Polkadot ayıları, yılın en düşük seviyelerini hedefliyor! Geri dönüş umudu var mı?
Polkadot ayıları, yılın en düşük seviyelerini hedefliyor! Geri dönüş umudu var mı?

Polkadot ayıları, yılın en düşük seviyelerini hedefliyor! Geri dönüş umudu var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polkadot (DOT) fiyat analizi kısa vadede bazı yükseliş işaretleri gösteriyor. Bununla birlikte, uzun vadeli okumalar kesinlikle düşüşe işaret ediyor.

Haftalık fiyat grafiği, Polkadot fiyatının Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 55,09 dolara ulaşmasından bu yana azalan bir direnç çizgisinin altına düştüğünü gösteriyor. Düşüş hattı, Nisan 2022’de bir kez daha doğrulandı.

Şimdiye kadar, DOT fiyatı 13 Ekim’de 5,68 dolara kadar düştü. Bu seviyeye düşüş, 6,60 dolarlık yatay bölgeden bir kırılmayı teyit ettiği için önemliydi. Bölge, Temmuz 2022’de (yeşil simge) desteğe dönmeden önce Ağustos 2020’de (kırmızı simge) direnç görevi görmüştü.

Şimdi bölgenin bir kez daha fiyat direnci olarak hareket etmesi bekleniyor. Aynı zamanda yukarıda bahsedilen alçalan direnç çizgisiyle de örtüşüyor.

Bir diğer önemli gelişme ise RSI’nın 50 seviyesinin altında alçalan direnç çizgisini izlemesidir ve herhangi bir yükseliş sapması oluşturmuyor.

Polkadot (DOT) price weekly

Bu nedenle, haftalık zaman diliminden gelen görünüm, Polkadot fiyatı için düşüş olasılıklarını canlı tutuyor. En olası senaryo, fiyatın bir sonraki en yakın destek alanı olan 3.90 dolara düşmesidir.

Tersine, 6,60 dolarlık yatay alanın ve azalan direnç çizgisinin üzerinde bir haftalık kapanış, düşüş hipotezini geçersiz kılabilir.

DOT kısa vadeli kırılma başlatabilir mi?

DOT fiyatı, 13 Ağustos’ta 9,68 dolara ulaştığından beri azalan bir direnç çizgisinin altına düşüyor.

4 Ekim’de Polkadot fiyatı bu direnç çizgisinden çıktı. Ancak yükseliş hareketini sürdüremedi ve kısa bir süre sonra kırılma öncesi seviyelerinin altına düştü.

DOT 13 Ekim’de 5,68 dolara düştü ancak hemen ardından sıçradı (yeşil simge). Yine de DOT fiyatı yukarı hareketini sürdüremedi ve şu anda 5,95 dolardan işlem görüyor.

Yukarı hareketi sürdürememesine rağmen, günlük RSI yükselişe geçti. Gösterge, yükseliş sapması (yeşil çizgi) oluşturdu ve ayrıca direnç çizgisinden (siyah) ayrıldı.

Bunların her ikisi de yükselişe işaret ederken, yükseliş sapmalarının teyit edilebilmesi için (yeşil çizgiler) 50’nin üzerinde bir RSI hareketi (yeşil daire) gerekli olacaktır.

Polkadot (DOT) price resistance

Bu nedenle, art arda daha düşük diplerin oluşması nedeniyle fiyat hareketi hâlâ düşüşteyken, günlük RSI okumaları yükselişte ve yakında bir trendin tersine döneceğini gösteriyor. Bunu yaparsa, gelecekteki fiyat için ana direnç alanı 7,70 dolar olacaktır.

Bununla birlikte, yükselişe işaret eden RSI okumaları, düşüş eğilimindeki fiyat hareketini tersine çevirmek için yeterli değil.

DOT fiyatı trendi ne zaman tersine döndürecek?

Sonuç olarak, günlük zaman diliminde 7,70 dolara doğru yukarı yönlü bir hareketin başlangıcını destekleyen bazı işaretler var. Bununla birlikte, uzun vadeli fiyat hareketi düşüşe işaret ettiğinden altcoin’in haftayı 6,60 doların üzerinde kapatması pek olası görünmüyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin