Kripto piyasalarındaki düşüşün nedeni bu mu? Piyasalar FED tutanaklarına odaklandı
Kripto piyasalarındaki düşüşün nedeni bu mu? Piyasalar FED tutanaklarına odaklandı

Kripto piyasalarındaki düşüşün nedeni bu mu? Piyasalar FED tutanaklarına odaklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası, aşağı yönlü ivme kazanmaya devam ederken geçen hafta kayıplarını artırdı. Piyasa değerine göre ilk 10’daki ana kripto para birimleri, geçen haftadan elde ettikleri kazanımların bir kısmını koruyarak kırmızıda işlem görüyor.

Yazım sırasında, kripto toplam piyasa değeri, 4 saatlik grafikte %2’lik bir kayıpla 1.09 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor. Sektör 1.2 trilyon dolarlık dirençte reddedildi ve kısa vadede daha fazla kayıp kaydetme yolunda görünüyor.

Crypto Total Market Cap

Analist Justin Bennett, 760 milyar dolarlık desteğin altına düşerse sektörün daha düşük bir eğilim gösterebileceğine inanıyor. Aşağıda görüldüğü gibi, kripto toplam piyasa değeri 4 yılı aşkın bir süredir bir kanalda hareket ediyor.

Toplam piyasa değeri bu kanalın tepesine her dokunduğunda, kripto para birimleri daha düşük bir eğilim gösterir. Aşağı yönlü baskı devam ederse sektör desteği yaklaşık 300 milyar dolarda yeniden test etmeye çalışabilir. Analist şunları söyledi:

Kripto piyasasında %65’lik bir düşüş daha yaşayabilir miyiz? Bunu göz ardı etmeyin. 760 milyar dolarlık destek önemli olmaya devam edecek, ancak bu bozulursa 370 milyar doların yeniden test edilmesi muhtemel görünüyor.

Crypto Bitcoin JB 1

Birden fazla zaman diliminde satış baskısına katkıda bulunabilecek birkaç faktör vardır. Bugün ABD Merkez Bankası (Fed) mevcut makro ekonomik görünüm hakkında konuşacak. Finansal kurum yetkilisinin açıklamalarına bağlı olarak, dijital varlıklar bir miktar rahatlama yaşayabilir.

Geçen hafta ABD, ABD dolarındaki enflasyonu ölçmek için kullanılan bir metrik olan Temmuz ayı TÜFE verilerini yayınladı. Metrik düşüş eğilimi gösteriyor ve Fed’in para politikasını gevşetmesi için biraz alan sağlayabilir.

Bugün, finansal durumun benimseyebileceği yön hakkında daha fazla ipucu sağlamalı. Aynı zamanda, kripto piyasası oynaklıkta bir artış görebilir.

Kripto paraları ne düşürebilir?

Ayrıca Bennett, S&P 500 Endeksinin 2008 küresel mali krizinden öncekine benzer hareketler yaptığını söyledi. Yakın tarihin en kötü krizlerinden bir olan 2008 mali krizinde, hisse senedi piyasaları ciddi kayıplar yaşamıştı.

Bennett, hisse senetlerinin 2008’e benzer şekilde hareket edebileceğine inanıyor ve bu da kripto para birimleri gibi risk altındaki varlıklar için daha fazla zarara işaret ediyor. Aşağıda görüldüğü gibi, S&P 500, 2008’in en düşük seviyelerine geçmeden önce bazı kazanımlar kaydedebilir.

Crypto Bitcoin JB 2

Bu anlamda Bennett, gelişmete olan varlık sınıfında “yıkıcı bir çöküş” olasılığını düşünürken, dip “hisse senedi veya kripto için değilse” dedi. Analist şunları ekledi:

Bu mümkün görünmüyorsa, S&P’nin 2000 çöküşü sırasında %50 ve 2008’de %57 düştüğünü bilin. Fed ayrıca bu iki çöküş sırasında devreye girmek ve piyasaları kurtarmak için çok daha iyi bir konumdaydı.

Yine de, Bitcoin ve Ethereum gibi daha büyük kripto para birimleri, makroekonomik koşullara rağmen kilit destek seviyelerini sürdürebildi. Fed, enflasyonla mücadele yaklaşımını daha az agresif bir stratejiyle değiştirirse, dijital varlıklar üzerindeki olumsuz etkiler azalabilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin