featured

Bir devrin sonu mu? Shiba Inu, yavaş yavaş ölüme yaklaşıyor olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı gözde meme coin’lerden bir tanesi olan Shiba Inu, 2022 yılında eşi görülmemiş bir değer düşüşü yaşadı. SHIB, 2030 yılına kadar yavaş yavaş yok olabilir gibi görünüyor.

Shiba Inu, daha fazla insanı kripto yatırımına motive eden kripto paralar arasında yer alıyor. Token, 2021 yılında benzeri görülmemiş bir büyüme yaşadı. Geçtiğimiz yıl fiyat, %500,000 oranında bir artış yaşadı ve çoğu insanı ona yatırım yapması için kendine çekti. Bir dolar değerindeki SHIB token’larının yalnızca onda birine sahip olan ilk yatırımcılar bile zengin oldular.

Shiba Inu

Bununla birlikte, kripto para birimi son beş aydır istikrarlı bir şekilde düşüyor. Bu nedenle, kripto uzmanları yeniden bir yükseliş geleceğini düşünmüyorlar. Dolayısıyla çoğu insan Shiba Inu için sonun geldiğine inanıyorlar. Ancak, herkesin aklında benzer bir soru var:  2021’de en hızlı büyüme oranına sahip olan ancak şimdi değer kaybeden kripto para birimine ne oldu?

Her durumda, Shiba Inu’nun ölümü büyük olasılıkla önemli sayıda farklı faktörden kaynaklanmaktadır. İlk faktör, yeterli token yardımcı programı sağlamamasıdır. İkincisi ise birbirleriyle rekabet eden artan sayıda kripto girişimleridir.

SHIB token’ın daha kaç yılı var?

Çeşitli uzmanların tahminlerine göre Shiba Inu, 2030 yılından önce yok olacak. Elon Musk ile Dogecoin gibi SHIB için bir güçlendirici yok. Üstelik tek bir tweet ile değerini artıran bir multimilyoner destekçisinin çıkacağı da şüpheli.

Mevcut SHIB token sayısı sınırlıdır. Dolaşımda toplam bir katrilyon token vardır. Gerçekten de, önemli miktarda token var. Yine de, önemli sayıda yatırımcı bu katrilyon madeni parayla başa çıkabilir.

DigitalX Asset Management’tan Matthew Harry, SHIB token’ın geleceğinin hiçbir şekilde istikrarlı olmadığını iddia ediyor. Harry, Shiba Inu fiyatının 2022’nin sonunda 0,0001 dolara ulaşacağını ve sonraki üç yıl içinde tamamen ortadan kalkacağını tahmin ediyor. Harry, bu konuda şu sözleri söyledi:

Bu pazar büyüyor ve sonuç olarak sermaye kalite ve değere akmaya başladıkça SHIB gibi ürünler ölecek.

SHIB token’ının geleceği hakkında karamsar olan tek bilgili kişi Harry değil. Swinburne Teknoloji Üniversitesi müdürü, Shiba Inu’nun bakımı yapılabilir bir yardımcı programına sahip olmadığına inanıyor.

Salmpasis’in tahminine göre tüm bu şaka tipi para birimleri buharlaşacak. Böylece, “gerçek inovasyon” ve “uygun kullanım durumlarına hizmet edebilecek kripto varlıkları”nın önü açılacak.

Shiba’nın bir meme coin olduğu göz önüne alındığında, seçkinler gelecekteki potansiyeli konusunda fazla iyimser değiller. Uygun faydayı sağlayamayacağı için değerinin uzun vadede sıfıra yaklaşacağına inanıyorlar.

Kripto piyasası döngüsü

Kripto pazarının büyüklüğünü tahmin etmenin bir yöntemi, Bitcoin’i diğer token’larla ilişkili olarak incelemektir. “Altcoin sezonu” terimi, altcoin’lerin Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiği zamanı ifade eder. Altcoin sezonu devam etmiyor. Böylece Bitcoin, ilk 50’de bulunan kripto para birimlerinin en az yüzde 75’inden daha iyi performans gösteriyor.

Kasım 2021, kripto piyasasının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı başka bir aydı. Bu süre zarfında, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri tüm zamanların en yüksek fiyatlarına ulaştı. Ancak 2022’den bu yana, bu kripto para birimleri önemli ölçüde daha düşük fiyatlarla işlem görüyor. Kripto para piyasası henüz düşüşe geçmemiş olsa bile, piyasa trendlerinin ne zaman tersine döneceği merak ediliyor.

Çoğu durumda, ETH ve BTC birçok kripto para biriminin fiyatını etkiler. Bu nedenle, birçok insan önümüzdeki birkaç hafta içinde bu fiyatların ne yöne gideceğini görmek için heyecanla bekliyor.

2022 artık bir meme coin yılı değil mi?

Yatırımcılar, Shiba Inu çılgınlığı ortadan kalktığı için meme coin’lerin ölüp ölmediğini sorgulamakta haklılar. 2021 yılına kıyasla bu cevap evet olabilir. Ancak daha büyük perspektiften bakıldığında ise cevap hayır olacaktır.

Artan internet grupları, mali teşvikler ve COVID-19, deneyimli ve acemi yatırımcıları 2021’de meme coin’ler ile şanslarını denemeye sevk etti.

Yine de, tüm bu unsurlar 2022’de azalacak veya ortadan kalkacak. Bu nedenle SHIB ve diğerlerinin 2021’de olduğu gibi aynı düzeyde başarıya sahip olması beklenemez

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin