featured

MicroStrategy, Bitcoin alımlarına devam ediyor! Ancak dikkat çeken bir değişiklik var…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Michael Saylor’un MicroStrategy için yaptığı en son Bitcoin alımı, geçen yıl alışılana kıyasla oldukça küçük kaldı.

MicroStrategy, yaklaşık 6 milyon dolara denk gelen 301 adet Bitcoin satın aldı. Böylece ellerindeki BTC sayısı toplamda 130,000 oldu.

En son gerçekleşen satın alım, MicroStrategy’nin önceki Bitcoin alımlarına kıyasla oldukça küçük bir miktar olarak kaldı. Makroekonomik problemler ve kripto para piyasasındaki belirsizlikler neden daha az miktarda BTC satın aldıklarını açıklayabilir.

MicroStrategy daha fazla Bitcoin satın aldı

Michael Saylor, en sevdiği kripto para birimini biriktirmeye devam ediyor.

MicroStrategy’nin kurucu ortağı salı günü Twitter’da bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda, şirketin token başına ortalama 19,851 dolar maliyet ile yaklaşık 6 milyon dolar karşılığında 301 Bitcoin daha satın aldığını duyurdu. En son satın alım işlemi ile şirketin yaklaşık 4 milyar dolar değerinde 130,000 adet BTC token’ı oldu.

MicroStrategy Bitcoin

Ağustos 2020’den bu yana MicroStrategy, o zamanki CEO’su Michael Saylor’un gözetiminde Bitcoin’e agresif bir şekilde yatırım yaptı. 250 milyon dolarlık ilk Bitcoin alımından sonra şirket, 2021 boyunca en iyi kripto para birimi yeni zirvelere yükselirken yatırımını birkaç kez ikiye katladı. En iyi kripto para birimini bir dizi farklı fiyattan satın almasına rağmen, şirket şu anda su altında. MicroStrategy’nin ortalama satın alma fiyatı şu anda token başına 30,639 dolar iken, Bitcoin bu yazının yazıldığı sırada 19,121 dolar civarında işlem görüyor.

MicroStrategy bir iş zekası ve mobil yazılım şirketi olarak kurulmuş olmasına rağmen, dijital varlıklara, özellikle de Bitcoin’e yönelik tutumu ile daha iyi bilinir hâle geldi. Bu nedenle, birçok yatırımcı şirketin hisselerini en iyi kripto para birimi için ticareti kolay bir vekil olarak görüyor.

MicroStrategy’nin en son satın alımı, şirketin maliyet temelinden daha düşük bir fiyata daha fazla Bitcoin almakla ilgilendiğini gösteriyor. Bununla birlikte, Bitcoin boğasının mevcut ekonomik ortamda kripto para piyasası liderine olan ilgisini kaybettiğine dair birkaç işaret var.

Firma neden alımlarını yavaşlatıyor?

Bugünkü satın alma işlemi, Michael Saylor’un MicroStrategy için önceki Bitcoin satın alımlarından önemli ölçüde daha küçük. 15 Şubat – 5 Nisan arasında şirket, 190 milyon dolara 4,000’den fazla BTC satın aldı. Ayrıca şirket, piyasadaki en iyi kripto para birimine Ocak ayında 25 milyon dolar ve Aralık 2021’de ise 94,2 milyon dolar daha harcadı. Bununla birlikte, kripto piyasası şimdi 18 aydan fazla bir sürenin en düşük seviyelerinde.

MicroStrategy’nin son açıklamaları, şirketin nakit sıkıntısı çekmediğini de gösteriyor. Bu ayın başlarında MicroStrategy, “Bitcoin’in satın alınması da dahil olmak üzere genel kurumsal amaçları” finanse etmek için MSTR hissesinin 500 milyon dolara kadarını satmak için SEC’e başvurdu. Hisse senedi teklifi yoluyla toplanan ekstra fonların şirketin hesaplarına geçmemiş olması mümkündür. Bununla birlikte, Saylor’un Bitcoin satın almaya yönelik önceki ateşli tutumu göz önüne alındığında, Şubat’tan Nisan’a kadar yaptığı gibi daha büyük bir satın almanın ortaya çıkmasını beklemek yerine sadece mütevazı bir miktar satın aldığını duyurması alışılmadık bir durum.

Ek olarak, Saylor’un MicroStrategy CEO’su olarak görevinden ayrılması, Bitcoin satın alma stratejisine yönelik içsel tutumların bir göstergesi olabilir. Ağustos ayında, şirketin yazılım işini yönetmede başarılı olan önceki MicroStrategy başkanı Phong Le, CEO olarak Saylor’dan görevi devraldı.

Saylor’u MicroStrategy’nin orijinal görevine daha fazla odaklanan biriyle değiştirme hareketi, Bitcoin bahsinin düşmesine karşı bir önlem olabilir. Saylor, yönetim kurulu başkanlığı pozisyonundan şirketin Bitcoin alımına hâlâ öncülük etse de, son zamanlardaki daha küçük satın alımlar, şirketin mevcut ekonomik iklimde tahsis etmesine izin verdiği miktar olabilir. Ayrıca şirketin Bitcoin yatırımı ile 1,5 milyar dolarlık bir kayıp kaydettiğini de belirtmekte fayda var.

Yine de, küresel makroekonomik zemin kısa vadede çok az gelişme gösterirken, Saylor’un favori varlığını düşük fiyatlardan satın almaya devam etmek için yeterli zamanı olabilir.

CryptoBriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin