featured

Dikkat çeken rapor: SBF gelecek hafta iddiaları kabul edecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir habere göre, çöken borsa FTX’in kurucusu ve eski CEO’su SBF’nin önümüzdeki hafta kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmesi bekleniyor.

Katılımcılardan biri, Bankman-Fried’in savunmasını sunmak için muhtemelen 3 Ocak’ta New York’a şahsen geleceğini belirtti. Bu ayın başlarında, ABD’nin New York Güney Bölgesi savcılığı eski milyarderi yasadışı davranışlarda bulunmakla suçladı. Bu, kripto borsasının çökmesine neden oldu ve Amerikan tarihindeki en büyük mali dolandırıcılıklardan biri olduğu iddia edildi.

FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün eski CEO’su Caroline Ellison ve FTX’in eski CTO’su Gary Wang hatalarını kabul ettiler. Dolayısıyla SBF’nin suçunu kabul etmemesi bu durumla çelişiyor. Ancak, tutuklanmadan önce Alameda Research’e yasa dışı fon transferinden hatalı kayıtları ve banka hesaplarını sorumlu tuttuğu için bu hareket geniş çapta bekleniyordu.

New York federal mahkemesine çıkarıldıktan sonra SBF, 250 milyon dolarlık bir kefaletle serbest bırakıldı ve ailesinin Palo Alto, California’daki konutunda kalmasına izin verildi.

FTX çöküşü kripto dünyasını nasıl etkiledi?

Gelişmekte olan kripto endüstrisi, FTX ve kardeş firması Alameda’nın çöküşüyle sarsıldı. Yetkililer, SBF’nin ticaret şirketi Alameda Research’ün masraflarını ve borçlarını karşılamak için FTX’in müşterilerinden para kullandığını iddia ediyor. Her iki firma da Kasım ayında iflas ilan etti. Kripto para birimleriyle FTX’e güvenen bireysel yatırımcılar, paralarını geri alabilmek için muhtemelen iflas işlemlerini beklemek zorunda kalacaklar.

SBF’ye yönelik iddialar

Savcılar, SBF’nin diğer ortaklarla birlikte 2019’dan itibaren yasa dışı işlemler yaptığını savunuyor. Yatırımcılara ve müşterilere Alameda’nın mali durumu hakkında yalan söylüyor. Ayrıca ABD’de yasadışı kabul edilen demokrat partiye büyük bağışlarda bulundu.

Son yıllarda kendisi ve ortakları, siyasi kampanyalara 70 milyon dolardan fazla bağışta bulundu. Wall Street Journal’ın bir haberine göre 2022 ara seçimleri öncesinde şahsen 40 milyon dolar bağışta bulundu.

SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu da SBF’ye karşı suçlamalarda bulundu. SBF 8 farklı suçlamayla karşı karşıya ve suçlu olduğu kanıtlanırsa 100 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin