En İyi Oyna-Kazan Tokenları 2024 Play-to-Earn Listesi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web 3 teknolojilerinin gelişmesi ile popülerlik kazanan oyna-kazan tokenları, geniş bir kullanıcı tabanını cezbeden kripto varlıklardır. Eğlence ile kazanç mekaniğini birleştiren gaming tokenler, çevrimiçi oyun deneyimi ile merkeziyetsiz finansı bir araya getirir. Oyna-kazan veya kazanmak için oyna (Play-To-Earn) mantığıyla geliştirilen play to earn coinleri, blockchain tabanlı oyunlar aracılığı ile token kazanma fırsatı sunar. Bu özellikleri sayesinde kripto piyasasında büyüyen bir pazar payına sahip olan gaming tokenları, GemFi ve P2E gibi kategorilere ayrılır.

2024 yılında 20 milyarı aşkın piyasa değeri ile büyümeyi sürdüren gaming token sektörü, mevcut kriptoların yanı sıra yeni çıkan ön satışlar ile daha fazla kullanıcı için cezbedici bir seçenek hâline geliyor. Bu ekosistem farklı oyun temaları, teknolojik altyapılar ve avantajlı kazanç sistemleri sayesinde büyümeyi sürdürüyor. Bu kılavuzda hızla büyüyen oyun tokenları hakkında bilgi edinmek isteyenler için play to earn ne demektir ve P2E nedir sorularını ele alacağız. Ayrıca en popüler gaming tokenları hangileridir ve bu tokenlerin avantajlarını nelerdir konularını inceleyeceğiz.

En iyi oyna-kazan tokenları listesi

  • Vahşi Batı'da bir kovboy oyunu olan Shiba Shootout, erken alımlarda %2000'e varan yüksek bahis ödülleri sunar.
  • Zeka ve çeviklik gerektiren stratejik düellolar ve sanal hazine avlarıyla heyecanlı bir oyun deneyimi vadeder.
  • İlgi çekici oyun içi etkinlikleri ile zenginleştirilen oyun, SHIBASHOOT tokeni kazanmayı sağlar.
Project Launched
Nisan 2024
Meta
P2E, meme
Purchase Methods
  • Ethereum
    Ethereum
  • Credit Card
    Credit Card
  • Yüksek staking ödülleri sunan P2E tokeni
  • Hızlı fiyat artışı ve 13.000+ bin sahip
  • Erken alımlarda önemli kazanımlar
Project Launched
Aralık 2023
Meta
Meme token, P2E
Purchase Methods
  • Ethereum
    Ethereum
  • Credit Card
    Credit Card
  • Floki, Valhalla isimli bir NFT oyun metaverisine sahiptir.
  • Güçlü bir topluluğa sahip olmanın yanında en büyük ikinci P2E oyun tokenidir.
  • Memeleri fayda amacıyla birleştirirken stratejik ortaklıklar ile büyümeyi hedefler.
Project Launched
Haziran 2021
Meta
Meme, Gaming
Purchase Methods
  • Ethereum
    Ethereum
  • Credit Card
    Credit Card
  • P2E modelini benimseyen blok zincir tabanlı bir sanal dünyadır.
  • Merkezi olmayan özerk kuruluşlardan (DAO) ile NFT'leri birleştirir.
  • Piyasa değeri ile gaming tokenler listesinde ile onda yer alır.
Project Launched
Ağustos 2020
Meta
P2E, Gaming
Purchase Methods
  • BNB
    BNB
  • Credit Card
    Credit Card
  • Katman-1 blockchaini tarafından desteklenen web3 platformudur.
  • Gaming kategorisinde en büyük dördüncü tokendir.
  • Geliştirici dostu yapısı ile erişilebilir bir ağa sahiptir.
Project Launched
Eylül 2020
Meta
P2E, Gaming
Purchase Methods
  • USDC
    USDC
  • Credit Card
    Credit Card

En iyi oyna-kazan P2E tokenları detaylı analiz

1. Shiba Shootout

P2E modeli kripto para olarak piyasaya sürülen Shiba Shootout, Kripto Vahşi Batı’da geçen bir kovboy  oyunu oyunudur. Yaratıcılık ve strateji gerektiren bir oyun olarak öne çıkan proje, kripto para birimlerinin sınırlarını zorlayan proje olarak tanıtıldı. Shiba Gulch adlı bir kasabada geçen oyna kazan oyunları, canlı bir toplulukla rekabet dolu meme savaşları yapmaya ortam yaratır. Proje, Vahşi Batı’nın uçsuz bucaksız arazilerinde zeka ve çeviklik gerektiren savaşlar üzerinden SHIBASHOOT tokenini kazanmayı mümkün kılar. Aynı zamanda arkadaşları davet ederek token kazanma fırsatı verir. Projede kamp ateşi hikayeleri, kement piyangoları gibi birçok oyun içi etkinlik bulunur. 

P2E oyununda oyna-kazan modelinin yanında staking avantajı da bulunur. 440 milyon staking havuzuyla pasif gelir elde etmeyi sağlar. Oyun içinde karakter seçme imkânı yaratan Shiba Shootout, Apple ve Google store üzerinden indirilebilecek. Erken alımlarda yüksek ödüller sunan Shiba Shootout, en iyi kripto ön satışlarından biri oluyor. 

Shiba Shootout tokeni ziyaret edin

 

2. Sponge V2

Heyecan verici bir P2E oyunu olarak tanıtılan SpongeV2, geçtiğimiz yıl çıkan Sponge V1 oyununun gelişmiş versiyonu niteliğindedir. Sponge ekosistemi içinde P2E oyun tarzını benimsemesine rağmen yalnızca eğlence amaçlı tasarlanan SpongeV2, SpongeBob ve arkadaşlarının birbiri ile yarışmasına dayanır.

Floki oyun evrenine benzer bir ekosistem olan SpongeV2, kazançlı staking avantajları ile kullanıcıların dikkatini çeker. SpongeV2 oyunu içerisinde kazanılan SPONGEV2 tokenları ödül mekanizmalarıyla maksimum kâr almayı sağlar ve bu meme projesi hızlı büyüme potansiyeli ile gelecekte 100x yapacak coinler arasında ele alınabilir.

Sponge V2 Ziyaret Edin

3. Floki

Kazanmak için oyna prensibi ile Viking yaşam tarzını esas alan ve bir adada geçen Valhalla oyunu, temelde bir NFT oyunu yani metaveri oyunudur. Oyun içinde savaşarak, düşmanları yağmalayarak veya çiftlik kurarak Floki P2E coinleri kazanılabilir.

Oyuna başlamak için ana ağ üzerinde bir miktar FLOK tokenini cüzdanda bulundurmak gerekir. Ardından oyun için senaryolar ile oyuncular savaşarak FLOKI tokenı kazanabilir. Ayrıca en çok kazandıran P2E oyunları arasında yer alan Valhalla’da elde edilen tüm eşyalar satılarak gerçek paraya dönüştürülebilir.

4. The Sandbox

P2E oyun rehberimizin beşinci sırasında metaverse oyunlarından biri olan The Sandbox yer alıyor. Sanal arazilerden oluşan bu evrende oyun içi eşya oluşturmaktan ticaret yapmaya, oyun alanı inşa etmekten arazileri kiraya vermeye kadar birçok yöntemle kazanç elde etmek mümkündür.

Ayrıca oyun içinde etkinlikler düzenleyerek katılımcılardan giriş ücreti alabilir ve bu varlıkları gerçek tokenlere dönüştürebilirsiniz. Oyun Ethereum tabanı üzerine kuruludur ve uygun cüzdan eklenerek katılım sağlanabilir.

5. Gala

Merkeziyetsiz oyun geliştirme modelinin en iyi örneklerinden biri olan Gala; oyunculara oyuna katılma, yönetme ve coin kazanma şansı verir. Başlamak için kullanıcıların cüzdanlarında GALA tokeni bulunmalıdır.

Oyun içinde çeşitli stratejiler geliştirerek oyun oynamak, görevleri bitirmek ve etkinliklere katılmak token kazanmayı sağlar. Son olarak Gala coinde stake avantajları ile de token elde etmek mümkündür.

 

Oyna-kazan P2E tokenı nedir?

Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen P2E crypto games tokenları, kullanıcıların oyun içinde çeşitli etkinliklere katılarak token kazanmasına imkân veren kripto para projeleridir. Oyun tokanlarının bir türü olan ve açılımı Play-to-Earn olan oyna-kazan oyunları ise oyuncuların somut, gerçek dünya ödülleri kazanmasını sağlayan oyun modelidir. Gerçek dünya kazançları sunan bu kripto oyun türünde oyun içi tokenler ve kripto paralar hatta NFT’ler kazanmak mümkündür.

Gaming kategorisinde yer alan P2E oyunları GemFi (Game Finance) tokenları ile karıştırılsa da her iki kavram odak noktaları açısından birbirinden farklıdır. En iyi meme coinlerden olan GemFi oyun tokenları daha ziyade merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) kategorisinde yer alır. GemFi, oyun için ekonomi ile DeFi sistemini birleştirir. Ancak P2E modeli, oyun oynayarak kripto kazanmaya odaklanan bir modeldir. Oyun içinde elde edilen Play-to-Earn kazançları gerçek dünya araçlarına dönüştürülebilir.

Oyna-kazan P2E tokenlarından nasıl para kazanılır?

Play-to-earn tokenleri, oyun temasına bağlı olarak değişen çalışma mantığına sahiptir. Bu tür eğlence temalı kripto projelerinde genellikle ilk olarak oyun oynamak için ilk yatırımın yapılması gerekir. İlk yatırım oyun içindeki eşyaları satın almak ve veya temaya bağlı olarak çeşitli kilitleri açmak için kullanılır.

Play-to-Earn yatırımları oyun temasına bağlı olarak görev tamamlama, yarış veya savaş kazanma, hedefe ulaşma, derece yapma veya seviye açısından ilerleme gibi kurallara bağlıdır ve bu kuralların gerçekleştirilmesinin ardından oyun için ödüller verilir. P2E oyunlarında oyuncuların çeşitli aktiviteler ile oyun içinde zaman geçirmeleri teşvik edilir. P2E games sonunda kazanılan tokenler, kripto borsalarında bozdurulup gerçek paraya çevrilebilir.

En iyi oyna-kazan tokenları nasıl bulunur?

Sürekli genişleyen bir ekosisteme sahip olan kripto para piyasası, gaming kategorisinde de yeni çıkan tokenlar ile büyümeyi sürdürür. P2E ekosisteminde yeni çıkan oyun kriptolarını ve mevcut tokenleri keşfetmek için aşağıdaki noktalara dikkat edebilirsiniz.

  • Yeni çıkan P2E oyunlarını bulmak için ön satış haberlerini takip edebilirsiniz. Kripto borsalarının listeleme duyuruları ve güncel haber akışı ile en popüler P2E oyunlarını bulabilirsiniz.
  • Kripto oyun platformları üzerinden yapılan P2E oyun tokenı tanıtımları yeni projelerden erkenden haberdar olmayı sağlar.
  • Sosyal medya ağları ve kripto toplulukları yeni çıkan veya mevcut P2E oyunlarından sıkça söz eder. Bu topluluklara katılarak veya sosyal medya üzerinden bu hesapları takip ederek P2E oyun fırsatlarını yakalamak mümkündür.
  • Analiz araçları ve kripto haber siteleri, yeni P2E oyunları ve projeleri hakkında bilgi veren önemli kanallardır. Kripto haber sitelerini takip ederek güncel P2E oyun tokenları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Oyna-kazan tokenlarının avantajları ve dezavantajları

Avantajlar

  • P2E oyunları, oynarken gerçek dünyada kullanılabilecek somut, gerçek dünya parası kazanmayı sağlar.
  • Blockchain teknolojisinin avantajlarını taşıyan P2E oyunlarında; oyun içi eşyalar, evler, araçlar ve mülkiyet müdahale edilmeyecek şekilde güvenceye alınır.
  • Hem geliştiriciler hem de oyuncular için teşvik edici özellikleri ile P2E tokenleri büyüdükçe daha fazla gelir elde etmeyi sağlar.
  • P2E oyunlar, eğlenceyi kazançla bir araya getirdiği için blockchainin gelişmesine katkı sağlar.

Dezavantajlar

  • Yüksek volatiliteye sahip olan Gaming tokenları, spekülasyonlara açıktır ve dalgalanmalarla birlikte hızlı düşüşler yaşayabilir.
  • P2E oyun tokenları, belirli sözleşmeler ile koruma altına alınmasına rağmen güvenlik açığı içerebilir.
  • Düzenleyici belirsizlikler ile karşı karşıya kalan oyna-kazan kripto oyun tokenları, yasal düzenlemeler karşısından güvencesiz bir konumdadır.
  • Sürdürülebilirlik açısından uzun vadeli faydanın arka palana itildiği oyna-kazan tokenları, devamlılık açısından detaylı incelenmelidir.

Sonuç

P2E oyun tokanları, oyun içi varlıklara sahip olmanın cazibesi ve gerçek dünyada somut kazanç elde etmenin avantajlarını kullanıcılara sunan en iyi kripto projelerdir. Kripto ekosisteminde heyecan verici bir alan olmakla birlikte play-to-earn uygulamaları, blockchain teknolojilerinin gelişmesine öncülük eden bir role sahiptir.

Bununla birlikte oyna-kazan oyunlarının çeşitli avantajlar ve dezavantajlar taşıdığı göz önüne bulundurulmalıdır. P2E oyunları, kazanç garantisi vermediği gibi kripto para piyasasının yüksek volatilitesinden de etkilenir. Bu nedenle yatırımcıların yatırım yapamadan önce detaylı araştırma yapmaları, kendi kararlarını vermeleri ve kaybetmeyi göze alabilecekleri miktarlar ile oyna-kazan tokenlerine giriş yapmaları önerilir.

Sık Sorulan Sorular

Evet. Blockchain tabanlı oyunlar, oyun içi etkinlikleri yerine getirerek token veya oyun modeline bağlı olarak NFT kazanma imkânı verir. Kazanılan tokenler, kripto borsalarında satılarak somut paraya dönüştürülebilir. NFT’ler de aynı şekilde satılarak token veya somut paraya çevrilebilir.

Standart kripto paraların risklerini taşıyan oyna-kazan tokenları, projeyi geliştiren ekibe bağlı olarak çeşitli güvenlik önemleri ile desteklenir. Genellikle birçok proje Alman menşeili SolıdProof gibi blockchain tabanında güvenliği sağlayan şirketler ile çalışır. Bu adımlar da oyun tokenlarının güvenliğini sağlamaya destek olur.

Oyna-kazan oyunları farklı ülkelerde farklı yaptırımlara sahip olabileceği gibi genellikle P2E yatırım aracı ve eğlence aracı olarak dünya genelinde kabul görür. Avrupa ülkelerinde ve ABD’de yasal kabul edilen oyunlar, Aysa ülkelerinde de benzer bir bakış açısıyla kullanıma açıktır. Türkiye açısından bakıldığında henüz kesin bir düzenleme olmamasına rağmen yasal kabul edilen P2E oyna kazan oyunları, ilerleyen yıllarda belli bir yasal düzenleme çerçevesinde veya vergilendirme kapsamında ele alınabilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir