Bitcoin ve türevleri yeniden kan kaybı yaşadı: Bazı para birimleri ise aradan sıyrılabildi

Kripto piyasası yeni haftaya başladı: İşte öne çıkan kazanım ve düşüşler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hafta sonunda iyi bir piyasanın ardından Pazartesi günün başlangıç daha iştahsız oldu. Cuma gününden bu yana kripto piyasası genellikle yeşil kaldı. Bitcoin’in biraz daha sabit hareketleri altcoin’lere rahat alan açtı.

Majör altcoin sınıfında son ayların en yüksek seviyelerinden bazıları görüldü. İlk 10 içinde önemli kazanımlar öne çıktı. Bunlardan biri de Solana oldu. Ethereum’un rakibi dün son iki ayın yüksek seviyesine ulaşmıştı. Ancak yeni haftaya sert bir düşüşle başladı. Bitcoin ve kripto piyasasına ait detaylar…

Bitcoin, 21K altında konsolide oluyor

Geçtiğimiz hafta, ABD’den gelen olaylar sonrasında beklendiği gibi Bitcoin oynak kaldı. Federal Rezerv, Çarşamba günü kilit faiz oranlarını 75 baz puan artırdı. Ancak iki gün sonra, dünyanın en büyük ekonomisi beklenenden daha iyi olan iş raporunu yayınlandı.

Gelen iş raporu ile beraber BTC yeniden 21.000 doların üzerine yelken açtı.Cuma günü ile beraber son günlerin en yüksek seviyesini gören Bitcoin daha rahat ticaret alanı sundu. 

Şu an itibarıyla, 20.600 dolar seviyenin biraz üzerinde duruyor. Ancak piyasa değeri 400 milyar doların altına düştü. Yine de altcoinler üzerindeki hakimiyeti biraz soluk aldı. Bu sayede altcoin piyasası BTC’ye göre daha canlı diyebiliriz.

Altcoin’lerde son durum

Ethereum, Ripple, Cardano, Polkadot, Shiba Inu ve Tron günlük ölçekte %5’e kadar kaybetti. Tüm kripto piyasası değer olarak 1.029 trilyon dolara geriledi. Bu da günlük yaklaşık 40 milyar dolar kaybettiği anlamına geliyor.

Solana, Google’ın popüler blok zincirinin üzerinde bir doğrulayıcı düğümü çalıştıracağını duyurmuştu. Bu haberle beraber hareketlenme hafta sonu pozitif anlamda iyi olmuştu. Yerel kripto para birimi, yaklaşık iki ay içinde görülen en yüksek fiyat etiketi olan 40 dolara neredeyse tekrar geldi.

Hafta sonu gelen performans haftanın ilk gününde bozuldu. SOL son 24 saat içinde düştü. Şu anda yaklaşık %12 kayıp yaşayan altcoin, 30 doların üstünde kalmak için çabalıyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin