Bitcoin balina verileri dikkat çekiyor
Bitcoin balina verileri dikkat çekiyor

Kritik Bitcoin balina verisi ortaya çıktı! Nasıl yorumlanmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılı Bitcoin’in benimsenmesi adına bir dönüm noktası niteliğindeydi. Bunun en büyük nedeni, çoğu insanın artık BTC’ye yönelmeye başlaması. Bitcoin üzerinden maaş almayı seçen sporcular ve politikacılar hakkında da haberler gördük. Ayrıca El Salvador bu sene dijital varlığı resmi olarak benimseyeceğini duyurdu. Son gelişmelere göre ise dolaşımdaki Bitcoin’in %27’sinin balina cüzdanlarına ait olduğu ortaya çıktı.

Balinalar dolaşımdaki Bitcoin’lerin %27’sini tutuyor

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu tarafından Bitcoin’in benimsenmesi ile ilgili yürütülen son araştırmaya göre daha küçük cüzdanlar halen daha büyük bir kısmı kontrol ediyor. Bununla birlikte rapor, Bitcoin balinalarına ait yaklaşık 10.000 cüzdanın dolaşımdaki tüm BTC’lerin %27’sini kontrol ettiğini ortaya çıkardı

Wall Street’ten bir şirket ise yeni Bitcoin benimseme oranını paylaştı. Bitcoin’in benimsenmesini perspektife koyarsak, tüm Bitcoin girişinin %16’sı 1.000 kişinin cüzdanlarına ait. Aynı zamanda kalan 9.000 cüzdan, bu rakamı %27’ye getiriyor.

Fiyat da etkilendi

Haziran ayında sona eren ilk araştırmada kullanılan Glassnode rakamları, Bitcoin’in benimsenmesinde artış olduğunu gösteriyor. 787.000’den fazla aktif Bitcoin cüzdanının dolaşımda 18,7 milyon BTC’ye sahip olduğunu görüyoruz. Ancak şimdi, cüzdanlar 733.000’e düştü ve dolaşımdaki Bitcoin 18,9 milyona kadar yükseldi.

Bu aynı zamanda, dönem boyunca varlığın fiyatını da etkiledi. Ancak araştırma sırasında çeşitli algoritmalar kullanıldığına dikkat edilmeli. Araştırmacılar, incelemelerinde Bitcoin alanında 1000’den fazla şirkete baktıklarını söyledi.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin