featured

Yüksek satın alma baskısı bu altcoin’in fiyatını uçurdu! Yükseliş nereye kadar devam edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Filecoin (FIL) fiyatı, 8 dolar seviyesini test etmesinin ardından bir yükseliş eğilimi içinde işlem görüyor. Ayrıca, günlük grafikteki %11’lik büyüme, psikolojik sınırı 10 doların üzerine çıkmak için 9 dolar seviyesini geri kazandı. Ancak, yükseliş momentumu bu haftanın başlarında gördüğümüz yüksek fiyat retlerini zayıflatacak mı yoksa günlük grafikteki uzun fitil mumlara rağmen yükseliş devam mı edecek?

FIL fiyatı, günlük zaman grafiği içinde net bir büyüme gösteriyor. Teknik göstergelerden RSI, aşırı alım bölgesinde işlem görüyor.

Filecoin’deki gün içi işlem hacmi 765 milyon dolardır. Bu da %66 oranında bir kazanç gerçekleştiği anlamına geliyor.

Altcoin’in fiyatı günlük grafikte, 5 dolar ile 6,33 dolar arasındaki konsolidasyon aralığını kırdı. Bununka birlikte 30 Temmuz’da %35’lik bir artışla tetiklenen yükseliş momentumunu serbest bıraktı. En erken momentum, 11 dolar işaretine ulaşmak için yükseliş trendini körükleyen satın alma çılgınlığı ile sonuçlandı.

Ancak alıcılar tükendikçe, daha yüksek fiyat reddi 10 dolarlık psikolojik işaretin altında kapanış yapılmasına sebep oldu. Bu nedenle düşüş eğilimi, 9 doların kırılmasına olanak sağlayan yükseliş hareketine başlanmadan önce 8 dolar civarında bulunan 100 günlük SMA seviyesinin yeniden test edilmesine sebep oldu.

altcoin FIL grafik

FIL fiyat hareketi, 9,75 dolarda bulunan bir boyun çizgisi ile yükselişin tersine dönmesiyle oluşan bir dip deseni gösteriyor. Bu nedenle yükseliş kırılması, 11 doların üzerine doğru bir harekete olanak sağlayabilir. Ayrıca yükseliş trendinin devam etmesi durumunda 12 dolarda bulunan genel direnç noktasına dokunulabilir.

Öte yandan 9,15 doların üzerinde bir kapanış yapılamaması durumunda yükseliş tezi geçersiz kılınacaktır. Bu durumda 7,25 dolarda bulunan destek noktasının test edildiği bir geri çekilme rallisi ile karşı karşıya kalabiliriz.

Altcoin için bazı teknik göstergeler

DMI ve ADX çizgileri trendde bir patlama ile büyük bir yükselişe işaret ediyor. Bu nedenle bu teknik göstergeler, yükseliş eğiliminin devam edeceğine dair işaretler gönderiyor.

Günlük RSI eğimi, aşırı alım sınırının üzerinde iken 14 günlük SMA çizgisinden bir geri dönüşe işaret ediyor.

Altcoin için takip edilmesi gereken direnç noktaları 10 dolar ve 12 dolar seviyelerinde iken destek noktaları ise 8 dolar ve 7,19 dolar seviyelerinde bulunmaktadır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin