2022 yılında parlaması beklenen NFT tokenleri!
2022 yılında parlaması beklenen NFT tokenleri!

2022 yılında parlaması beklenen NFT tokenleri!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu yazıda, bu yıl muazzam bir büyüme yaşama potansiyeline sahip NFT tabanlı üç tokeni inceleyeceğiz. NFT ilk olarak 2015 yılında oluşturulduğundan beri, piyasa istikrarlı bir şekilde yeni zirvelere doğru büyüyor.

Ancak 2021, NFT sektörü için bir dönüm noktası yılı olduğunu kanıtladı. Sektörün 100 milyon dolardan az gelir elde ettiği 2020 ile karşılaştırıldığında, yeni gelişen sektör yıl sonuna kadar 23 milyar dolardan fazla ticaret hacmine sahipti.

2022’ye bu zeminde giriyoruz ve daha fazla firma uzaya yöneldikçe, NFT pazarının geleceği çok parlak. Chainalysis’e göre, şu anda yaklaşık 27 milyar dolar değerinde olan NFT piyasası 2022’de hızla yükselecek.

NFT’ler nedir?

NFT’ler, blockchainde işlem görebilecek maddi ve maddi olmayan öğelerin dijital tokenleridir. Dijitalleştirilmiş sanat, kod, tweet veya biletler veya koleksiyon kartları olabilir. Yüzlerce NFT projesi olsa da, bunlardan sadece birkaçı gerçekten olağanüstü. İşte 2022’de dikkat etmeniz gereken en iyi NFT tokenlerinden bazıları.

Sandbox

Sandbox, Ethereum blockchaine dayalı bir oyun ekosistemidir. Hong Kong, Çin merkezli, oynadıkça kazan oyun platformu olarak tanımlanabilir. Sebastien Borget tarafından ortaklaşa kuruldu. Çevrimiçi oyun topluluğu, blockchain teknolojisini, NFT’yi ve merkezi olmayan finansı sanal bir meta veri tabanında birleştiren bir çoklu evren. Kullanıcılar avatarlarını seçip çeşitli oyunlarda geliştirebilirler.

Girişim sermayesi grubu Softbank kısa süre önce Sandbox için 93 milyon dolarlık bir finansman turuna katıldı ve bu da SAND fiyatını olumlu etkiledi. Kripto para %14.000’in üzerinde arttı ve daha fazla insan Sandbox oyun platformuna girdikçe, hâlâ çok fazla artış için yer var. Sandbox şu anda 5 dolar civarında işlem görüyor ve 4.67 milyar dolarlık bir piyasa değeri var.

Axie Infinity

Sandbox gibi, Axie Infinity de topluluk tabanlı, oynayarak kazanılan bir ağdır. Axie, kendi ekonomisine, manzarasına ve politikasına sahip çevrimiçi bir dünya. Axie’de eğlencenin sınırı yok. Oyuncular birbirleriyle etkileşime girer ve eksiksiz hayatlar kurabilirler. Ayrıca “Axies” adı verilen dijital yoldaşları satın alabilir, toplayabilir veya üretebilir.

Axies biraz dijital bir evcil hayvandır; Axies satın alabilir veya diğer oyunculardan kazanabilirsiniz. Ayrıca isterseniz, onları sıfırdan üretebilirsiniz. Büyüdüklerinde, platformun yerel tokeni olan AXS kazanmak için onları diğer oyunculara satabilirsiniz. AXS, Axie infinity ağının dışında satılırsa gerçek gelir elde etmek için de kullanılabilir.

Kullanıcılar, varlıklarını AXS’ye dönüştürerek meta veri deposuna girebilirler. Axie Infinity, Ethereum blockchaine dayanıyor ve Vietnam merkezli bir şirket olan Sky Mavis tarafından kuruldu. AXS şu anda en iyi 3 NFT token arasında yer alıyor ve geçen yıl içinde %10000’in üzerinde artış göstermiş olsa da, birçok analist hâlâ varlığın değerini daha yükseğe çıkacağını iddia ediyor. Piyasanın mevcut düşüş eğilimi nedeniyle, değeri geçen hafta 95 dolardan 68 dolara düştü. Piyasa değeri yaklaşık 5,83 milyar dolar.

Enjin

Enjin, 2009 yılında Witek Radomski ve Maxim Blagov tarafından oluşturulduğunda bir topluluk oyun platformu olarak başladı. Proje, ENJ tokenlerinin satışı yoluyla yaklaşık 19 milyar dolar topladığı 2017 yılına kadar bir şekilde topluluğun dikkatinden kaçmayı başarmıştı.

Enjin blockchaini, Ethereum ağına dayalı bir sosyal platforma güç sağlar. Katılımcılar platformda gruplar oluşturabilir, sohbet edebilir ve forumlar oluşturabilir. Ayrıca oyun oynayabilir, topluluklara ev sahipliği yapabilir ve mal satabilirler.

Platformda çeşitli oyun grupları bulunmakta ve platformunda milyonlarca oyuncu bulunuyor. Büyümesi, onu Axie ve Sandbox oyun topluluklarının en yakın rakiplerinden biri haline getirdi. Oyuncuların eşyalarını tokenize etme şansı ile oyun içi satın alımlar mümkün ve bu da büyümesine katkı sağladı.

Platform ayrıca, yakın zamanda başlatılan ve 100 milyon dolara yükselmesi öngörülen Effinity Metaverse Fund ile daha fazla kullanıcı çekmek istiyor. Enjin kripto parası, en büyük 70 dijital varlık arasında yer alıyor ve 2 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin