Bitcoin nasıl alınır? Türk lirası ile BTC nasıl alınır?

featured
Bitcoin
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzün en çok işlem gören kripto paralardan biri olan Bitcoin, birçok kişi tarafından popüler bir yatırım aracı olarak tercih edilir. İşlem hacmi, büyüme potansiyeli ve kripto sektöründeki lider konumu ile yatırımcıların dikkatini çeken Bitcoin’in nasıl alınacağı ise işlem yapılmak istenen kripto hizmet sağlayıcısına göre değişir. 

Bu içeriğimizde yeni başlayan yatırımcılar veya yerli borsalardan işlem yapmak isteyen yatırımcılar için pratik ve basit adımlar ile Bitcoin nasıl alınır ve TL ile Bitcoin nasıl alabilirim gibi sorulara yanıt vereceğiz. 

Bitcoin nasıl alınır?

Temel birkaç adımla sıralamamız gerekirse Bitcoin satın almak için için olarak uygun kripto borsasında hesap açmanız gerekir. Hesap açtığınız kripto borsasına göre Bitcoin nasıl alınır,nasıl satılır sorularının cevabı değişir. Ancak temelde kripto borsasında hesap açtıktan sonra hesabınıza para yatırmanız ve platformun al-sat kısmından BTC satın almanız gerekir. Ardından satın aldığınız Bitcoin’i saklamak için uygun aracı seçmeniz gerekir. Bunun için Bitcoin soğuk cüzdan veya Bitcoin sıcak cüzdan seçeneklerinden birini tercih etmek mümkündür.  

Genel hatlarıyla nasıl Bitcoin alabilirim sorusuna baktıktan sonra Türkiye’de yaygın kullanılan Binance Bitcoin nasıl alınır ve Binance TR Bitcoin nasıl alınır sorularına geçelim. 

Binance’de Bitcoin nasıl alınır?

Türkiye’de Binance üzerinden BTC almak isteyen yatırımcının aşağıdaki adımları takip etmesi yeterlidir. 

  • Resmi Binance web sitesinde veya mobil uygulamasında hesap oluşturun. Hesap oluşturmak doğrulama adımları ile birlikte bir dizi süreci kapsar. 
  • Hesabınıza giriş yapın ve “Kripto Satın Al” seçeneğine tıklayın. 
  • Ödeme yöntemi seçin. Banka kartı veya kredi kartıyla Bitcoin alma yöntemi ile birlikte Apple Pay, Google Pay veya P2P ve Fiat cüzdan seçeneklerinden uygun olan tercih edilebilir.   
  • Her ödeme aracı gerekliliğe göre farklı bilgileri girmenizi ister. Kart bilgilerini vb. girdikten sonra satın alacağınız miktarı belirlemeniz gerekir.
  • Binance sistemi bakiyenizi esas alarak otomatik olarak satın alabileceğiniz BTC miktarını gösterir. BTC tutarını girip “Öde” seçeneğine bastıktan sonra işlemin tamamlanmasını bekleyin.

Türk lirası ile Bitcoin nasıl alınır?

Binance TR üzerinden Türk lirası ile Bitcoin nasıl alınır sorusu için benzer adımları takip etmeniz yeterlidir. Öncelikle Binance TR üzerinde hesabınız olmalı ve cüzdanınızda Türk lirası bulunmalıdır. 

Bitcoin alın sayfasından TRY seçerek başlayın. Cüzdanınızda TL yok ise ödeme yöntemi seçilir ve kart bilgilerini girin. Kredi kartı Bitcoin alma seçeneğinin yanında mobil ödeme ile Bitcoin al seçeneğini tercih edebilirsiniz. Her yöntemde takip edeceğiniz adımlar farklılık gösterebilir. Satın almak istediğiniz miktarı girdikten sonra “Onayla” butonuna basarak ödeme bilgilerini kontrol ederek işlemi tamamlayın.   

Bitcoin Satın Al

Nereden Bitcoin alabilirim?

Bitcoin; Binance dışında Coinbase, Kraken, Bitfinex gibi güncel en iyi kripto para borsalarından alınabilir. Yerli borsalar arasında Paribu, BtcTurk, OKX TR, Bitlo gibi platformlar bulunur. Yerli borsalar arasında en çok tercih edilenler Paribu ve BtcTurk olur.

Paribu’dan Bitcoin almak ise oldukça basittir. Hesap oluşturma adımından sonra kolay al/sat seçeneği ile BTC alınabilir. Paribu’da hesabınıza Tl göndermek için Akbank, Ziraat Bankası, Finansbank, Vakıfbank gibi bankaları kullanabilirsiniz. Paribu’ya Türk lirası gönderme işlemleri için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: 

  • Banka transferlerinde Havale-EFT kısmı seçilir ve Paribu isim, IBAN ve gönderim kodu görüntülenir.
  • Unvanı kontrol edildikten sonra istenilen miktar girilip gönder seçeneğine basılır.
  • Mobil uygulama üzerinde ise cüzdan sekmesi tıklanır ve Türk Parası Yatırma seçeneği ile gönderim tamamlanır.

Hesabınızda Tl bulunuyorsa Bitcoin’i seçerek “Al” butonuna tıklamak ve Tl miktarını girmek gerekir. Doğru miktarı girdikten sonra “Al” butonu ile işlemi tamamlayıp cüzdanı kontrol edebilirsiniz. 

Yerel kripto borsası BtcTurk ise Akbank, Denizbank, İş Bankası, VakıfBank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası gibi bankalar ile anlaşmalıdır. Bu bankalardan Tl aktarımı yapabilirsiniz. BtcTurk Bitcoin nasıl alınır ve Bitcoin nasıl satılır sorularına ise benzer yanıt verilebilir. 

  • BtcTurk’te hesap oluşturup yukarıda sıralanan anlaşmalı bankalardan hesabınıza Türk lirası yükleyin. 
  • Bakiyeniz ile “Bitcoin Al” butonuna tıklayarak yatırma işlemini gerçekleştirin.  
  • Bitcoin satmak için ise “Alım-Satım” kutusunu kullanarak tutarı girmeniz ve satış yapmanız gerekir.

Bitcoin nasıl alınır, nasıl satılır konularından sonra Bitcoin saklamak için kullanılan cüzdanlara değinmek gerekir. Satın alma işleminden sonra BTC’leri blockchain destekli kişisel kripto cüzdanlarında saklayabilirsiniz.

Satın alınan Bitcoin (BTC) nasıl saklanır ve transfer edilir?

Satın alınan Bitcoin’i saklamak için sıcak cüzdan ve soğuk cüzdan olmak üzere iki temel seçenek bulunur. Sıcak Bitcoin cüzdanı, internet üzerinden bilgisayar veya telefondan kontrol edilir. Kripto sektöründe daha az güvenilir kabul edilen bu cüzdanlar, otomatik oluşturulan web cüzdanları olarak da bilinir. BTC saklamak için bu cüzdanlar tercih edildiğinde güvenlik süreçlerinin özenle takip edilmesi gerekir.

Bitcoin saklamak için tercih edilen ikinci cüzdan modeli soğuk kripto cüzdanlarıdır. Soğuk BTC cüzdanları çevrimdışı olup üçüncü kişilerin erişimine tamamen kapalı olduğu için daha güvenlidir. Kendi içinde kâğıt cüzdan veya donanım cüzdanı olarak türleri bulunan Bitcoin soğuk cüzdanların kullanımı oldukça basittir. Bitcoin’i saklamak için uygun cüzdanı seçtikten sonra aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Satın aldığınız donanım cüzdanı bilgisayarınıza USB ile bağlayın.
  • Üretici firmanın soğuk cüzdan için geliştirdiği yazılımı indirip adımları takip ederek kurun.
  • Pin kodu ayarlayın ve kurtarma kelimelerini güvenli (çevrimdışı) bir ortamda saklayın.
  • BTC göndermek için Bitcoin göndereceğiniz adresi kopyalayın ve doğru miktarı girerek transferi gerçekleştirin.

Bitcoin’le ödeme almak veya göndermek için ise cüzdan adresine ihtiyaç duyulur. Bitcoin cüzdan adresi nasıl alınır ise sorusunun cevabı ise oldukça basittir. Çünkü Bitcoin almak ve satmak için kurulan cüzdanın adresini kopyalamak yeterlidir. Cüzdan adresini  “Al” veya “Receive” diyerek kopyalayıp kullanabilirsiniz.

Son olarak Bitcoin alırken yatırım stratejinizi doğru belirlemeniz, zaman aralığına bağlı olarak uzun veya kısa vadeli yatırım stratejilerinden doğru olanı seçmeniz önerilir. Bununla birlikte kripto para piyasasının risk taşıdığını unutmamanız ve yatırım kararlarınızı kendiniz vermeniz büyük önem taşır.

Bitcoin Satın Al

Sık Sorulan Sorular

Kripto para piyasası volatiliteye sahip olduğu için BTC dahil herhangi bir kripto paranın alınıp satılabileceğine dair kesin bilgi yoktur. Ancak Bitcoin grafikleri ve Bitcoin al sat sinyali takip edilerek doğru zamanda BTC alınabilir ve satılabilir. 

Bitcoin kripto para olduğu için Akbank’tan Bitcoin nasıl alınır, Vakıfbank’tan Bitcoin nasıl alınır, Bitcoin İş Bankası’ndan nasıl alınır veya Yapı Kredi Bitcoin nasıl alınır gibi sorulara olumlu yanıt vermek mümkün değildir. Ancak banka hesabını kullanarak Binance, BtcTurk, Paribu gibi borsalara para aktarıp Bitcoin almak mümkündür.

Bitcoin, yapısı gereği 100 milyon satoshiden oluşur. Tıpkı Tl-kuruş, dolar-cent örneklerinde olduğu gibi. Dolayısıyla işlem yapmak istediğiniz borsanın minimum Türk lirası sınırı ne kadar ise o kadarlık Bitcoin alabilirsiniz.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Selamlar, altcoin almak için ne yapmak gerekiyor? Bu sitelerde altcoin yok mu?

    Cevapla
  2. Selam Merve,

    Bu makale size yardımcı olacaktır.

    https://www.kriptoparahaber.com/alt-coinler-nasil-alinir.html

    Cevapla