Shiba Inu'nun uzun zamandır beklenen katalizörü geldi! Bir sonraki durak 0,0001 dolar mı?
Shiba Inu'nun uzun zamandır beklenen katalizörü geldi! Bir sonraki durak 0,0001 dolar mı?

Shiba Inu’nun uzun zamandır beklenen katalizörü geldi! Bir sonraki durak 0,0001 dolar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2020’deki pandemi döneminden beri hisse senetlerinin iyi bir performans gösterdiğini mi düşünüyorsunuz? Kripto para birimi alanına bir göz atmanızı öneriyoruz. S&P 500’ün %100’lük kazancı çok büyük olsa da dijital paraların toplam değeri %1200 arttı.

Bitcoin ve Ethereum, son iki yılda kripto piyasa değerindeki bu nominal artışın önemli bir bölümünü oluştursa da, dijital para arenasına bireysel ilgiyi çeken asıl varlıkların başında Shiba Inu geliyordu.

Tipik bir yılda, en yüksek performansı gösteren hisse senedi, muhtemelen %2.000 veya belki biraz daha fazla kazanacaktır. Geçen yıl, Shiba Inu bundan çok daha fazla yükseldi.

Shiba Inu’nun 2021’deki kazanımlarının arkasındaki hikaye

Zil 1 Ocak 2021 gece yarısı çaldığında, 0,000000000073 dolar karşılığında tek bir SHIB tokeni satın alınabiliyordu. Ondalık noktadan sonra neden bu kadar çok sıfır olduğunu merak ediyorsanız, dolaşımdaki token arzının başlangıçta 1 katrilyon (1.000.000.000.000.000) olarak ayarlandığını unutmayın.

10 aydan kısa bir süre sonra, 27 Ekim’de SHIB tokenleri, tüm zamanların gün içi en yüksek seviyesi olan 0.00008841 dolara ulaştı. Altı sıfırı silen kripto para %121.000.000’dan fazla yükseldi. Başka bir deyişle, 10 aydan kısa bir sürede 1 doları 1 milyon dolardan fazlaya çevirdi.

Büyük bir geri çekilmenin ardından bile, Shiba Inu 2021’i yaklaşık %46.000.000 daha yüksek kapattı.

B tarihi kazanımlar öncelikle artan görünürlüğün bir sonucuydu. SHIB geçen yıl bir dizi borsa tarafından alım satım için listelendi. Sonrasında Temmuz 2021’de merkezsiz borsa ShibaSwap’ın piyasaya sürülmesi de çok önemliydi. ShibaSwap, likiditenin iyileştirilmesine yardımcı oldu ve SHIB sahiplerinin zaman içinde pasif gelir elde etmelerini sağlayan staking’i tanıttı.

Diğer artış, kripto alanına özgü doğal bir satın alma algısından geldi. Şüpheciler için, açığa satış yaparak veya türevleri satın alarak (örneğin, bir satış opsiyonu satın alarak) halka açık bir hisse senedine karşı pozisyon almak nispeten kolay olsa da, Bitcoin dışındaki kripto para birimlerine karşı bahis yapmak oldukça zor olabilir. Satın alınacak türevler yok ve tüm kripto borsaları açığa satışa izin vermiyor. Böylece, Shiba Inu’yu 2021’de daha yükseğe iten doğal satın alma hissi oluşmuş oldu.

Shiba Inu’nun uzun zamandır beklenen katalizörü geldi: Bir sonraki durak, 0,0001 dolar mı?

SHIB tokenlerinin geçen yıl adeta roketlemesiyle, birçok yatırımcı 2022’de de benzer bir performans ummaya başladı. Ancak bunun olması için bazı katalizörlerin meyve vermesi gerekiyordu. Geçen hafta, uzun zamandır beklenen katalizörlerden biri nihayet geldi.

12 Nisan’da bireysel odaklı çevrimiçi yatırım uygulaması Robinhood Markets, platformda alınıp satılabilen dört yeni kripto varlığını listelediğini duyurdu. Shiba Inu bu dörtlüden biri oldu.

Yatırımcılar bir süredir Robinhood’a bu hareketi yapması için baskı yapıyordu. Kasım ayında, Robinhood’da SHIB’yi listelemek için bir dilekçe 500.000 imzayı aştı ve bu, bireysel yatırımcıların en popüler çevrimiçi yatırım platformlarından birini satın almak, tutmak veya takas etmek için yüksek uçan kripto para birimini istediğini açıkça ortaya koydu.

Robinhood’un SHIB’i listeleme konusundaki tereddütünün, ABD düzenleyicilerinin kripto para birimi alanındaki varlıkları nasıl gördüğüyle çok ilgisi vardı. Başka bir deyişle, Robinhood, faaliyetlerine düzenleyici inceleme getirebilecek dijital para birimlerini listelemek istemedi.

Robinhood Crypto’nun baş işletme görevlisi Christine Brown, geçen yıl Decrypt ile yaptığı bir röportajda şunları söyledi:

“Şu anda mümkün olduğunca çok varlık var. Alabileceğimiz kısa vadeli kazancın, kullanıcılarımız için uzun vadeli yatırımlara değmediğini düşünüyoruz.”

Brown’ın yorumlarına rağmen, Robinhood sadece beş ay sonra SHIB’i listelemeyi seçti.

Shiba Inu için Robinhood’da listelenme durumu, kripto paranın toplam sahiplerinin sayısını daha da artırabilir ve likiditeyi tırmandırabilir. Daha fazla toplam yatırımcıyla, herkes SHIB’i bir ödeme şekli olarak kabul etmeye daha istekli olabilir.

Daha da önemlisi, Shiba Inu daha yükseğe çıkmak için sosyal medya kitlesine güveniyor. Katman-2 Blockchain projesi Shibarium’un halka açık lansmanı için belirlenmiş bir tarih olmadan, yatırımcılar nihayet bazı olumlu somut haberlere de sahipler. İyimserlerin bu Robinhood duyurusunu 0.0001 $’a doğru bir hamle yapmak için yakıt olarak kullanacaklarına dair hiçbir şüphe yok.

Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Motley Fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin