Flaş: Kriptoların kaderi belli oluyor! Beyaz Saray kararını açıklayacak!
Flaş: Kriptoların kaderi belli oluyor! Beyaz Saray kararını açıklayacak!

Flaş: Kriptoların kaderi belli oluyor! Beyaz Saray kararını açıklayacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri’nin Biden yönetimi önümüzdeki ay en kısa sürede kripto para birimleri hakkında bir icra emri yayınlamaya hazırlanıyor. Emrin dijital varlıkların risklerini ve fırsatlarını değerlendiren, hükümet çapında bir strateji getirmesi bekleniyor.

Yaklaşan yürütme emriyle ilgili resmi bir onay olmamasına rağmen, üst düzey yönetim yetkililerinin planı tartışmak için birden fazla toplantıya katıldığı bildiriliyor. Yönerge taslağının önümüzdeki haftalarda ABD Başkanı Joe Biden’a sunulması bekleniyor.

Kripto düzenlemesi büyük önem taşıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para birimleriyle ilgili düzenlemeler, net bir çerçeveye sahip değil ve oldukça karmaşık. Bitcoin ve Ethereum, emtia olarak görülüyor ve bunlarla ilgili herhangi bir yatırım ürünü, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından denetleniyor. Ancak diğer kripto para birimleri için durum farklı.

SEC çok aktif

Ek olarak, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kayıt dışı menkul kıymetler olmakla suçlayarak birkaç kripto para birimini cezaya çarptırdı. Bu davalardan biri de kayıtsız token satarak 1,2 milyar dolar topladığı iddia edilen Blockchain şirketi Ripple’a karşı devam ediyor.

Diğer ABD federal kurumları, yıllardır kripto para birimiyle ilgili düzenlemeler üzerinde çalışıyor ve taslaklar hazırlıyor. Şimdi yaklaşan Beyaz Saray direktifi ile Biden yönetimini kripto mevzuatının merkezine koyacak.

Dijital dolar açıklaması da gelebilir

Ayrıca rapor, yönetimin merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) çıkarılması konusunda da bazı direktifler yayınlayabileceğine dikkat çekti. Bununla birlikte, Federal Rezerv zaten dijital doları tartışıyor, bu nedenle Beyaz Saray’ın konuyla ilgili herhangi bir sağlam pozisyonu olması pek olası değil.

Daha önce, Federal Rezerv, Beyaz Saray ve Kongre’nin onayı olmadan dijital dolar beklentisiyle ilerlemeye niyeti olmadığını açıklamıştı.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin