kadar üst sıralarda yer alır.

Geliştirme faaliyetinin kısa vadeli piyasa fiyatları üzerinde etkisi çok az olsa da, projenin uzun vadeli büyümesinin sağlıklı bir göstergesi olabilir. Daha önce bildirildiği üzere, Cardano 2021’de en gelişmiş varlıkların başında yer aldı.

Cardano blok zinciri için akıllı sözleşme teknolojisinin piyasaya sürülmesiyle, daha fazla geliştirici ağı kullanmaya ve çeşitli kullanım durumları yayınlamaya başladı.

Cardano’nun büyük güncellemesi Vasil hard fork’un Haziran ayında gelmesi bekleniyor. Söz konusu yükseltme, Cardano topluluğunun önde gelen bir üyesi olan Bulgar matematikçi Vasil Dabov’un adını taşıyor gibi görünüyor.

Bir IOHK blog yazısında belirtildiği gibi, Plutus komut dosyası referanslama ve referans girdileri, June Vasil hard fork’a dahil edilmesi planlanan iki büyük gelişmedir. Bu doğrultuda, referans girdileri (CIP-31) ve referans komut dosyaları (CIP-33) için CIP’ler Cardano’da uygulanmak üzere sunuldu. Ayrıca Haziran ayında Vasil hard fork’un bir parçası olarak uygulanması bekleniyor.

Bu geliştirmeleri, diğer ölçeklendirme iyileştirmelerine ek olarak, dApp’ler, DeFi, RealFi, ürünler, akıllı sözleşmeler ve Cardano üzerinde oluşturulan veya çalışan borsalar için verimi artıracaktır.

Solana kısa süre önce, bir sonraki yüksek etkili proje dalgasını Solana ekosistemine getirmeye odaklanan küresel bir hackathon olan Riptide’ın sonuçlarını açıkladı. Riptide, beşinci Solana hackathon’u ve Solana Hacker Houses’ın dünyanın dört bir yanından inşaatçıları bir araya getirdiği ilk hackathon.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin