featured

Polkadot fiyatı karmaşık sinyaller gönderiyor! Yatırımcılar ne yapmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Polkadot, grafiklerinde karmaşık bir düzeltme hareketi oluşturuyor. DOT, her iki yönde de dürtüsel ralliler yaptı. Yatırımcılar, gelecekteki trendin yönünü tahmin etmeden kesin bir hareket beklemeleri gerekiyor.

Polkadot fiyatı, şu anda daha büyük bir WXY düzeltmesi içinde bir Y dalgası olarak ortaya çıkan bir üçgen oluşumuna dönüşüyor gibi görünüyor. Bu konsolidasyon, daha fazla onay görüntülenene kadar ticaret yapılmayan bir bölge için geçerli olan düşük volatilite altında DOT fiyatını sıkıştırıyor.

Polkadot fiyatı konsolidasyonda

Polkadot fiyatı, bu yıl takip edilmesi en zor olan varlıklardan biri oldu. 26 Ocak’tan 6 Şubat’a kadar %46’lık bir boğa koşusu gerçekleşti. Kısa bir süre sonra, altcoin fiyatı 14 doların altına düştüğü için boğalar %65’lik bir düzeltme hareketi yaptılar.

Polkadot DOT grafik

Elliot Wave analizi, yönlü eğilimlerin tipik olarak bir, üç ve beşinci dalgaların trendle birlikte gittiği; iki ve dördüncü dalgaların ise ona karşı olduğu dürtü hareketleriyle başlatıldığını ileri sürüyor. Dalga teorisi için bir başka kritik kural, dördüncü dalganın bir istisna dışında ve bir öncü olması dışında, birincinin bölgesiyle örtüşememesidir.

Dört günlük grafikte Elliott Wave analistleri, hangi zaman çerçevesinin kullanıldığına bağlı olarak gerçekleşen boğa rallisinin ya dürtüsel ya da önde geldiğini olduğunu iddia edebilirler. Polkadot fiyatını analiz etmeyi daha zorlaştıran şey, aşağı yönlü düzeltmenin düşük seviyeyi çıkararak boğa koşusunun dürtüsünü geçersiz kılmasıdır. Ayrıca, %65’lik satışın da beş temiz dalgada ortaya çıktığını belirtmekte fayda var.

DOT 4 günlük fiyat grafiği analizi

Önceki trendlerden herhangi biri dürtüsel dalgalar olarak nitelendirilebileceğinden, Polkadot fiyatının en olası açıklaması, kripto para biriminin muhtemelen daha büyük bir karmaşık WXY düzeltmesi oluşturmasıdır.

9 saatlik grafik de bu fikri doğruluyor.

DOT 9 saatlik fiyat grafiği analizi

Üçgenler tipik olarak en az beş dalga (A’dan E’ye) içerdiğinden ve hem D hem de E dalgaları henüz ortaya çıkmadığından, Polkadot fiyatı hâlâ daha fazla konsolidasyona sahiptir. Olası üçgen, yaklaşık %7’lik bir sıkıştırma aralığı belirler ve piyasa düşük volatilite açılmalı.

Bununla birlikte, yatırımcılar üçgenin yapısı tamamlanana kadar Polkadot fiyatında bir pozisyon açmamalıdır.

19 doların üzerinde bir kırılma, muhtemelen açılma üçgenini geçersiz kılacaktır. Bu olursa, boğalar büyük olasılıkla kontrolü ele alacak. Bunun sonucunda da Polkadot fiyatı, bugünkü açılış mumunun %25 oranında üzerinde olan 20 dolar ve 22 dolara geri gönderecek.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin