featured

Herkesin gözü onda! SOL fiyatının düşüş trendinden çıkmasına ne kadar zaman var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin’in yükselme çalışmaları ile birlikte gözde altcoin’lerden bir tanesi SOL fiyatı da düşüş trendini kırmak istiyor.

Bitcoin (BTC) son ​​haftalarda önemli ölçüde düşüş yaşadı. Grafiklerde 21,700 dolar ve 23,000 dolar seviyelerinde bulunan direnç noktaları ile karşılaştı. Piyasa lideri önümüzdeki haftalarda da net bir iyileşme göremeyebilir. Korkunç piyasa koşulları ve piyasa liderinin zayıf hareketleri ile birlikte çoğu altcoin de büyük oranlarda değer kaybetti. SOL, düşüş trendini bir türlü kıramayan kripto para birimlerinden bir tanesiydi. Yine de alıcılar son üç haftadır fiyatları yukarı doğru çekmeyi başardılar. Peki boğalar, daha fazla baskı uygulamaya devam edebilirler mi?

SOL 1 günlük fiyat grafiği analizi:

Mart ortasındaki rallinin ardından, fiyat nisan ayına göre en yüksek ve en düşük seviyeyi gördü. Bu, güçlü bir düşüş trendinin SOL fiyatını 250 dolardan 80 dolara düşürdüğü kasım ayında başlayıp mart ayına kadar devam eden hareket ile benzerdi.

SOL grafik

80 dolar seviyesi, başta altcoin için çok uzak görünüyordu. Fiyat düşüş eğiliminde kalmaya devam etti. Ancak alıcılar bu ayın başlarında 32 dolardan daha yüksek bir dip oluşumunu zorladılar. Bununla birlikte fiyat, 37 dolarda bulunan direnç noktasına biraz yaklaşmayı başardı. Ancak boğaların hâlâ yapmaları gereken çok iş vardı.

43 dolar ile 45 dolar arasında bulunan alan, son haftalarda inatçı bir direnç bölgesi olarak görev gördü. 50 dolar seviyesi ise mayıs ayının sonundan bu yana ulaşılması çok zor bir hedef olarak kaldı. Uzun vadeli yatırımcılar, birkaç hafta içinde başka bir düşüş gerçekleşebileceğinden, satın almak yerine bekleyip piyasayı izlemeyi tercih edebilirler.

Teknik göstergeler

Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI), nötr 50 işaretinin altında kaldı. Bu, düşüş baskısının varlığına işaret eder. Bununla birlikte, nötr 50’yi geçme çalışmaları devam ediyor. 55’in üzerine çıkılması durumunda, boğalar cesaret kazanabilir. Bunun sonucunda da SOL fiyatında yukarı yönlü bir hareket başlayabilir.

OBV, haziran ayında yukarı doğru bir artış gördü. Ancak son birkaç gündür yatay hareket ediyor.  Öte yandan, CMF ise istikrarlı bir şekilde yükseliyor. Birlikte ele alındığında bunlar, geçen ay artan satın alma baskısına işaret ediyorlar.

DMI, ADX ve -DI 20 işaretinin altına düştüğü için eğilimin çok da güçlü olmadığı görülüyor. Buradan yapılan çıkarım ise, düşüş eğiliminin gücünü kaybettiğiydi.

Sonuç olarak

Göstergeler, SOL için bir miktar yükseliş momentumunun yakın olabileceğini gösterdi. Ancak, bu hâlâ güçlü bir ihtimal değil. Fiyat hareketi aşağı yönlü bir yapı gösterdi. Muhtemelen 45 dolar ve 50 dolar arasında bulunan bölge satış baskısı ile karşı karşıya kalacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin