featured

Nexo CEO’su Bitcoin tahminini paylaştı: BTC 100,000 dolar olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nexo Partners’ın genel müdürü olan Antoni Trenchev, kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in 100,000 dolar seviyesine ulaşmasının bir dizi faktörün bir araya gelmesi nedeniyle mümkün olduğunu düşünüyor.

Bununla birlikte, Bitcoin’in fiyat hareketinin bir ivme kazanmadan önce bir çöküş yaşamaya da müsait olduğunu belirtti.

Kripto para ödünç verme şirketi Nexo Partners’ın genel müdürü Antoni Trenchev, kripto para piyasası liderinin birçok faktör sayesinde yıl sonuna kadar 100,000 doları aşabileceğine inandığını söyledi.

CNBC’ye konuşan Trenchev, bu gerçekleşmeden önce ABD Federal Rezervi para politikalarını sıkılaştırdıkça, Bitcoin fiyatının tüm finansal piyasa ile birlikte düşebileceğine inandığını da iddia etti.

BTC Bitcoin

Ancak borsada nihai bir “çöküşün” Fed’i bir kez daha döviz kurlarını gevşetmeye ve başka bir durgunluktan kaçınmak için teşvik önlemleri almaya zorlayabileceği konusunda uyarıyor.

Engellere rağmen Bitcoin fiyatında iyimserlik hâkim

Kripto bankası yöneticisinin tahminlerinin gerçekleşmesi için, Bitcoin’in öncelikle küresel düzeyde düzenleyici politikaların üstesinden başarılı bir şekilde gelmesi gerekiyor. Ancak bununla bitmiyor. Kripto para piyasasının yükselişini engelleyen bir dizi faktör var. Piyasa liderinin tahmin edilen seviyelere ulaşabilmesi için bu engellerin her birini sırasıyla aşması lazım.

Kripto para analistleri BTC’nin yeni bir boğa koşusu başlatabileceği konusunda oldukça iyimser. Bahsedilen nedenler arasında Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki yüksek enflasyon ve kurumsal yatırımcılar tarafından BTC’nin benimsenmesinin artması yer alıyor.

nexo

Trenchev, Bitcoin fiyatlarının geleceğine ilişkin iyimser görüşlerine rağmen, kripto para biriminin kısa vadeli beklentileri hakkında “endişeli” olduğunu da açıkça belirtti. Nexo CEO’su, Fed’in bu ay ilk önlemlerini açıklamasının ardından BTC’nin düşebileceğini vurguladı.

Bununla birlikte hisse senetlerindeki çöküş, muhtemelen ABD merkez bankasının para politikasını gevşetmeye zorlayacak. Bunun sonucunda da kripto para birimlerine daha fazla destek geleceğine inandığını belirtti.

Eğer Trenchev’in tahmini doğru olursa, Bitcoin’in fiyatı önümüzdeki 12 ay içinde iki katına çıkabilir. Ocak 2020 tarihinde CEO, BTC’nin yıl içerisinde 50,000 doları aşacağını belirterek benzer bir tahminde bulunmuştu. O dönem bu sözleri söylediğinde de herkesin ona güldüğünü ve pek de inanmadıklarını söyledi.

Trenchev’in tahmini tam olarak gerçekleşmese de piyasa liderinin fiyatı, Aralık 2020’de 6,884 dolardaki düşük bir seviyeden 29,000 dolara kadar yükseldi. Bu da %426 oranında bir artış yaşandığı anlamına gelir. BTC’nin 50,000 doları aşması ise iki ay sonra, Şubat 2021’de ancak gerçekleşebildi.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin