Kripto para haber – Kredi kartı ile Bitcoin nasıl alınır? Dünya’nın ilk kripto parası olan Bitcoin, günümüzde de en çok bilinen ve kripto borsalarında en çok işlem gören lider kripto paradır. Global finans sistemine alternatif bir sistem olarak doğan Kripto ekosistemi her geçen gün büyüme kaydetmekte olan bir piyasadır. Kripto para piyasasında coin edinme ve özellikle de Bitcoin alımı piyasayı yeni tanıyan ve kripto para piyasasında işlem yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği konudur. Özellikle de sık kullanılan ödeme aracı olan kredi kartı ile Bitcoin satın alma en çok sorulan satın alım yöntemlerindendir.
Bu içeriğimizde kredi kartı ile Bitcoin nasıl satın alınır? Ve kredi kartı ile Bitcoin nereden alınır? Sorularının yanıtlarını vermeye çalışacağız. Bu bağlamda özellikle Türkiye’den kredi kartı ile Bitcoin satın alma işlemini destekleyen kripto şirketleri, işlem ücretleri, sağladıkları güvenlik yöntemleri vb. özelliklerini artıları ve eksileri araştırdık.
Binance’den Kredi Kartı ile Bitcoin Nasıl Alınır?
Kripto para dünyasına adım atarken, Bitcoin gibi popüler dijital varlıkları almak isteyebilirsiniz. Binancedeki kredi kartı yöntemi, bu işlemi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar. İşte adım adım Binanceden kredi kartı ile Bitcoin alma süreci:
Adım 1: Binance Hesabınıza Giriş Yapın
Öncelikle, Binance hesabınıza giriş yapmalısınız. Tarayıcınızın adres çubuğuna “www.binance.com” yazarak veya arama motorunda “Binance” aratarak resmi websitesine ulaşabilirsiniz. Ardından kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın. %20 komisyon indirimli bir Binance hesabı açmak için bu linki kullanabilirsiniz.
Adım 2: Para Yatırma
Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanın üstündeki “Para Yatır” veya “Deposit” seçeneğine tıklayın. Açılan menüden “Kredi Kartı” seçeneğini seçin. Bu adımda, kredi kartınızla Bitcoin satın alacaksınız.
Adım 3: Kart Bilgilerinizi Girin
Kredi kartı yöntemini seçtikten sonra, istenen kart bilgilerini dikkatlice girin. Kart sahibinin adı, kart numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu gibi bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girmeniz gerekecektir.
Adım 4: Almak İstediğiniz Bitcoin Miktarını Seçin
Kart bilgilerinizi girdikten sonra, almak istediğiniz Bitcoin miktarını seçin veya girin. Bu aşamada Binancedeki mevcut fiyatları ve komisyonları dikkate almayı unutmayın. Toplam ödeme miktarını da kontrol etmek önemlidir.
Adım 5: İşlemi Onaylayın
Seçtiğiniz Bitcoin miktarını ve ödeme bilgilerini kontrol ettikten sonra, işlemi onaylamak için “Satın Al” veya “Buy” butonuna tıklayın. Bu adımda, Binancenin kredi kartı işlem ücretlerini de göz önünde bulundurun.
Adım 6: Kimlik Doğrulama
Güvenlik nedenleriyle, Binance belirli limitlerin üzerinde işlem yapmadan önce kimlik doğrulama gerektirebilir. Kimlik doğrulama adımlarını eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlayarak işlemi ilerletebilirsiniz.
Adım 7: Bitcoin Cüzdanınıza Aktarın
İşlem tamamlandığında, satın aldığınız Bitcoin miktarı Binance cüzdanınıza yatırılacaktır. Artık Bitcoininizi istediğiniz gibi kullanabilir, saklayabilir veya ticaret yapabilirsiniz.
Sonuç olarak, Binanceden kredi kartı ile Bitcoin almak oldukça hızlı ve kolay bir işlemdir. Ancak, işlem yapmadan önce güvenlik önlemlerini ve ücretleri dikkatlice gözden geçirmeniz önemlidir. Ayrıca, Binancenin güvenliğini artırmak için iki aşamalı kimlik doğrulama (2FA) gibi ek güvenlik adımlarını da kullanmanız tavsiye edilir.
Kredi kartı ile Bitcoin almadan önce dikkat edilmesi gerekenler
Ayrıca Kredi kartı ile internet üzerinden yapılan tüm alışverişlerde belirli bir risk olduğu ve internet üzerinden yapılan alışverişlerin sanal kartlar ile yapılmasının riski minimize edeceğini hatırlatmak isteriz.
Kredi kartı ile Bitcoin satın alma işleminden önce alınacak olan kripto paranın muhafazası için bir cüzdan (wallet) edinilmesi gerekiyor. Aşağıda tanıtığımız firmalardan bazıları kripto cüzdan hizmeti verirken, bazılarında ise bu hizmet bulunmuyor. Fakat sitemizde de daha önce tanıttığımız en çok kullanılan kripto cüzdanlarını araştırıp, Bitcoin satın almadan önce herhangi birinden cüzdan adresinizi ücretsiz alabilirsiniz. Bitcoin satın alma işlemi gerçekleştikten sonra kripto şirketi taahhüt ettiği süreler içerisinde alınan Bitcoin’leri cüzdan adresine gönderiyor.
Yazının devamında kredi kartı ile Bitcoin alabileceğiniz ve en çok kullanılan bazı kripto şirketlerini inceleyebilirsiniz.
CEX.io
CEX.io, Bitcoin satın alma işleminde geniş opsiyonlara sahip bununla birlikte kredi kartı ve debit kart ile Bitcoin satın alma imkânı tanıyan bir kripto ticareti şirketidir. 2013 yılından beri faaliyet gösteren şirket, İngiltere, Londra merkezli olarak çalışıyor. CEX.io’nun göze çarpan özellikleri arasında güçlü güvenlik, geniş likidite sağlaması, web siteleri aracılığıyla çapraz platform ticareti sunması, mobil uygulaması olması ve API çözümleri bulunuyor. CEX.io’nun web sitesinde belirtildiğine göre şirketin 2 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı var.
CEX.io hizmetleri dünya çapında olup Türkiye’de dahil olmak üzere hemen hemen her ülkeden kredi kartı ile Bitcoin alım satımı yapılabiliyor.
CEX.io işlem ücretleri ve limitleri
CEX.io’da işlem ücretleri kullanılacak fiat para üzerinden hesaplanıp, ortalama Bitcoin karşılığı tutarın yüzde 3,8’i kadar. Bu oran dolar için geçerli olmakla beraber kripto borsasında euro, pound ve ruble ile işlem yapılabiliyor. Ayrıca birçok borsada olmayan Bitcoin’leri kredi kartına geri satma işlemi CEX.io’yu farklılaştıran bir özellik. Bitcoin satma işlemlerinde ise şu an için Visa özellikli kartlarda 3,8 dolar ücret alınırken, Mastercard özellikli kartlardan yüzde 1,2+3,8 dolar ücret alınıyor. Ücret tutarlarında maliyetlerin değişme olasılığı olacağından, güncel ücretler için web sitesini ziyaret etmekte fayda var.
CEX.io’da Bitcoin almak veya satmak için ise ilk olarak ücretsiz bir kullanıcı hesabı açılması akabinde ilgili başlıkları takip ederek, kolaylıkla Bitcoin ve diğer desteklenen kripto para ticareti yapılabilir.
Indacoin
2013 yılından beri faaliyet gösteren başka bir kripto firması olan Indacoin’de İngiltere, Londra merkezli olarak çalışıyor. Indacoin, Bitcoin başta olmak üzere 100’ün üzerinde kripto para için hemen hemen tüm dünyada kredi kartı ve debit kart ile satış hizmeti veriyor.
Indacoin web sitesinde ayrıca kredi kartı ile Bitcoin alım işlemlerinde herhangi bir kullanıcı kaydı oluşturmadan işlem yapabilirsiniz. Bitcoin alım işlemlerinde, alınmak istenen dolar karşılığı, email, telefon numarası, kredi kartı bilgileri ve Bitcoin cüzdan adresi girilerek işlem yapılabilir.
Şirket şu an için sadece kredi kartı ile kripto para satışı yapıyor. Ve henüz elinizde bulunan Bitcoin ve diğer kripto paraların fiat para ile değişim hizmetini vermiyor.
500.000’den fazla aktif kullanıcısı olduğunu beyan eden şirketin mobil uygulaması ile birlikte cüzdan ve API desteği de bulunuyor. Ayrıca Indacoin web sitesinde Türkçe dil desteği de var.
Indacoin her işlemde maliyetlere bağlı bir ücretlendirme politikası uyguladığı için değişken ücretlendirme sistemi sunuyor. Buna göre işlem ücreti Bitcoin alımı esnasında hesaplanıyor. Başarı ile tamamlanan satın alım işlemi sonrasında ise alınan Bitcoin’ler 15-20 dakika içinde, diğer altcoinler ise 1 saate kadar kripto cüzdan hesabınıza aktarılmış olacağı firma tarafından beyan ediliyor.
Bitit
Kredi kartı ile Bitcoin satın alınabilecek, başka bir kripto şirketi ise Bitit platformudur. Bitit, 2015 yılında kurulan ve Fransa, Paris merkezli çalışan bir kripto şirketidir. Şirketin vizyonunu, web sitelerinde en basit şekilde kripto para satın alma hizmeti sunmak olarak belirlemiş.
Bitit, Bitcoin alımlarında ise alınacak fiat para üzerinden şu an için yüzde 6,9 komisyon alıyor. Bitcoin satın almanın en kolay yolunu sunma hedefinde olan Bitit, satın alınan Bitcoin’lerin en fazla 30 dakika içerisinde kripto cüzdanlarına aktarılacağını söylüyor. Ayrıca Bitit, 7/24 çağrı merkezi, chat ve sosyal medya ile hızlı bir destek hizmeti vaat ediyor.
Bitit’in dikkat çeken başka bir uygulaması ise Bitit hediye kartı. Firma, sitesinde belirttiği bazı firmalar ile ortaklık kurarak, kripto para hediye kartı oluşturma hizmeti de sunuyor.
Coinmama
Coinmama’da web sitesi üzerinden başta Bitcoin ve Ethereum olmak üzere Ripple, Bitcoin Cash, , Cardano, Qtum ve Ethereum Classic coinlerinin satışlarını kredi kartı ödeme seçeneğiyle yapan bir kripto şirketi. 2013 yılında faaliyetlerine başlayan Coinmama’nın merkezi Slovakya, Bratislava’da bulunuyor. Ve Coinmama’nın toplamda 188 ülkeden bir milyonun üzerinde bulunan aktif müşteri sayısı ile oldukça geniş bir Kripto para satış sitesi olduğunu söyleyebiliriz.
Coinmama, diğer tüm kredi kartı ile Bitcoin satışı yapan kripto şirketleri gibi basitliği ve güvenliği ön plana çıkararak faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle kripto para sektörüne yeni girecek olan kişilerin zaten karmaşık olarak düşündüğü bu sistemi, olabildiğince basit bir alış veriş formatına sokuyorlar.
Coinmama kredi kartı ile Bitcoin alımında evrak talep ediyor
Coinmama’yı diğer kredi kartı ile Bitcoin satışı yapan firmalardan ayıran bir özelliği ise Bitcoin alımı için bir hesap oluşturmanız ve sisteme bazı belge yükleminizi istemeleri.
Bu belge, normal banka hesabı açılışı gibi kullanılan kimlik belgesinden oluşuyor. (kabul edilen kimlikler; pasaport, nüfus cüzdanı veya ehliyet) Fakat bununla da kalmıyor. Bir kâğıda taratacağınız kimliğinizin yanına net ve kaliteli bir şekilde çekilmiş bir fotoğrafınız ile o günün tarihini ve Coinmama yazısını yazıp, sisteme yüklemeniz gerekiyor.
Coinmama ekibi ise evrakın tam ve net bir şekilde yüklenmesi ile saatler içinde hesabınızı onaylayacağını beyan ediyor. Tüm bu bilgileri güvenli ve şifreli bir şekilde sistemlerinde sakladıklarını söyleyen şirketin evrak talep etmesi, aldığı sıkı güvenlik önlemi olarak görülüyor.
Coinmama’nın diğer özelliklerinden bahsetmek gerekirse, Türkiye’nin aralarında bulunduğu dünyanın hemen hemen her ülkesinden sorunsuz kullanımı ve sadece kredi kartı ve debit kart ile satış yapmasını sayabiliriz. Ayrıca firma şu an sadece yukarıda sayılan coinlerin satışını gerçekleştirirken, ilerleyen dönemlerde Bitcoin alışı yapacağı sinyallerini de veriyor.
İşlem ücretlerinden bahsedecek olursak; Coinmama’nın şu an için belirlediği Bitcoin komisyon oranı yüzde 5,9. Ek bir bilgi olarak; Coinmama, kredi kartı ödemelerinde kendilerinden kaynaklı olmayan ve bankanın veya kredi kartı sağlayıcısının kripto para işlemlerinden yüzde 5 oranında ek bir komisyon aldığından bahsediyor.
Kredi kartı ile kripto para alımında kripto firmasının bilinirliği oldukça önemli
Yukarıda incelediğimiz kripto para ticareti yapan CEX.io, Indacoin, Bitit ve Coinmama dışında ülkemizi de destekleyen birçok başka kripto para ticaret sitesi de bulabilirsiniz. Fakat bu ticaret bazı riskler içerdiğinden emin olmadan ve adı duyulmamış sitelerden kredi kartı ile Bitcoin alımı yapılmasını sakıncalı buluyoruz.
Bu içeriğimizde amaç, en çok aktif müşteriye sahip ve kurumsal anlamda belli bir büyüklüğe ulaşmış Bitcoin ticareti yapan şirketler üzerinden kredi kartı ile nasıl en kolay Bitcoin alımı yapılabilir konusunda sizlere yardımcı olmaktı. Umarız bu tür bir araştırmanızda yol gösterici bilgiler vermişizdir.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!
Kredi kartı ile Bitcoin nasıl alınır içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.