featured

Kripto para piyasasındaki zor günler devam ediyor! Bitcoin’in 10,000 dolara düşme riski var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılı kripto para piyasası için pek de iyi geçmiyor. Çoğu kripto para birimi, ortalama %75’ten fazla düşerek kendi taban seviyelerine geriledi. Haziran 2022’nin ortalarında, kripto yatırımcılarına umut veren hafif bir toparlanma gördük.

Bununla birlikte, şu anda endişe verici olan başka bir düşüş trendine tanık oluyoruz. Bitcoin’in 2022’nin 3. çeyreğine doğru toparlanması bekleniyordu. Ancak görünüşe göre yeni bir yıllık en düşük seviye yaratma yolunda. Bu süreçte pek çok yatırımcının aklında olan bir soru var: Bitcoin 10,000 dolara düşecek mi? Gelin bu teoriye bir göz atalım.

Bitcoin neden düşüyor?

Piyasa bir bütün olarak şu anda düşüşte. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin düşüşüne katkıda bulunan birçok faktör var. Bitcoin düştüğünde, genel olarak kripto piyasası da düşer. Bunun nedeni, Bitcoin’in kripto pazarında hâlâ %40’lık önemli bir hakimiyete sahip olmasıdır. Peki bu, ne anlama geliyor?

Bu, Bitcoin’in toplam piyasa kapitalizasyonunun %40’ını oluşturduğu anlamına gelir. Ayrıca bu, Bitcoin’in performansının tüm kripto para birimlerinin ortalama performansına bağlı olduğu gerçeğine çıkar. Coinmarketcap’ta son 24 saatte piyasadaki tüm birimlerin performansını görebilir ve Bitcoin’lerle karşılaştırabiliriz. Buna bakıldığında performansların %90’ından fazlası eşleştiği görülüyor.

Bitcoin yeniden 10,000 dolara düşecek mi?

Piyasa liderinin fiyat hareketleri çok riskli. Şu anda fiyat psikolojik olan oldukça kritik bir seviye olan 20,000 dolar civarında bulunuyor. Bu seviyenin altına bir kırılma gerçekleşmesi durumunda ilk düşük hedef 18,500 dolarda olacaktır. Burada ise fiyattan hafif bir toparlanma bekleniyor.

kripto para Bitcoin grafik

Bununla birlikte, bu ikinci destek noktasının da kırılması durumunda daha düşük herhangi bir şekilde kırılması, fiyatları daha sonraki desteklere doğru yönlendirecektir. İşte Bitcoin’in çökmeye devam etmesi durumunda sonraki hedefler:

15,000 dolar

12,000 dolar

10,000 dolar

Piyasada neler oluyor?

Son 24 saat içinde, çoğu kripto para birimi ortalama olarak %4 oranında değer kaybetti. En çok kazananlar ise sırasıyla %12,32 ve %3,22 oranlarında değer kazanan ile Huobi Token ve Trust Wallet Token oldu. En çok kaybedenler ise sırasıyla %15, %12 ve %11 oranları ise ile Synthetix, EOS ve Cosmos oldu.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin