featured

MATIC son düşüşü ile kritik seviyelerin altına geriledi! Aşağı yönlü risk devam ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında Bitcoin’in düşük seviyelerde işlem görmesi sebebiyle altcoin’ler de yükseliş trendi yakalayamıyor. Gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Polygon (MATIC) fiyatı bugün dar bir aralıkta işlem görüyor.

MATIC, 16 Şubat tarihinden bu yana %35 oranında bir düşüş yaşadı. Bir türlü toparlanamaması sebebiyle aşağı yönlü hareket devam ediyor. 1,40 dolar civarında üçlü dip oluşumu, mevcut seviyelerden bir geri dönüşün yaşanabileceğini gösteriyor.

Polygon (MATIC), bugün düne kıyasla mütevazı kazançlarla işlem görüyor. Altcoin’in 1,50 doların üzerinde bir kapanış yapması, düşüş eğilimini tersine çevirebilir. Ancak yatırımcılar mevcut seviyelerden %45 oranında bir artış istiyor.

Bu yazının yazıldığı sırada MATIC son 24 saat içinde %0,31 oranında bir düşüş yaşayarak 1,40 dolar seviyesinden işlem görüyor. Piyasa değerine göre en büyük 16. kripto para birimi olan MATIC, %100’den fazla kazançla 24 saatlik süreçte 1,758,620,513 dolarlık işlem hacmine sahip.

MATIC, kritik seviyelere yakın işlem görüyor

Kripto para birimi grafiğinde bir ‘Baş ve Omuz’ şekli oluşturdu. MATIC, fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,92 dolarda bir zirve oluşturduktan sonra ocak ayında en düşük seviyelere doğru neredeyse %55 oranında bir geri çekilme yaşadı.

MATIC grafik

MATIC grafiğinde mevcut olan modelin boyun çizgisini kırdığı anda satış baskısı yoğunlaştı. Fiyat 200 EMA ve 50 EMA’da bulunan kritik seviyelerinin altına düştüğü için satıcılar pozisyonlarını tasfiye etmeye devam ediyor. Son olarak, altcoin 1,40 dolarda güvenilir bir destek noktası buldu.

Satın alma işlemlerinde bir artış, fiyatı 200 günlük EMA’da bulunan 1,70 dolar seviyesine doğru itebilir. Ayrıca, 50 günlük EMA’nın üzerinde belirleyici bir kapanış, altcoin’i psikolojik bir seviye olan 2 dolara kadar yükseltme potansiyeline sahiptir.

Öte yandan fiyat çoklu destek noktasını kırılırsa, kripto para biriminin fiyatı hemen aşağı yönlü hedef olan 1,03 dolara gerileyebilir. Bu seviyeler en son eylül ayında görülmüştü.

Altcoin için teknik göstergeler:

RSI: Günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) 35 endeksinde ortalama çizginin altına saptı. Göstergedeki herhangi bir artış altcoin fiyatının yukarı yönlü hareketini destekleyebilir.

MACD: Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı (MACD), orta çizginin altında düşüş eğilimi gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin