Eski kongre adayından çarpıcı Terra Classic ifadeleri…

LUNA Binance BUSD paritesinin açık olması piyasayı sömürüyor: Mağdurların tek merak ettiği ise, LUNA 1 dolar olur mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasındaki LUNA rüzgarı devam ediyor. Günlük hacim ve yaptığı hareketlerle adeta kripto varlıkların oynama alanını kısıtlıyor. Bunun en büyük etkisi ise LUNA Binance BUSD paritesinin açık olması. Günlük hacimin büyük çoğunluğu burada oluşuyor. Öte yandan yatırımcılar, Luna 1 dolar olur mu? Sorusunu merak ediyor…

Cesaretli yatırımcılar halen LUNA üzerinde oyun yapıyor. Büyük oynaklık ve riskin olduğu varlıkta halen birileri al/sat işlemi gerçekleştiriyor. Yüksek volatiliteden yararlanan bireysel yatırımcılar, cesurca işlem yapabiliyor.

İlgili risklere rağmen, Terra’nın ‘çılgın oynaklığı’ hala birçok kısa vadeli yatırımcı için çekici bir pazar olarak hizmet ediyor. Bunun başlıca nedeni LUNA’nın 14 Mayıs’ta anlık olarak %600 değer kazanması gösterilebilir.

LUNA, Cuma günü hacim ve fiyat görünümü

Fiyatların 5 Mayıs’taki 85$’dan 12 Mayıs’ta yaklaşık 0$’a düşmesiyle Terra (LUNA) ekosisteminin sarsılması sadece yedi gün sürdü. Piyasa ne olduğu konusunda yavaş yavaş netlik kazanırken, LUNA’nın ticaret hacmi dik bir toparlanma gördü. Ticaret hacminin başmimarı ise LUNA Binance BUSD paritesi olduğu düşünülüyor.

LUNA Binance BUSD: Terra’da son gelişmeler

Terraform Labs CEO’su ve kurucu ortağı Do Kwon, Terra’nın geri dönüşü için UST ve LUNA sahiplerine kaza sırasında tokenları tutmaları için tazminat ödenmesini içeren bir canlanma planı önerdiği gün hasar kontrolü istedi.

Yatırımcılar kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. Diğerleri ise Terra’nın geri dönüşünden kazanç sağlamaya çalışırken, LUNA’nın işlem hacmi %200’ün üzerinde artarak 6 milyar dolara geri döndü. LUNA ekosistemi son iki yılda sürekli olarak ortalama 2 milyar doların üzerinde işlem hacmi kaydetti.

LUNA’nın 15 Mayıs günü ulaştığı anlık hacim ve fiyat skalası

Ancak, tam 10 Mayıs ile 13 Mayıs sabahı arasında LUNA fiyatları düştüğünde, yatırımcılar kayıplarını azaltmaya çalıştıkça işlem hacmi yükseldi – 5 milyar dolardan 16 milyar dolara kadar hacim kendini yukarı taşıdı. Zirvede, LUNA’nın işlem hacmi 11 Mayıs’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 16.15 milyar$’a ulaştı.

Çöküşün son ayağında fiyat görünümü (LUNAUSDT)

Yukarıda belirtilen çeşitli faktörler nedeniyle, LUNA işlem hacmini yeniden kazandı. CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, kripto borsası Binance, LUNA’nın işlem hacminin %68,26’sını temsil ediyor, onu %9,52 ile KuCoin ve %1,13 ile FTX takip ediyor. Görüldüğü gibi LUNA Binance BUSD paritesi hacimde başı çekiyor.

Luna coin nereden alınır?

Yatırımcılar, halen Lucoin nereden alınır, sorusunu merak ediyor. Aslında bunun cevabını yukarıda verdi. Binance, KuCoin ve FTX halen varlığı listeliyor. Son olarak Coinmarketcap sitesinden baktığımızda Huobi Global, Bybit, Kraken, Bittrex, Gemini gibi borsalar yeniden dahil etmiş gibi gözüküyor. Binance önceleri delist etmişti ancak sonrasında LUNA BUSD paritesinde ekledi.

Luna arzı ne kadar?

Terra’nın LUNA’sı arz olarak düşüşte gözüküyor. Coinmarketcap verilerine göre varlığın şu an maksimum 7 trilyon adet arzı bulunuyor. Bunun 6,5 trilyon adeti dolaşımda. Bu adet 2-3 gön önce 9 trilyon adete kadar çıkmıştı.

Luna 1 dolar olur mu?

Mağdurların bir diğer merak ettiği konu ise; Lına 1 dolar olur mu? Bu arz ile pek mümkün görünmüyor. Ancak ileride ekip iyi bir eylem planı ve yakma gibi işlemlerle adet azaltmasına giderse belli bir seviyelere gelebilir. 

Türk yatırımcıları da ortalama düşürerek genelde 1 dolar ve altına bir alım gerçekleştirdi. Bu yüzden geleceği seviyeler yakından takip ediliyor. Dolandırıcılık tartışmaları sürse de yapılan bir yanlış tüm yatırımcıların sermayesine mal oldu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin