featured

SOL, kritik destek noktasında tutunamazsa bütün ışığını kaybedebilir! Yatırımcılar korkmalı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan SOL, FTX çöküşü sonrasında oldukça zorlu günler geçirdi.  Aylık ve iki haftalık bir zaman diliminde, CoinGecko verileri düşüş gösterirken, günlük ve haftalık zaman dilimleri mütevazı bir toparlanmaya işaret ediyor.

Bu da, FTX çöküşü ardından açılan yaraların henüz kapanmadığını kanıtlıyor.

SOL zor günlerden geçiyor

Teknik veriler düşüş sinyalleri göndermeye devam ettikçe, olumsuz havanın bir süre daha hâkim olması muhtemeldir.

Gözde altcoin’in fiyatının 12,58 dolarda bulunan 61,80 Fibonacci seviyesinin altına düşmesi pek de şaşırtıcı bir durum olmaz.

Bunun nedeni, FTX’in sektördeki kardeşi Alameda Research’ün Solana ICO’sunda önemli bir role sahip olması olabilir.

Yatırımcı güveni de Solana’nın SBF ve şirketiyle yakın bağları hakkındaki endişelerin artması ile birlikte düştü.

Yıldız altcoin yeniden parlayabilecek mi?

SOL, kripto endüstrisinin gözde yıldızlarından bir tanesiydi. Ancak fiyat, FTX çöküşü öncesi 36,83 dolarlık bir fiyata sahipken, çöküş haberlerinin ardından %62,2 oranında değer kaybetti. Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada ise 13,55 dolar civarında kırmızı bir mumda işlem görüyor.

Ancak Solana’nın geleceği, bu çöküş haberlerinden önce bile iç karartıcıydı. Messari’nin Solana hakkındaki 3. çeyrek raporu, yalnızca NFT’ler gibi belirli ekosistem bileşenlerinin gerçekten istikrara kavuştuğunu ve hatta geliştiğini ortaya koyuyor.

SOL

Bununla birlikte, altcoin’in bazı teknik göstergeleri hâlâ yükseliş umudunun olduğuna işaret ediyor. Teknik göstergelerden RSI değer aşırı satım bölgesinde olmasına rağmen, metrik yavaş yavaş hız kazanıyor. Bu, CMF endeksindeki olumlu bir artışla da destekleniyor.

Ancak, bu yalnızca günlük grafikte böyle görünüyor. 4 saatlik zaman diliminde, düşüş eğilimi gösteren bir üçgen modeli oluşmuş durumda.

Pearson’s R skorunun 0,7 olan regresyon kanalı, düşüş trendinin yükseliş trendinden daha olası olduğunu belirterek, daha fazla aşağı yönlü hareketi onaylıyor.

Dar Bollinger Bantları da aynı şekilde düşüş eğilimine işaret ediyor.

Solana ekosistemindeki kaygı son bulacak mı?

FUD (korku, belirsizlik ve şüphe), Solana için en baskın duygu gibi görünüyor.

Gözde altcoin’in FTX ile sıkı ilişkilerinin bir sonucu olarak piyasada korku ve olumsuz bir piyasa havası hakim.

4 saatlik fiyat grafiği de SOL fiyatının olumsuz hareketine devam edebileceğini destekliyor. 13,07 dolarda bulunan destek noktası, gözde altcoin’in çökmemesi için tutunması gereken hayati bir seviyedir.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin