Meta'dan yeni kripto para hamlesi! COPA'ya katılıyor

Meta’dan yeni kripto para hamlesi! COPA’ya katılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Meta (Facebook), Jack Dorsey‘in kurduğu yatırım firması Block tarafından yönetilen bir grup olan Crypto Open Patent Alliance’a (COPA) katıldı. Meta bir düzineden fazla firmaya katılacak. Bu firmalar, COPA’ya katılarak “temel kripto para birimi patentlerini” kovuşturmama taahhüdünde bulundular. Copa’nın CEO’su Max Sills terimi geniş bir şekilde tanımlıyor:

Kripto para birimlerinin oluşturulmasını, madenciliğini, depolanmasını, iletilmesini, yerleşimini, bütünlüğünü veya güvenliğini sağlayan teknoloji.

Meta’nın Diem projesinin fikri mülkiyetinin Silvergate Bank’a 200 milyon dolara satışı, teknoloji devinin projeyi sonlandırması ve yatırımcılara geri ödeme yapması anlamına geliyor.

COPA ne amaçlıyor?

COPA’nın amacı, blockchain ile ilgili yeniliği teşvik etmektir. Grup, ittifak kurarak ve üye işletmeleri patentlerini COPA’nın toplu patent kitaplığına eklemesini sağlayarak patent davası olasılığını azaltmayı amaçlıyor.

2021’de COPA, Bitcoin para biriminin yaratıcısı olduğu yönündeki yaygın iddiası nedeniyle Avustralyalı bilgisayar bilimcisi Craig Wright’a karşı bir dava başlattı.

Bununla birlikte Meta, Calibra altında başlayan bir dijital cüzdan yan kuruluşu olan Novi’nin de sahibiyken, Diem (önceden Libra) bir dizi kurumsal sponsorun yardımıyla kuruldu. Novi CEO’su David Marcus bu ayın başlarında işten ayrılırken, cüzdan sağlayıcısı, için geçen yılın sonlarında Paxos’un USDP stablecoin’ini kullanan bir pilot hizmet başlattı.

Teknoloji devi, Metaverse girişimlerini daha iyi temsil etmek için yakın zamanda Facebook’u Meta’ya dönüştürdü. Düzenleyici kısıtlamalar nedeniyle kripto para birimi endüstrisine erişim çabaları defalarca reddedilen Meta, Brezilya Ulusal Endüstriyel Mülkiyet Enstitüsü’ne (INPI) ticaret, cüzdan ve değişim platformları için ticari marka kayıtları yaptırdı.

thenewscrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin