featured

PEPE kilit seviyeye düştü: Boğalar kayıpları tersine çevirebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pepe [PEPE] bir süredir sıkı bir şekilde ayıların kontrolü altında. Mayıs ayı boyunca grafiklerde devamlı daha düşük dip seviyeler gördü. Ancak şu anda fiyat hareketi kritik bir seviyeye ulaştı ve bu da özellikle Bitcoin [BTC] 28 bin doları geçerse toparlanma şansını artırabilir.

PEPE bu destek seviyesinde toparlanacak mı?

Binance Exchange verilerine dayanan dört saatlik grafik zaman diliminde, PEPE’nin fiyat düşüşü 0.00000105 dolar ile 0.00000141 dolar aralığında hafifledi. Bu bölge 12 Mayıs’ta 12 saatlik grafikte oluşan bir yükseliş emir bloğunu (OB) ifade eder.

pepe
Kaynak: TradingView’de PEPE/USDT

Şimdiye kadar yükseliş OB’sindeki fiyat reaksiyonu, alt mum çubuğu fitillerinin gösterdiği gibi 24 Mayıs’tan bu yana pozitif olmuştur. Bu durum, PEPE‘nin bu seviyede önemli bir alım baskısı gördüğünü ve bu seviyenin olası bir fiyat dönüşü için önemli bir talep bölgesi olabileceğini gösteriyor.

Bununla birlikte fiyatın bir tarafı trend çizgisi direnci (turuncu), diğer tarafı ise yükseliş OB’si tarafından sınırlandırılmış. Boğalar trend çizgisi direncini aşmaya devam ederse PEPE yüzde 50 Fib seviyesi olan 0,00000160 dolara yükselmeyi deneyebilir. Böyle bir hareket tüm mayıs kayıplarını tersine çevirmeyecek olsa da çok az kaldıraç sağlayacaktır.

Faiz oranları PEPE fiyatını etkileyecek mi?

Tersine, trend çizgisi direnci devam ederse satıcılar kontrollerini sürdürebilir. Böyle bir hareket coinin yüzde 23,6 Fib seviyesi olan 0,00000131 dolar ya da 0,00000105 dolar seviyelerinde gevşemesine neden olabilir. Bu arada, OBV hafifçe iyileşerek çok az talep olduğunu gösterdi. RSI da yükseldi ancak basın zamanı itibariyle nötr seviyenin altına gerileyerek alım baskısının azaldığını vurguladı. Açık faiz oranları düşük kalmaya devam ediyor.

pepe
Kaynak: Coinglass

Düşen açık faiz (OI) oranları göz önüne alındığında kısa vadeli boğalar daha fazla zorlukla karşılaşabilir. PEPE’nin OI’si mayıs ortasında 80 milyon doların üzerindeyken son birkaç gün içinde 40 milyon dolar civarına düştü. Bu, güçlü bir toparlanmayı ve yükseliş momentumunu baltalayabilecek yüzde 50’lik bir OI düşüşü anlamına geliyor.

pepe
Kaynak: Coinglass

Bununla birlikte, hacim ağırlıklı fonlama oranları son birkaç günde pozitifti ve özellikle BTC 28 bin doları geçerse boğalara biraz umut verebilir.

ambcrypto.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin