Pump gruplarında olanlar için kötü haber
Pump gruplarında olanlar için kötü haber

Pump gruplarında olanlar dikkat: Soruşturma geçirebilirsiniz!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En önemli yatırım fonu yöneticilerinden olan milyarder iş adamı Michael Novogratz, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından yürütülen soruşturmanın kripto para piyasası için “iyi bir şey” olduğunu söyledi. ABD Adalet Bakanlığı, bazı kripto para yatırımcılarının pump gruplarında, Bitcoin fiyatını manipüle edip etmediğini öğrenmek için soruşturma açmaya karar verdi.

Pump gruplarında olanlar için kötü haber

Bazıları için kötü haber olsa da aslında önemli olan ABD Adalet Bakanlığı’nın neden böyle bir soruşturma yürütmeye gerek duyduğu. Galaxy Digital’in kurucusu Bay Novogratz, Bloomberg’in röportajında konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Kripto para piyasasında bulunan kötü niyetli yatırımcıları belirlemek, kripto para borsaları için çok iyi bir olay. Birçok borsada yatırım çekmek için kripto paraların fiyatlarında oynama yapılıyor.

Geçen yıl boyunca, çeşitli kripto para birimlerinde pump ve dump yapılarak fiyatlar manipüle edildi. Bu tür iniş çıkışları yapabilmek için sosyal medya platformlarında çok sayıda pump ve dump grupları kuruldu. Pump gruplarında yapılan olaylar kripto para piyasasında oldukça tedirginlik oluşturuyor. Bu tarz kötüye kullanım durumlarına yönelik düzenlemeler uygulanmadığı takdirde, bu durumlar ileride diğer borsaları da etkilemeye başlayacak. Gemini kripto para borsasının kurucuları ve ilk Bitcoin milyarderleri Winklevoss kardeşlerde, Novogratz yorumuna katıldıklarını belirtiyor.

Kripto para borsaları da, Mike Novogratz’ın ABD Adalet Bakanlığı’nın kripto para birimlerini araştırma kararıyla ilgili yorumlarını büyük ölçüde destekliyor. Cameron Winklevoss, bu düzenlemelerin kuralsız kripto para tacirlerini caydırması durumunda, kripto para piyasası tarafından memnuniyetle karşılanacağını söyledi. Kripto para şirketlerinin çoğu piyasaya meşrutiyet kazandıracak düzenlemeler istiyor. Çünkü kaos ve dolandırıcılığın olduğu bir alanda büyük şirketler risk alıp yatırım yapmaz.

Kripto para dünyasında düzenleme memnuniyetle karşılandı

Benzer bir şekilde Fundstrat Global Advisors’in kurucularından Tom Lee, Bloomberg’e bu düzenlemenin yetişkin gözetimi olacağı anlamına geldiğini ve memnuniyetle karşılandığını belirten bir e-mail gönderdi. Daha önce Tom Lee, en büyük kripto paranın yüzde 25 değer kaybettiği zamanda bile, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 25.000 dolara ulaşacağı tahminin de bulundu. Ayrıca Tom Lee, Consensus konferansından sonra Bitcoin’in fiyatının artacağını açıkladı. Ancak Bitcoin fiyatında, şimdiye kadar herhangi bir yükseliş gözlemlenmedi.

Yazım sırasında Bitcoin,  7.500 doların üzerinde işlem görüyor. CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin,  son 24 saatte %0,51’lik bir artış kaydetti. Ethereum, Ripple ve Litecoin  gibi diğer kripto para birimleri de değer kazanıyor. Kripto para piyasası, büyümesine katkı sağlayacak olan düzenlemelere ihtiyaç duyuyor. Piyasanın, İnovasyonun gelişmeleriyle kendini yenileyecek, yatırımcıları dolandırıcılık ve yasa dışı faaliyetlerden koruyacak bir çerçeveye sahip olması çok önemli. Kurumsal yatırımcılar yavaşça kripto para piyasasına giriyor. Daha dostça ve yatırımcı gözeten düzenlemeler yapılırsa en kısa sürede iyi sonuçlar alınacak.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereumworldnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin