featured

Şimdi yatırım yapılacak ve uzun vadede kazandıracak en iyi 2 kripto para birimi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından gün geçtikçe daha fazla benimseniyor. Bu yazıda uzun vadede kazanç getirebilecek ve şimdi yatırım yapmak için doğru zaman olan 2 coin hakkında bilgi verilecektir.

Bitcoin ve Ethereum diğer kripto para birimlerine farkla, piyasada toplam 1,4 trilyon dolar değere en değerli kripto para birimleridir. Bu, tüm kripto para piyasasının %62’sini oluşturdukları ve bu popülerliğin kurumsal yatırımcıların dikkatinden kaçmadığı anlamına geliyor.

Aslında, PricewaterhouseCoopers’ın yakın tarihli bir araştırmasına göre Bitcoin ve Ethereum, kripto para risk fonları tarafından alınıp satılan en popüler dijital varlıklardır.

Her iki varlık da hâlâ değerli yatırımlar gibi görünüyor. Ancak daha az değerli kripto para birimleri muhtemelen daha fazla avantaj sağlıyor. Örneğin, Litecoin (LTC) ve Chainlink (LINK). Kripto para risk fonları arasında sırasıyla üçüncü ve dördüncü en popüler varlıklardır. Ancak toplamda sadece 19 milyar dolarlık piyasa değerine sahipler. Yani toplam kripto para birimi değerinin %1’inden daha azını oluşturuyorlar.

Daha da önemlisi Fidelity tarafından yakın zamanda yapılan bir başka çalışma, kripto para birimlerinin kurumsal olarak benimsenmesinin arttığını gösteriyor. Bu eğilim devam ederken, Litecoin ve Chainlink’in sahip olduğu popülerlik onlara olan talebi artıracaktır. Bu başlı başına zorlayıcı bir yatırım tezi. Ancak bu kripto para birimleri hakkında dikkat çekecek ve yatırımcılarının beğeneceği daha çok şey var. İşte bu ikisi hakkında bilmeniz gerekenler.

1.Litecoin

Genel anlamda Litecoin, piyasanın öncüsü olan Bitcoin’e çok benzer. Özünde birkaç kayda değer değişiklik yapılmış olsa da aslında Bitcoin’in kaynak kodundan geliştirildi. İlk olarak, Litecoin blockchaini Bitcoin’den dört kat daha hızlıdır. Bitcoin işlem blokları her 10 dakikada bir zincire eklenirken, Litecoin ile bu işlem sadece 2,5 dakika sürüyor.

kripto Litecoin

Ek olarak ve belki daha da önemlisi, Litecoin’in arz limiti dört kat daha fazladır. Bitcoin 21 milyon token ile sınırlıyken, Litecoin 84 milyon ile sınırlıdır. Bu nedenle, Bitcoin’e genellikle ‘dijital altın’ denmesine benzer bir şekilde Litecoin de ‘dijital gümüş’ olarak ün kazanmıştır.

Peki, neden Litecoin’e yatırım yapmalısınız? Sonsuz olmayan her şeyin onlara değer katması gibi, Litecoin’in kıtlığı da ona değer katar. Talebin artmaya devam ettiğini varsayarsak, Litecoin’in fiyatı da yükselmeye devam etmelidir. Ve kurumsal yatırımcılar arasındaki ilgiyi düşünürsek, bu gerçekleşmesi oldukça yüksek bir ihtimal. Üstelik, 10.4 milyar dolarlık bir piyasa değeriyle  (Bitcoin’in değerinin yaklaşık %1’i)  Litecoin’in önümüzdeki on yılda 5 kat, hatta 10 kat büyüyebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Litecoin, bu yazının yazıldığı sırada 154,8 dolar seviyesinden işlem görüyor.

2.Chainlink

Akıllı sözleşmeler, önceden tanımlanmış koşullar altında yürütülen bilgisayar programlarıdır. Bu programlar kod ve veri koleksiyonlarıdır. Bunlar merkezi olmayan finans (DeFi) ürünlerinin kalbini oluştururlar. Örneğin, Compound protokolü yalnızca Ethereum blockchaini üzerine kurulmuş akıllı bir sözleşmedir. Kullanıcılar faiz kazanmak için borç para verebilir veya faiz ödeyerek borç para alabilir. Her iki durumda da faiz oranları arz ve talebe göre algoritmik olarak belirlenir.

 

Akıllı sözleşmenin çalışması için gereken tüm veriler blockchainde mevcuttur. Ancak, kullanıcıların gerçek dünyadaki etkinliklerin (örn. spor) sonuçları üzerine bahse girmelerine veya gerçek dünyadaki varlıkları (örn. sanat eserleri) satın almalarına olanak tanıyan bir DeFi pazar yeri hayal edin. Temeldeki akıllı sözleşmeler, hazır olmayan verilere ihtiyaç duyacaktır. Örneğin, spor müsabakasını hangi takım kazandı? Ve gerçek dünyadaki varlığın mevcut değeri nedir?

Chainlink’in resimdeki yeri tam olarak burasıdır. Chainlink, gerçek dünya verilerini herhangi bir blockchainine getirebilen, merkezi olmayan bir Oracle ağıdır. Bunlar nesnelerin interneti (IoT) veya uygulama programlama arayüzleri (API) gibi varlıklardır. Ve LINK belirteci tüm sistemin çalışmasını sağlar. Katılmak için, Oracle ağındaki düğümleri (bilgisayarları) işleten kişilerin LINK’i kullanması gerekir. Bu onların dürüstlüğünü belirtir ve verilerin doğruluğunu sağlamaya yardımcı olur. Benzer şekilde, düğüm operatörlerine akıllı bir sözleşmeye veri sağladıklarında LINK olarak ödeme yapılır.

Peki, neden Chainlink’e yatırım yapmalısınız? DeFi uygulamalarının popülaritesi artmaya devam ediyor. Bu trend devam ettikçe de onlara olan talep artacak. Tabii ki Chainlink, tek Oracle ağından çok uzak. Ancak uzun vadede en popüler olanı. Aslında, ağ yaklaşık 1.000 diğer blok zinciri ve DeFi protokolü ile entegre oluyor. Chainlink, Google’ın Alphabet’i ve Oracle gibi şirketlerle ortaklıkları var. Oracle şu anda 76.8 milyar dolarlık toplu akıllı sözleşmelere veri sağlıyor.

Daha akıllı sözleşmeler harici veri gerektirdiğinden, Chainlink’in geniş ekosistemi talep edilmeye başlanabilir. Ve Oracle’a LINK ile ödeme yapıldığından, daha fazla akıllı sözleşme operatörünün token satın alması gerekecek. Bu da sonucunda coinin fiyatını artıracak. Bu yüzden bu kripto para birimi uzun vadede akıllı bir yatırım gibi görünüyor.

Bu yazının yazıldığı sırada ise LINK 19,9 dolar seviyesinden işlem görüyor.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin