Kripto tasfiyeleri 420 milyon doları aştı! Piyasadaki düşüş hareketleri ne zaman son bulacak?
Kripto tasfiyeleri 420 milyon doları aştı! Piyasadaki düşüş hareketleri ne zaman son bulacak?

Kripto tasfiyeleri 420 milyon doları aştı! Piyasadaki düşüş hareketleri ne zaman son bulacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel kripto piyasası geçen gün %6 daha düştü. Kümülatif piyasa değeri büyük ölçüde daralarak 912.3 milyar dolara ulaştı. Bununla birlikte, 24 saatlik işlem hacmi %65 gibi büyük bir artışla 81.1 milyar dolara yükseldi. Bu arada, Bitcoin ve Ethereum gibi en büyük kriptolar sırasıyla %6 ve %10 düşüş sergiledi. Ayrıca Bitcoin’in son haftaların en düşük seviyesine gerilemesiyle birlikte pazardaki hareketlilik arttı.

Ethereum, birleşme sonrası büyük tasfiyeyle karşı karşıya

Geleneksel piyasa ile makroekonomik koşullar arasındaki korelasyon, yatırımcılar arasında korkunun artmasında büyük rol oynadı.

Piyasa endeksleri kırmızıda işlem görürken, yatırımcılar son 24 saat içinde paralarının büyük bir kısmını kaydırdı. Coinglass verilerine göre, 124 binden fazla yatırımcı, son 24 saat içinde kripto pazarından 420 milyon dolardan fazla vadeli işlem fonunu tasfiye etti. Bu kısa zaman diliminde tek seferde tasfiye olan en büyük pozisyon 10 milyon dolar ile Bitmex borsasında gerçekleşti.

Bu arada veriler, en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’dan 161 milyon doların üzerinde tasfiye edildiğini gösteriyor. ETH, son 24 saat içinde tasfiye miktarına öncülük etti. Ancak bu, tarihi Ethereum birleşmesinden hemen sonra beklenmiyordu.

Ethereum fiyatı geçtiğimiz gün yaklaşık %10 düştü. ETH, ortalama 1.309 dolar fiyatla işlem görüyor. Ancak 24 saatlik işlem hacmi %101 artarak 20.6 milyar dolara ulaştı.

BTC kayıplarını artırıyor

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin de aynı dönemde %6 düştü. BTC, yazının yazıldığı an itibariyle ortalama 18.745 dolar fiyatla işlem görüyor. Bununla birlikte, 24 saatlik işlem hacmi de %60 artarak 39.7 milyar dolara ulaştı.

Verilere göre, son 24 saat içinde Bitcoin’den 120 milyon dolardan fazla fon taşındı. Pazardaki bu büyük düşüşün ortasında, Helium fiyatı son 24 saat içinde %3 oranında değer kazanmayı başardı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin