Sıcak Haber: Premier League, yeni bir NFT anlaşmasına imza attı!

Sıcak Haber: Premier League, yeni bir NFT anlaşmasına imza attı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Futbolun kalbi olarak bilinen Premier League, yeni ve önemli bir anlaşmaya imza attı. NFT sektörünü ve futbolu takip edenleri yakından ilgilendiren gelişme bugün paylaşıldı.

4,3 milyar dolarlık bir fantezi futbol oyunu olan Sorare, Premier Lig’in resmi oyuncu kartlarını lisanslayacağını açıkladı. Yapılan anlaşma çok yıllı bir sözleşme üzerinde yapıldı. Çok yıllı özel düzenleme kapsamında, oyunun oyuncuları prestijli futbol liginin resmi olarak lisansladığı NFT’leri satın alıp kullanabilecek. 

Sorare, dünya çapında oldukça fazla oyuncu kitlesine sahip. Yapılan açıklamada dünya çapında 3 milyon kullanıcısı bulunan Paris merkezli bir şirket olduğuna vurgu yapıldı. Sorare aracılığıyla beşe beş fantezi futbol maçlarına katılabilir. Oyuncuların şu andaki saha performansı başarı olasılığını belirleyen bir platforma sahiptir.

Premier League ile Sorar arasında dev anlaşma

Ethereum tabanlı fantezi spor oyunu, anlaşmanın detayları hakkında henüz net bir açıklama yapmadı. Ancak oyun için kullanıcıların çok merak ettiği iki ek özellik ekleyeceğini duyurdu. Bunlar arasında, bir lige özgü oyuncu kartlarını kullanarak rekabet etme fırsatı ve kullanıcıların all-star takımları seçmesini kısıtlayan “finansal fair play” adı verilen bir özellik yer alıyor.

2022 yılının Ekim ayında, Sorare’nin İngiltere’deki erkek futbolunun en üst seviyesi olan Premier League ile lisans anlaşması görüşmeleri içinde olduğu söylendi. Sorare’nin CEO’su Nicolas Julia’ya göre bu konuların sonuçlandırılması beklenenden uzun sürdü. Bunun nedeni, Premier Lig’in zaten başka bir şirketle bir NFT lisans anlaşmasına sahip olmasıydı.

ConsenSys’in 400 milyon İngiliz Sterlini (459 milyon dolar) değerindeki anlaşmayı güvence altına almak için yaptığı teklifi kazandığı söylendi. Ancak Fakat bu anlaşma kripto ayı sezonundan dolayı iptal oldu. Sonrasında ise devreye Sorare girdi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin