Kripto piyasası kırmızıya boyandı! Çöküşün arkasındaki sebep nedir?
Kripto piyasası kırmızıya boyandı! Çöküşün arkasındaki sebep nedir?

Kripto piyasası kırmızıya boyandı! Çöküşün arkasındaki sebep nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel dijital varlık piyasası, ABD kripto ödeme ağı Silvergate’in sıkıntıyı girmesi sebebiyle güne sert düşüşle başladı. Kümülatif piyasa değeri %4’ten fazla düşerek 1.03 trilyon dolara ulaştı. Ancak 24 saatlik işlem hacmi, yatırımcıların paralarını hareket ettirmek için acele etmeleri nedeniyle %21 artarak 55.4 milyar dolara ulaştı.

Kripto tasfiyesi 251 milyon dolara ulaştı

CoinGlass tarafından sağlanan verilere göre, 84 binden fazla yatırımcı son 24 saatte 251 milyon dolardan fazla tasfiye etti. İzleyici tarafından kaydedilen en büyük tasfiye emri 4.16 milyon dolardı ve OKX kripto borsasında gerçekleşti.

Yaklaşık 200 milyon dolarlık kripto vadeli işlemleri sadece 4 saatlik bir süre içinde tasfiye edilirken, yaklaşık 185 milyon dolar sadece yaklaşık 45 dakikada tasfiye edildi.

Dünyanın en büyük dijital varlığı olan Bitcoin (BTC), son kripto piyasası baskıları nedeniyle yaklaşık iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. Bitcoin fiyatı son 24 saatte %4’ten fazla düştü. BTC, ortalama 22.399 dolar fiyatla işlem görüyor ve son 24 saat içinde yaklaşık 83 milyon dolar Bitcoin tasfiyesi yaşandı.

En son kripto çöküşü, kripto dostu bir banka olan Silvergate Capital Corp’un karşılaştığı sorunların ardından geldi. Raporlara göre, birkaç dijital varlık borsası ve stablecoin ihraççısı, Silvergate aracılığıyla ödeme başlatmayı reddetti.

Bununla birlikte, büyük bir tasfiyeye yol açan son kripto çöküşünün arkasında birkaç neden var. Önce Coinbase, Silvergate ödemelerini askıya aldı ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yatırımcıları kripto para borsalarının güvenli olmadığı konusunda uyardı. Daha sonra Crypto.com, Silvergate ödemelerini askıya almaya karar verdi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin