Kripto piyasası düşüşüne rağmen, bu sektörde kripto birikimi devam ediyor
aKripto piyasası düşüşüne rağmen, bu sektörde kripto birikimi devam ediyor

Kripto piyasası düşüşüne rağmen, bu sektörde kripto birikimi devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yaklaşık 1 ay önce zincirler arası köprülerde Ethereum’a kilitlenen toplam değer (TVL) yaklaşık 22,48 milyar dolardı. Kripto piyasasındaki son düşüşe rağmen kilitli toplam değerlerdeki artış, yüzde 10’a yaklaştı. Bugün raporlar, 135.148 benzersiz hesap sahibi olduğunu gösteriyor ve Axie Infinity’nin Ronin köprüsü en büyük TVL’ye sahip.

Çapraz zincirli köprülerde kilitlenen toplam değer artmaya devam ediyor

Merkezi olmayan finansta (defi) kilitlenen toplam değer 258 milyar dolar iken, TVL sayısız blok zincir arasında bölünmüş durumda. Buna Ethereum (ETH), Binance Smart Chain (BSC), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Terra (LUNA), Tron ​​(TRON), Fantom (FTM) ve Polygon (MATIC) gibi blockchain ağları dahildir.

Bugün, Ethereum, toplamın %65,89’unu yani net değer olarak 258 milyar dolarlık TVL’nin 170,48 milyar dolarını yönetiyor. Binance Smart Chain, Cumartesi günü TVL’nin yalnızca %7,40’ı olan 19,11 milyar dolarına sahip. Solana, bu hafta sonu 13,86 milyar dolarlık bir TVL’ye veya defi’ye kilitlenmiş tüm değerin %5,37’sine komuta ediyor.

Despite Crypto Market Rout, Total Value Locked Leveraging Cross-Chain Bridges Jumps 9% in 30 Days

Bu defi ağlarının çoğu, protokollerin erişim likidite havuzları ve hisse tokenleri gibi çeşitli şeyler yapmasına izin veren Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile bir bağlantıdan yararlanır. Kullanıcılar, varlıklarını EVM’ye bağlamak ve Metamask, Safepal ve diğerleri gibi Web3 cüzdanlarını kullanmak için zincirler arası köprülerden yararlanır.

Despite Crypto Market Rout, Total Value Locked Leveraging Cross-Chain Bridges Jumps 9% in 30 Days

Bir aya yakın bir süre önce, Ethereum’a çapraz zincir köprülerde 22,48 milyar dolarlık TVL’yi bildirdi. O zamandan beri TVL, Axie Infinity’den Ronin Bridge’in bu gruba liderlik etmesiyle %9,56 artarak 24,63 milyar dolara yükseldi. Dune Analytics’ten alınan istatistikler, zincirler arası köprü ağlarından Ethereum’a bağlanan 135.148 benzersiz mevduat sahibi olduğunu gösteriyor.

Ronin’in yanı sıra, Avalanche, Polygon, Arbitrum, Fantom, Optimism, Boba Network ve Harmony gibi diğer çapraz zincir köprüler blok zincirlere bağlanır. Ronin’in köprü TVL’si 7,4 milyar dolar iken, zincirler arası köprü teknolojisine bağlı AVAX TVL, 6,7 milyar dolar. Arbitrum ve Optimism gibi köprüler, Ethereum işlemlerinden yararlanmanın daha düşük ücretli bir yoludur.

Ethereum ücretleri, l2fees.info’ya göre ortalama ether ücreti işlem başına 9,64 $ olduğu için son zamanlarda düştü. Ancak Polygon Hermez tarafından sunulan L2 (Katman 2) ücreti yaklaşık 0,25 dolar, Arbitrum transfer başına 2,78 doları ve Optimism işlem başına 1,67 dolar alıyor. Loopring tarafından sunulan L2 ücretleri transfer başına 0,26 ABD dolar iken Zksync kullanıcıları bugün yaklaşık 0,39 dolar işlem ücretine sahip.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin