featured

Musk’ın destekleri, DOGE fiyatını bu hafta zirveye taşıyor! Twitter’da bir ödeme yöntemi olarak kullanılacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan DOGE, bu hafta elde ettiği kazançlar ile piyasaya öncülük etti.

Kıdemli bir Dogecoin geliştiricisi yakın zamanda meme coin’i iyileştirmek için önerilen yükseltmeleri yayınladı.

Musk DOGE

Dogecoin, Twitter’ın meme coin’i ödemeler için kullanabileceği yönündeki spekülasyonlar arasında geçtiğimiz gün %6 oranında bir kazanç kaydetti. Bu oran son bir hafta için ise %30 oldu. Yükseliş hareketlerinin ardından gözde meme coin, bu yazının yazıldığı sırada 0,104 dolar civarında işlem görüyor. Yükseliş ivmesi, gözde meme coin’in piyasa değerini Salı günü 219,720,287 dolar artırarak 13,9 milyar dolara yükseltti. Böylece Dogecoin, kripto para piyasasında en çok kazananlar arasında yer aldı.

En iyi ve en eski kripto para birimi, büyük bir kripto kredi kuruluşundan gelen başka bir iflas başvurusuyla birlikte düşüş baskısına meydan okumaya çalışıyor. BlockFi, FTX’in çöküşünde “önemli” bir risk olarak nitelendirdiği olay nedeniyle Pazartesi günü New Jersey’de Bölüm 11 iflas koruması başvurusunda bulundu.

En büyük altcoin olan Ethereum, Eylül ayının ortalarında Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasına geçtiğinden beri DOGE, ikinci en büyük PoW blockchain’i haline geldi. Bu, blockchain’deki işlemleri doğrulama şansı için bilgisayar düğümlerini keyfi matematik problemlerini çözmeye teşvik ediyor. Şu anda zincir üstü veriler, Lightning ağı dışında meme coin’de işlemlerin saniye başına 33 olduğunu gösteriyor.

Twitter bir ödeme şekli olarak gözde meme coin’i benimserse, uzmanlar blockchain’in mikro bahşiş gibi daha yüksek işlem hacimlerini desteklemek için bir yükseltmeye ihtiyaç duyabileceğine inanıyor. Dogecoin, blok boyutunu genişletmek için bir Layer-2 ölçekleme çözümü ekleyerek bu tür bir işlevselliğe ulaşabilir.

Dogecoin, ağ verimliliğini artırmak için yeni güncellemeler bekliyor

Bir dizi yükseltmenin sekizinci en büyük kripto para biriminin kapasitesini artırması bekleniyor. Dogecoin çekirdek geliştiricisi Patrick Lodder paylaştığı bir tweet’te şu sözleri söyledi:

 1.14.7, yeni özellikler de dahil olmak üzere bu yıl yayınlanmalı. Meme coin’in geleceğinin inşa edilebileceği 1.21, Mart 2023’te çıkabilir.

Gözde meme coin’in sadık bir destekçisi olan Musk, meme coin’in yükseltmelerine oldukça ilgili. Milyarder, güncellemeleri ücretleri azaltmak için bir fırsat olarak görüyor. Şu anda Dogecoin, diğer şirketlerin yanı sıra Tesla, GameStop ve AMC Theatres’ta ödemeler için kabul ediliyor.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin