featured

Ripple, SEC ile olan davasında üstünlük kazanmış olabilir! İşte sebebi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SEC ile LBRY arasındaki son duruşmalardan biri, Ripple davasına dahil olan sanıklar için bazı kapıları açtı. Son gelişmeler XRP sahiplerinin avukatını, yargıcın SEC’in Özet Karar önergesini reddetmesi konusunda daha emin hâle getirdi.

Ripple SEC

Ripple, davada üstünlük mü kazandı?

Avukat John Deaton, SEC avukatlarının ve personelinin, token’ların menkul kıymetler olarak değerlendiğini vurguladı. Bitcoin (BTC), bir zamanlar bir yatırım sözleşmesi olarak paketlenmiş, pazarlanmış, teklif edilmiş ve satılan bir dijital varlıktır. Ancak bu, bir güvenlik yöntemi olarak bilinir.

BTC’nin birisi tarafından Menkul Kıymet olarak kullanılmasının Bitcoin’i Menkul Kıymete dönüştürmediğini not etmek önemlidir. Avukat, XRP davasında da mantığın aynı kaldığını belirtti. Ripple’ın XRP’yi bir yatırım sözleşmesi olarak sunması veya satması durumu hâlâ tartışmalı bir konu olmaya devam ediyor.

Ancak Ripple bugün bile aynı işlemi tekrarlasa, yine de bu XRP’yi menkul kıymet yapmaz. Yani XRP hâlâ dijital bir kod olarak kalır. Ayrıntılara göre LBRY davasındaki Yargıç, LBRY token’ının doğrudan satış yaptığında bir yatırım sözleşmesi olarak satıldığına karar verdi.

Yargıç, Ripple lehine karar verecek mi?

Avukat, yargıcın token’ın kendisinin bir menkul kıymet olduğuna inandığı takdirde, ifadenin token’ın müteakip satışlarını da içereceğini belirtti. Ancak yargıç, kararının LBC token’larının müteakip satışı için geçerli olmadığını belirtti.

Bu, kripto sahiplerinin mahkemenin açıklamasına en çok ihtiyaç duydukları sebeplerden birisidir. Bu arada, bir yatırım sözleşmesi olması durumunda dayanak varlık asla menkul kıymet değildir.

XRP davasındaki Amicus Curiae’ye göre son gelişme, onu yargıcın SEC’in Özet Karar önergesini reddedeceğinden emin olmasını sağlıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin