Kripto paralar düştü, ekran kartları ucuzladı
Kripto paralar düştü, ekran kartları ucuzladı

Kripto paraların geri çekilmesiyle ekran kartları ucuzlamaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta Nvidia Founders Edition ekran kartlarına Avrupa genelinde zam gelmişti. Değişikliğin olası bir nedeni, Amerikan dolarının euro karşısında son zamanlarda güçlenmesiydi. Ancak bugünlerde özellikle kripto para fiyatlarının geri çekilmesiyle ekran kartlarına indirimler yansımaya başladı.

2022 yılı özellikle büyük zamlarla karşılaşmadığımız için oyuncular ve meraklılar için gerçekten iyi haberlerle başladı. Alman 3DCenter’ın yeni bir haberine göre, Ocak ayının ilk haftalarında, özellikle AMD’nin Radeon RX 6800 ve RX 6800 XT modellerinde fiyatlar düşüş eğilimi göstermeye başladı.

Özellikle düşen kripto para fiyatları ve ABD’de düzenleyici hamlelerin sıklaşacağı beklentisi GPU madenciliğini daha az kârlı hale getirdi. AMD kartları MSRP’nin ortalama yüzde 67 üzerine geldi. Nvidia GPU’ları, MSRP’ye göre yüzde 77 ile hala daha zamlı ancak en azından Ekim 2021 seviyelerine geri döndüler. Nvidia RTX 3050 ve AMD Radeon RX 6500 XT gibi daha yeni grafik kartları madenciler için çekici olmasa da oyuncular için de nispeten düşük bir fiyata sahipler.

Tedarik zincirinin öteki tarafında malzeme ve bileşen kıtlığı da hafifliyor gibi görünüyor. DigiTimes’a göre, Ajinomoto Build-up Film (ABF) substratlarının tedariği önümüzdeki aylarda yavaş yavaş artacak ve ikinci yarıya kadar ASRock ve TUL (PowerColor) gibi AIB şirketlerinin grafik kartı sevkiyatlarını büyük ölçüde büyütmelerine olanak sağlayacak. ASRock Başkanı Lung-Iuen Hsu geçtiğimiz günlerde şirketin bu yıl sevkiyatlarda ve karlarda çift haneli bir artış beklediğini söyledi.

Yine de çip sıkıntısının üstesinden gelmek, ABF alt tabakalarının tedarikini iyileştirmekle değil, GPU madenciliğini geçersiz kılmakla çözülmeyecek karmaşık bir sorun. Ethereum madenciliği zorluğu her ay büyümeye devam ediyor ve her şey yolunda giderse bu yıl Proof-of-Stake’e geçiş yaşanacak. GPU’lar kullanılarak çıkarılabilen diğer Proof-of-Work kripto para birimleri, Ethereum’dan çok daha zayıf. Bu da çoğu madencinin yatırımlarının bir kısmını telafi etmek için grafik kartlarını satmak zorunda kalacağı anlamına geliyor.

techspot


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin