featured

Kripto piyasasının geri dönüşü beklediğinizden daha yakın olabilir! İşte sebebi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto boğa piyasası, bir süredir yatırımcılar tarafından heyecanla bekleniyor. Piyasa, Federal Rezerv’in sert duruşu ile mücadele ediyor. Kripto para piyasasının değeri, tehlikeli bir şekilde 900 milyar doların altına düşmeye yakın. Bitcoin, 19,000 seviyesini geri kazanmak için mücadele ederken, Ethereum Merge güncellemesinin ardından düşüşe devam ediyor. Kripto para piyasasının ne zaman geri döneceği sorusu herkesin aklında. Bir uzman, bir sonraki rallinin beklenenden çok daha yakın olabileceğini düşünüyor.

Kriptolar ne zaman geri dönecek?

Kripto pazarındaki mevcut durgunluk Federal Rezerv’den kaynaklanıyor. Tüketici fiyat verilerindeki kötü sonuçlar, Fed’in tutumunu sertleştirdi. Piyasa alışılmadık derecede büyük bir sonuçla karşı karşıya kaldı ve 100 baz puanlık artış gerçekleşti.

kripto para

Bir uzman, eylül ayında 100 baz puanlık bir artışın olası olmadığını açıkladı. Ancak Northman Trader’ın kurucusu Sven Henrich, piyasanın şimdiden %4,5 veya üzerinde bir faiz oranıyla fiyatlandığına inanıyor. Ancak Fed’in asla bu seviyelere ulaşamayacağına inanmak için belli nedenler var.

Mevcut Fed başkanı Jerome Powell, Paul Volcker tarafından belirlenen emsalleri takip ediyor. Volcker, ekonomiyi resesyona sokma pahasına bile, enflasyona karşı son derece sert bir tavır aldı. Ancak Henrich, iki durum arasındaki farkı vurguladı. Volcker’ın zammı, ABD borcunun GSYİH’nın %30’u olduğu bir zamanda geldi.

Daha da önemlisi Volcker, durgunlukla mücadele etmek için enflasyon hâlâ %10’un üzerindeyken oranları düşürmeye yöneldi. ABD, resesyonun teknik tanımını çoktan karşıladı. Art arda üçüncü bir negatif büyüme, muhtemelen ekonomiyi resesyona sürükleyecektir. Dünya Bankası, zaten önümüzdeki yılda yaklaşan bir durgunluk konusunda uyardı.

Altcoin’ler ne zaman hareketlenecek?

Henrich, Fed’in bir durgunluk sırasında faiz oranlarını düşürmeye başladığı zaman dibe zaten dokunulduğuna inanıyor. Bu yüzden kripto para piyasası güçlü bir geri dönüşe hazır olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin