Ripple, NFT sektörünün önemli bir oyuncusu olmak için kolları sıvıyor
Ripple, NFT sektörünün önemli bir oyuncusu olmak için kolları sıvıyor

Ripple, NFT sektörünün önemli bir oyuncusu olmak için kolları sıvıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – NFT sektöründe rekabet her geçen gün daha fazla artıyor, Ripple, başlangıcından bu yana ilk kez XRP Ledger’a (XRPL) NFT özelliklerini ekleyerek bu sektörde iddalı bir oyuncu olma yolunda ilerliyor.

Ripple’ın geliştirici kolu RippleX tarafından açıklandığı gibi, sözde NFT-Devnet test ağı, geliştiricilere XLS-20d Mayıs teklifiyle sunulan yerel NFT özelliklerini keşfetmeleri için kolay bir yol sağlayacak.

Ayrıca, ünlü kriptograf ve RippleX yazılım mühendisi Nik Bougalis’in bir blog yazısı, geliştiricilerin uygulamalar ve tokenleştirme yardımcı programları oluşturmaya başlayabileceğini ortaya koyuyor. XLS-20d teklifi, yerel NFT’leri, bunların listelenmesini, satın alınmasını, satılmasını ve elde tutulmasını desteklemek için XRPL’ye uzantılar getirdi. Geliştiriciler ayrıca NFT basma, ticaret ve yazma gibi önemli NFT işlevlerine de erişebilecek.

Ripple, NFT test ağını başlattı

Dahası, NFT-Devnet, otomatik telif hakları ve ortak mülkiyet gibi üstün özellikleri destekliyor. Otomatik telif hakları, orijinal NFT geliştiricilerini ödüllendirmek için gelişmiş yapılardır, ortak mülkiyet ise basitçe birden fazla varlığın mülkiyetidir. Bougalis şöyle dedi:

NFT özelliği için teklifimizi, tam olarak birincil Devnet’e benzeyecek özellik işlevselliğine sahip bir test ağı olan NFT-Devnet’te hayata geçirmekten heyecan duyuyoruz.

Şu anda, NFT-Devnet, Mainnet’te piyasaya sürülmeden önce geliştiriciler tarafından test edilmek üzere beta aşamasında yayınlandı. XLS-20d teklifi, geliştiricilerin XRPL’nin performansından ödün vermeden önerilen yetenekleri incelemeleri için test ağına dahil edilecek.

Test ağı üzerine inşa edilecek projelerden biri de Carbonland Trust. Proje, XRPL Hibeleri tarafından finanse edilen 20’den fazla projeden biri. Odak noktası, karbon giderici NFT’ler ve Koruma Sertifikaları yoluyla ormanların korunmasıdır.

NFT’lerin büyümesi

Geçen yıl, endüstriye girişlerinden bu yana NFT’ler için hit yıl oldu. DappRadar’dan elde edilen veriler, NFT ticaretinin 2020’de 94,9 milyon dolardan 2021’de 25 milyar dolara yükseldiğini gösteriyor. 2021’in son çeyreği bu işlemlerin 11,6 milyar dolarını oluşturuyor. Ethereum tabanlı OpenSea NFT Marketplace, türünün en iyisi olarak ortaya çıktı ve baştan sona mükemmel satışlar kaydetti.

NFT endüstrisinin büyümesi, çeşitli olaylara atfedilebilir. Bunlar arasında, rapçi Snoop Dogg ve NFT meraklısı Cozomo de’ Medici’nin Twitter hesabının davacısı gibi ünlülerin desteği de var. Adidas gibi markalar da sektöre girerek takipçilerini de beraberinde getirdiler. Diğer önemli katılımcılar, ikonik müzayede evleri ve risk sermayedarları. GameFi ve Metaverse ile ilişkili ortaya çıkış ve hype da önemli katkılar sağladı.

DappRadar’ın finans ve araştırma başkanı Modesta Masoit, hype dışında, NFT’lerle ilgilenen firmaların kullanım durumlarına daha derinden baktıklarına inanıyor. Bunu, gelişmekte olan merkezi olmayan finans (DeFi) ve oyun sektörleriyle ortaklıklarının nedeni olarak görüyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin