En İyi Kripto Paralar Hangileri? 2024 Yılı Yatırım Listesi

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası, geleneksel piyasalara karşı değişen dinamikleri ve yenilikçi projeleri ile hız kesmeden büyüyor. Blockchain teknolojileri ve akıllı sözleşmeler sayesinde hızlı gelişen ve büyüyen bu sektör, çeşitli avantajlar ve yüksek potansiyelli kazançlar sunarak yatırımcının ilgisini çeker. Kazanç potansiyeli ile her geçen gün daha fazla kişi, kripto varlıkların sunduğu bu fırsatlardan yararlanmak ister.

Kripto sektöründe yer alan 2024’ün en iyi kripto paralarını yenilikçi teknolojilerine, sundukları fırsatlara ve potansiyel getirilerine göre değerlendirdik. Büyüme potansiyeli en iyi kripto paraların hangileri olabileceğini yazımızın devamında bulabilirsiniz. Ancak başlamadan önce ele aldığımız kripto paraların yatırım tavsiyesi olmadığını unutmayın.

Kripto para nedir?

Kripto para, geleneksel para birimlerinin aksine bir merkezi otoriteye sahip olmayan dijital para birimlerine verilen addır. Merkeziyetsiz bir sistem ile çalışan kripto paraların değerini yöneten merkezi bir güç olmaması bu varlıkları geleneksel paralardan ayırır. Teknolojisi en iyi olan kripto paralar işlemlerin güvenle gerçekleştirilmesi için kriptografi kullanır ve bankaların doğrulama yapmasına ihtiyaç duymadan ödemelerin dijital olarak gerçekleştirilmesini sağlar. Yalnızca çevrimiçi bir veri tabanında bulunun kriptolar için kullanılan cüzdanlar da aynı şekilde dijitaldir.

Kripto piyasası her geçen gün gelişir ve daha fazla yatırımcı çeker. Geleneksel yatırım araçlarının aksine merkeziyetsiz bir teknolojiye sahip olduğu için yatırımcılar potansiyeli yüksek en iyi kripto paraları yakından takip eder. Dünya üzerindeki ilk kripto para birimi 2009 yılında piyasaya sürülen Bitcoin’dir. Günümüzde hâlâ piyasadaki lider konumunu korur ve yatırım yapılacak en iyi kripto para birimleri arasında başta gelir. Kripto piyasasındaki büyüme göz önüne alındığında Bitcoin ile birlikte 2024 yılında takip edilmesi gereken en iyi kriptolar listesinin de uzadığı görülür. 

En iyi kripto paralar ön liste

  • Pepe ile Ethereum arasında köprü oluşturan bir meme coindir.
  • Düşük işlem ücretleri ve hız kapasitesi ile memeler için özel blockchaine sahiptir.
  • Staking avantajları ve pasif ödülleri ile erken alımda çeşitli avantajlar sağlar.
Project Launched
Haziran 2024
Meta
Meme,
Purchase Methods
  • Ethereum
    Ethereum
  • Credit Card
    Credit Card
  • Satoshi Nakamoto tarafından geliştirilen ve kullanıma giren ilk kripto paradır.
  • Piyasa hacmi ile kripto piyasasında lider coin konumundadır.
  • Merkezi olmayan yapıya sahip olan BTC 2 trilyon dolardan fazla değere sahiptir.
Project Launched
Ocak 2019
Purchase Methods
  • USDC
    USDC
  • Credit Card
    Credit Card
  • ERC-20 kod sistemi ile birçok altcoin için altyapı oluşturur.
  • Merkezi olmayan açık kaynaklı bir blockchain sistemidir.
  • 443 milyarlık piyasa değeri ile 2. büyük kripto paradır.
Project Launched
Temmuz 2015
Meta
Altcoin, ERC-20
Purchase Methods
  • USDC
    USDC
  • Credit Card
    Credit Card
  • Piyasa değeri açısından 5. büyük altcoindir.
  • Merkeziyetsiz uygulamalar (DApp) geliştirmek için tasarlandı.
  • Özel konsensüs modeli ile Proof of History (PoH) ve Tower BFT kullanır.
Project Launched
Mart 2020
Meta
Altcoin, DApp
Purchase Methods
  • Ethereum
    Ethereum
  • Credit Card
    Credit Card
  • 17 milyar dolarlık piyasa değeriyle Cardano, kripto alanında 8. sırada yer alır.
  • Akıllı sözleşme ile dApp ve DeFi platformları oluşturmak için kullanılır.
  • İşlemleri sürecinde düşük enerji tüketimine sahiptir.
Project Launched
September 2017
Meta
Predict to eran
Purchase Methods
  • Credit Card
    Credit Card
  • Ethereum
    Ethereum
  • 21 milyarlık piyasa değeri ile en büyük 9. meme coindir.
  • Popüler "doge" internet mizah kültüründen ilham almıştır.
  • Reddit ve X gibi sosyal medya platformlarında yaygın bir kullanıma sahiptir.
Project Launched
Aralık 2013
Meta
Meme,
Purchase Methods
  • BNB
    BNB
  • USDC
    USDC
  • Vahşi Batı'da bir kovboy oyunu olan Shiba Shootout, erken alımlarda %2000'e varan yüksek bahis ödülleri sunar.
  • Zeka ve çeviklik gerektiren stratejik düellolar ve sanal hazine avlarıyla heyecanlı bir oyun deneyimi vadeder.
  • İlgi çekici oyun içi etkinlikleri ile zenginleştirilen oyun, SHIBASHOOT tokeni kazanmayı sağlar.
Project Launched
Nisan 2024
Meta
P2E, meme
Purchase Methods
  • Ethereum
    Ethereum
  • Credit Card
    Credit Card

En iyi kripto paralar detaylı inceleme

2024 yılı, kripto piyasasındaki büyüme oranları incelendiğinde yatırımcılara birçok farklı fırsat getirdi.  Büyüme potansiyeli göz önüne alındığında 2024’te alınabilecek en iyi coinler arasında hem yeni çıkan hem de piyasada önemli bir konuma sahip kriptolar bulunuyor. İşte, 2024’ün en iyi coinleri…

1. Pepe Unchained:

Kripto para piyasasındaki en yeni meme coin projelerinden bir tanesi olan Pepe Unchained (PEPU), bir Layer-2 blockchainidir. Pepe coinin gelişmiş bir versiyonu olarak çıkan proje, bir meme coin ekosistemi yaratır. Pepe Unchained, Ethereum ve Pepe arasında köprüleme yaparak rakiplerinden ayrılır. Ayrıca işlemleri Ethereum’dan 100 kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor olması da geleceğinin parlak olabileceğini gösterir. PEPU projesi şu anda henüz ön satış aşamasında ve toplam arzı 8 milyon olarak belirlenmiştir.

Pepe Unchained Satın Al

2. Bitcoin:

Finans dünyasında bir devrim yaratan ilk dijital para birimi olan Bitcoin, 2009 yılında piyasaya sürüldü. Hâlâ piyasanın lideri olarak konumunu koruyan BTC, altcoin piyasası üzerinde de büyük etkiye sahiptir. Merkeziyetsiz yapısı ve sınırlı arzı Bitcoin’in en önemli özellikleri arasında yer alır. BTC, büyük cüzdan sahipleri ve kurumsal yatırımcılar tarafından da en çok tercih edilen kripto para birimidir. Bunun yanında güvenilir bir ekosisteme sahip olduğu için uzun vadede en iyi yatırım tercihlerinden olur.

Bitcoin Satın Al

3. Ethereum:

Piyasadaki en iyi kripto paralar arasında ikinci sırada yer alan Ethereum, akıllı sözleşmeler ve dApps konusunda önemli farklılıklar yaratır. Bu özellikleri ile en iyi coinler 2024 listesinde bulunan birçok yenilikçi projede kullanılır ve sahip olduğu geliştirilmiş akıllı sözleşmeler sayesinde dikkat çeker. Son dönemlerde gerçekleştirdiği güncellemeler sayesinde ölçeneklenebilirlik ve enerji verimliliği gibi konularında öncü rol oynar.

Ethereum Satın Al

4. Solana:

Yüksek hız ve düşük maliyetleri ile öne çıkan Solana, piyasadaki gözde altcoinler arasında yer alır. Özellikle büyüyen meme ekosistemi ile 2024 yılına Solana ağı üzerinde gerçekleştirilen projeler kripto sektörüne damga vurdu. Sahip olduğu yüksek ölçeklenebilirlik sayesinde ağda geliştirilen projeler hızlı, verimli ve sorunsuz şekilde çalışır. Ayrıca Solana, NFT gibi alanlarda kullanıldığı için yükselmesi beklenen en iyi kripto paralar arasına girer.

Solana Satın Al

5. Cardano:

Güvenilir bir blockchain ağı olması ile öne çıkan Cardano, Proof-of-Stake konsensüs mekanizması ile çalışır. Bu sayede enerji verimliliği sağlar ve akıllı sözleşmelerin üretilmesine olanak sağlar. Uzun vadede sürdürülebilir niteliği ile geniş kullanım alanlarına sahiptir. Bunun yanında geniş kullanım alanına sahip olması nedeniyle de yatırımcıların satın almak için tercih ettiği en iyi kriptolar arasında yer alır.

 

Cardano Satın Al

6. Dogecoin:

Bir şakadan ilham alarak doğan ve  Binance’teki en iyi coinler arasında yer alan DOGE, kısa sürede aldığı topluluk desteği ile piyasanın vazgeçilmez meme coinlerinden biri hâline gelmiştir. Özellikle sosyal medyadan aldığı destekle hızlı fiyat yükselişleri yaşayan en iyi meme coinlerden DOGE, meme coin seven yatırımcıların portföylerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Hız ve düşük maliyetli işlem gerçekleştirme özellikleri de onu kripto piyasasında öne çıkarır.

Dogecoin Satın Al

7. Shiba Shootout:

2024’ün yüksek kazançlı oyna-kazan kripto paralardan olan Shiba Shootout, Vahşi Batı temasına sahip bir ön satış meme coinlerindendir. Bir kovboy oyunu olarak tasarlanmıştır ve yatırımcılarına yüksek ödüller sunar. Güçlü bir topluluk oluşturmayı hedefleyen Shiba Shootout, kullanıcıların projenin önemli kararlarında aktif rol almasına olanak sağlar.

 

Shiba Shootout Satın Al

Kripto paraların geleceği?

Kripto para piyasası son 10 yılda kazandığı yükseliş ivmesi ile kısa sürede yatırımcıların ilgilendiği seçeneklerden bir tanesi olmuştur. 2013 yılında kripto piyasa değeri 1 milyar doların altındayken 2024 yılında 2 trilyon doların üzerine çıkmıştır. Bitcoin ile başlayan ve ön satışta olan en iyi coinler ile büyümeyi sürdüren kripto para piyasası, kullanıcı sayısı açısından da muazzam bir büyüme sergilemiştir. 2013 yılında birkaç milyon kişinin işlem yaptığı kripto piyasasında kullanıcı sayısının, 2024 sonunda Investing tahminlerine göre 850 ile 950 milyon arasında olması bekleniyor.

DeFi ve NFT ekosistemleri ile de yeni boyutlar kazanan kripto paralar, geleneksel finansal yatırımlara iyi bir alternatif oluşturdukları için daha fazla kullanıcıyı kendisine çekiyor. Ayrıca projesi en iyi olan coinlerin 2024 yılından itibaren daha geniş kullanıcı tabanına ulaşması bekleniyor. Dogecoin, Pepe ve yeni çıkan meme coin projelerinin ise eğlenceli yönleri sayesinde güçlü topluluk destekleri alarak gelecek vadettiği görülüyor. Bu özellikleri sayesinde meme coinler de gelecek için alınacak en iyi coinler arasında gösterilebilir.

Yatırım yapılacak en iyi kripto paralar nasıl seçilir?

Kripto para piyasası yüksek volatiliteye sahip bir piyasadır ve geleneksel piyasalardan farklı dinamikler ile  hareket eder. Sürekli büyüyen bu piyasada potansiyeli yüksek kripto paraları bulmak, uzun vadeli en iyi coinleri tespit etmek ve analiz etmek için çeşitli faktörlere dikkat etmek gerekir.

  • Piyasa değeri: En iyi coinler genellikle yüksek piyasa değerlerine sahip olur. Piyasa değeri bir istikrar göstergesi olduğu için daha güvenilir oldukları anlamı çıkarılır ve bu nedenle bu kriptolar daha fazla tercih edilir.
  • Likidite: Yüksek likiditeye sahip olan kripto paralar, fiyat dalgalanmalarına karşı daha korunaklı olur. İstikrarlı fiyat hareketine sahip olun en iyi kriptolar, günlük spekülasyonlardan daha az etkilenir.
  • Kullanım alanları: Bir kripto para biriminin kullanım alanının çeşitli olması genellikle projeye olan talebi artırır. En iyi coinlerin, farklı sektörlerde kullanılabilir yapısı varlığını fiyatı aşamalı olarak artırır.
  • Güçlü topluluk: Bir kripto paranın yatırımcılar tarafından daha fazla destek görmesi güvenilirliğini artırır. Bu da fiyatın ve projenin sürdürülebilirliğini olumlu yönde etkiler. Ayrıca güçlü topluluk desteğine sahip coinler, hangi kripto paranın uzun vadeli alınması gerektiğini de gösterir.
  • Teknolojik yenilikleri: Projenin sunduğu teknolojik yenilikler, kripto paranın en iyi coinler arasında kolayca girmesine olanak sağlayabilir. Çünkü coinlerin dinamik dünyaya uyum sağlayabilmesi fiyat potansiyelinin yüksek olduğunu gösterir.

Sonuç olarak kripto paralar yüksek volatiliteye sahiptir ve kripto para piyasasının değişkenliği göz önüne alındığında yatırım yapmadan önce her yatırımcının kendi araştırmasını yapması ve risk portföyünü  oluşturması tavsiye edilir.

Sık Sorulan Sorular 

Kripto paralar yüksek getiriye sahip olsalar da yüksek riskli yatırım araçlarıdır. Yatırımcıların en iyi coinlerin hangisi olduğunu iyi araştırmaları gerekir. Güvenilir kripto para projeleri, genellikle iyi bir yatırım tercihi olarak değerlendirilir.

En iyi kripto paralar; piyasa değeri, likidite, kullanım alanları gibi özelliklere bakılarak belirlenir. Bu özelliklere sahip olan en iyi kripto paralar genellikle daha güvenilirdir.

Uzun vadeli en iyi kriptoları seçmek için proje ekibinin yol haritası ve teknolojik temellerine bakılabilir. Bunun yanında yatırımcının kişisel olarak ne beklediğine bağlı olarak en iyi kripto para hangisi sorusunun cevabına göre seçilebilir.




Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir