Flaş: Macaristan Merkez Bankası Başkanı Bitcoin madenciliği ile ilgili çağrıda bulundu
Flaş: Macaristan Merkez Bankası Başkanı Bitcoin madenciliği ile ilgili çağrıda bulundu

Flaş: Macaristan Merkez Bankası Başkanı, Bitcoin madenciliği ile ilgili çağrıda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Macaristan Merkez Bankası, Bitcoin ticareti ve madenciliğinin yasaklanması gerektiğine inanan artan sayıda merkezi para birimine katıldı. Çoğu kişiye benzer şekilde, kripto para birimlerinin yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırabileceğini iddia etti.

Macaristan merkez bankasının şu anki Başkanı György Matolcsy, 11 Şubat’ta düzenlediği basın toplantısında, ülkeyi kripto para birimleri üzerinde bariz bir yasak uygulamaya çağırdı. Diğer birçok eleştirmen gibi oldukça tanıdık bir argümanda bulundu ve “yasadışı faaliyetler için kullanıldıklarını ve finansal piramitler oluşturmaya eğilimli olduklarını” söyledi.

György Matolcsy, Bitcoin madenciliğini ve ticaretini yasaklama çağrısında bulundu

Durum böyle olunca AB ve Macaristan Çin yolunu izlemelidir. İlginç bir şekilde, Rusya merkez bankasından dijital varlıkların kullanımını da yasaklamak isteyen yakın tarihli bir tekliften bahsetti. Ancak Rus yetkililerin başka bir karara vardığından ve kriptoyu yasaklamak yerine düzenleyeceklerinden bahsetmedi.

“AB, yeni mali piramitlerin ve mali balonların oluşmasını önlemek için birlikte hareket etmeli. AB vatandaşları ve şirketlerinin yurtdışında kripto paralara sahip olmalarına izin verilecek ve düzenleyiciler varlıklarını takip edecek.”

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin