featured

Gözde metaverse coin’in, piyasadaki olumsuzluklardan en çok etkilenenlerden biri olmasının asıl nedeni ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde metaverse coin’lerden bir tanesi olan SAND, piyasadaki olumsuz hissiyattan en çok etkilenenlerden bir tanesi oldu. Bu teknik veriler bunun nedenini açıklıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın FED’in Jackson Hole konferansında yaptığı sert açıklamaların etkisinden kurtulamayan SAND, çift haneli kayıplar kaydetti. Bu, konuşmanın gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra düşüş başladı. Metaverse coin, yalnızca 24 saat içinde 1,04 dolardan 0,9 dolara geriledi.

Neler oluyor?

CoinMarketCap verilerine göre, gözde metaverse coin bu yazının yazıldığı sırada 0,9661 dolar civarında işlem görüyor. Ağdaki alım satım aktivitesinde önemli bir düşüş yaşandı. SAND için satın alım hacmi son 24 saatte %48 oranında azaldı.

Günlük grafikteki performansa bakıldığında, endişe verici bir token dağıtımı oranının olduğu görülüyor. Metaverse coin, yatırımcıların SAND token’larını ciddi bir şekilde satmasıyla değer kaybetti.  Göreceli Güç Endeksi (RSI) orta hattın üzerindeki konumunu koruyamadı ve 29 işaretinde kaldı.

Ayrıca SAND için Para Akışı Endeksi (MFI) 15 işaretinde, aşırı satım bölgesinin derinliklerinde bulunuyor. CMF ise orta çizgisinin altındaki noktasını 0,23’te işaretleyerek güçlü bir satış avantajı gösterdi.

metaverse coin SAND grafik

Coinglass verilerine göre, son 24 saat içinde 28,360 adet yatırımcı tasfiye yaşadı. Toplam tasfiye değeri 78,80 milyon dolara ulaştı. Böylece, bu süre içinde SAND piyasasından 126,597 dolar çekilmiş oldu.

Düşüşün nedeni ne?

Metaverse coin’in fiyatı son yedi günde %7 düşerken, Sandbox ekosistemi aynı dönemde büyüme kaydetti.

Oyun dünyasına 6,210 yeni kullanıcının katılmasıyla, The Sandbox’taki kullanıcı endeksi %230 oranında artış yaşadı. Aynı dönemde The Sandbox içerisinde 3,830 adet işlem gerçekleştirilmiştir. Bu da, son yedi gün içinde ağda gerçekleşen işlemlerde %163’lük bir büyümeyi temsil eder.

Ayrıca, 7 günlük bir süre boyunca işlem hacmi 37,66 milyon dolar oldu. DappRadar’a göre bu, ağdaki ticaret hacminde %283’lük bir büyüme anlamına geliyordu. Dapp’in akıllı sözleşmelerindeki varlıkların toplam değerine gelince, son yedi günde %90’ın üzerinde büyüme kaydedildi. Böylece bu değer, 101,58 milyon dolar olarak belirlendi.

Sandbox, SAND token’ı tarafından desteklense de, metaverse coin’in performansındaki dengesizlikler, ekosistemde kaydedilen büyüme ve pazarın genel gerilemesinden kaynaklanmaktadır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin