Dev NFT pazar yeri, yeni yıla rekor işlem hacmiyle başladı
Dev NFT pazar yeri, yeni yıla rekor işlem hacmiyle başladı

NFT dünyasının kralı gözünü zirveye dikti! Dev finansman turu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Teknoloji endüstrisinin önde gelen isimlerinden Eric Newcomer tarafından yayınlanan bir rapora göre, en büyük NFT pazarı olan OpenSea, finansman turunda 13 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmayı amaçlıyor.

Büyük bir finansman turu düzenleniyor

“NFT’lerin eBay’i” olarak bilinen OpenSea, New York merkezli teknoloji odaklı bir yatırım yöneticisi olan Coatue Management’ın öncülük ettiği bir finansman turu düzenliyor. Aralık ayı ortasında risk sermayesi devi Andreessen Horowitz’den ayrılan yatırımcı Katie Haun da katılımcılar arasında yer alıyor. Haun, kurucu ortakları Alex Atallah ve Devin Finzer ile birlikte şirketin yönetim kurulunda yer alıyor.

Kasım ayında The Information, OpenSea’nin henüz yeni bir fon toplama sürecini başlatmadığını, ancak mevcut yatırım tekliflerinin şirketin değerlemesini 10 milyar dolara kadar artıracağını bildirmişti.

OpenSea, Temmuz ayında 100 milyon dolarlık bir finansman turunu tamamladıktan sonra 1,5 milyar dolar değerine ulaştı.

DappRadar tarafından sağlanan verilere göre, en büyük NFT pazarındaki günlük işlem hacmi şu anda 162,5 milyon dolar seviyesinde.

OpenSea NFT sektörünün zirvesine nasıl çıktı?

2017’de piyasaya sürülen OpenSea, geçen yıl oldukça etkili bir popülarite artışı yaşadı ve dünyayı kasıp kavuran NFT çılgınlığından büyük ölçüde faydalanmayı başardı.

“Decacorn” statüsüne yükselişi pek kolay olmayan platform, Eylül ayında “insider trading” ile ilgili büyük bir tartışmanın ortasında kaldı. Insider trading, içeriden bilgi alabilen kişilerin yatırımlarını yönettiği hileli bir yol. OpenSea’nin ürün müdürü Nate Chastain, o dönem ucuz NFT’leri web sitesinin ana sayfasında görünmeden hemen önce satın alacağı ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kaldı.

Aralık ayı sonlarında OpenSea, New York’ta bulunan bir çağdaş sanat galerisinden çalınan 2 milyon dolardan fazla Bored Ape NFT’lerini dondurduktan sonra “merkezilik” endişeleri ortalıkta dolanmaya başladı. Olayın ardından bazı kullanıcılar, merkezi tarafların müdahale etmesine izin verilmemesi gerektiği görüşünü paylaştı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin