featured

MATIC fiyatı yeniden 1 doların altına düşme tehdidi ile karşı karşıya! Toparlanma şansı var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan MATIC, piyasadaki gerilemenin ortasında oldukça kötü bir performans gösterdi. Zincir üstü verilere derinlemesine bakıldığında, yatırımcıların ilgisinin azalması sebebiyle MATIC fiyatının daha fazla düşüş yaşayacağı söylenebilir.

Polygon ağı büyüyemiyor

Polygon, Ethereum’un üretim sorunlarını ve yüksek işlem ücretlerini azaltmak için tasarlanmış bir Layer-2 ölçeklendirme çözümüdür. Ethereum’un Proof-of-Work’ten (PoW) Proof-of-Stake’e (PoS) başarılı geçişi, Polygon ekosisteminin uzun vadeli uygulanabilirliği hakkında endişeler uyandırdı.

Glassnode’dan alınan zincir üstü veriler, Polygon ağında oluşturulan yeni adreslerin hacminin Aralık 2022’den bu yana istikrarlı bir şekilde düştüğünü gösteriyor. Düşüş trendi, 12 Nisan’da yapılması planlanan Shanghai güncellemesinin yakın zamanda duyurulmasıyla şimdi daha da şiddetlenmiş görünüyor.

Mart başındaki canlanmanın ardından, Polygon blockchain’inde oluşturulan yeni günlük adresler, Shanghai yükseltme tarihinin duyurulmasından birkaç gün sonra yani, 17 Mart’ta başka bir düşüş yaşadı.

Ağdaki yeni günlük adreslerin sayısı, 17 Şubat’taki 1,960’lık zirvesinden 21 Mart itibarıyla 1,318 adrese düştü. Bu da %32 oranında bir düşüş gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

MATIC

Bir blockchain ağındaki azalan yeni adres hacmi, temel hizmetlerine ve kullanım durumlarına olan ilginin azaldığını gösterir. Sonuç olarak altcoin’e olan talebin de azaldığı söylenebilir.

Benzer şekilde kripto balinaları da ürkmüş görünüyor. Santiment’ten alınan veriler, 10 ila 100 milyon adet MATIC token’ına sahip adreslerin geçtiğimiz ay yaklaşık 55,9 milyon dolar değerinde 43 milyon adet token sattığını veya yeniden dağıttığını gösteriyor.

22 Şubat ile 21 Mart arasında, bu kripto balina grubu rezervlerini 253 milyondan 211 milyona indirdi. Özellikle, tabloya daha yakından bakıldığında, 10 milyon ila 100 milyon adet MATIC token’ı tutan kripto yatırımcılarının alım satım modelinin fiyatla yakından ilişkili hâle geldiğini gösteriyor.

Fiyat yeniden 1 doların altına düşebilir mi?

IntoTheBlock’un Döviz Piyasası Derinliği modeli, önümüzdeki haftalarda altcoin’in nasıl bir performans gösterebileceği konusunda bazı ipuçları veriyor. Token sahiplerinden ayrılmış bir sınır, emir toplamıdır. Bu model, mevcut fiyatlara göre kilit destek ve direnç bölgelerini gösterir.

Mevcut düşüş eğilimi sonucunda gözde altcoin’in fiyatı %5’ten fazla bir düşüş yaşayabilir. Bu da MATIC fiyatının 1,03 dolara gerileyebileceği anlamına gelmektedir.

1,03 dolar seviyesinin tutulamaması durumunda düşüş 0,90 dolara doğru derinleşebilir. Düşüş trendinin geçersiz kılınması için fiyatın 1,14 doların üzerinde kesin bir kapanış yapması gerekiyor. Bu olumlu senaryoda sıradaki fiyat hedefi 1,30 dolarda olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin