meme coin

Meme coinler SEC incelemesinden kurtuldu: DOGE, SHIB, PEPE yükselecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz günlerde gözünü ABD’li kripto devi Coinbase’e dikti. Dava salı günü New York Güney Bölgesi’nde açıldı ve Coinbase ile ana şirketi CGI’yi, ana kripto ticaret platformu için kayıtsız bir komisyoncu olarak hareket ederek menkul kıymetler yasasını ihlal etmekle suçladı.

Buna ek olarak SEC, yatırım sözleşmesi ya da menkul kıymet olarak satıldığı iddia edilen 13 kripto tokeninin adını verdi. Söz konusu kriptolar arasında Solana (SOL), Axie Infinity (AXS), Polygon (MATIC) ve The Sandbox (SAND) gibi sektördeki bazı büyük isimler yer alıyor. Bununla birlikte meme coinlerin bu listede yer almadığını belirtmek gerekir.

Meme coinler SEC davasından nasıl etkilenecek?

Topluluk, bu nedenle bunun Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) ve Pepe (PEPE) gibi tanınmış meme coinlerin fiyatları üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini varsaymanın mantıklı olduğuna inanmaktadır. Bununla birlikte CoinMarketCap, SHIB’nin son 24 saatlik işlemlerde yüzde 0,01’lik hafif bir fiyat düşüşü yaşadıktan sonra kırmızı renkte işlem gördüğünü ve SHIB’nin fiyatının 0,000008028 dolarda kaldığını belirtti.

meme coin

Teknik açıdan bakıldığında, SHIB’nin 9-EMA çizgisi 20-EMA çizgisinin altında konumlanıyor. Bu durum, meme coinin daha fazla fiyat düşüşüne neden olabilecek kısa vadeli bir düşüş döngüsünde olduğunu gösterebilir. Öte yandan, DOGE’un fiyatı geçtiğimiz gün yüzde 4’ten fazla artarak 0,0693 dolardan işlem görmeye başladı.

meme coin
Doge grafik

Ancak DOGE’nin fiyat artışı haftalık performansını kırmızı bölgeden çıkarmaya yetmedi, çünkü DOGE basın saatine göre son 7 günde yüzde 3,09 düşüş yaşadı. DOGE, ne yazık ki, 9-EMA çizgisinin 20-EMA çizgisinin altında aşağı yönlü konumlanmasıyla SHIB ile aynı gemide.

Bu arada PEPE, meme coin yüzde 14,79’luk bir fiyat artışı gördükten sonra CoinMarketCap’in trend listesinde kendine bir yer edinmeyi başardı. Sonuç olarak, PEPE 0,000001142 dolardan el değiştirdi.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin