featured

Avrupa Birliği, yatırımcıları kripto para piyasasındaki risklere karşı uyardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Birliği düzenleyicileri, özellikle sosyal medya platformlarında yapılan yüksek getiri vaatlerine karşı uyarıyor. Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in fiyatı son 24 saatte %2,84 oranında bir yükseliş kaydederken, en gözde altcoin olan Ethereum ise %4,93 oranında değer kazandı

Avrupa Denetim Otoriteleri (Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi, Avrupa Bankacılık Otoritesi ve Avrupa Sigorta ve Mesleki Emeklilik Otoritesi – ESA’lar) tüketicileri birçok kripto varlığının oldukça riskli ve spekülatif olduğu konusunda uyarıyor.

ESA’lar yaptığı açıklamada şu sözleri söylediler:

 Bu (kripto varlıklar) çoğu perakende tüketici için bir yatırım, ödeme veya takas aracı olarak uygun değildir. Tüketiciler, bu varlıkları satın alırlarsa yatırdıkları tüm paraları kaybetme konusunda gerçek bir olasılık ile karşı karşıya kalırlar.

Kuruluşlar ayrıca, tüketicilerin sosyal medya ve etkileyiciler aracılığıyla olanlar da dahil olmak üzere yanıltıcı reklamların risklerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti. Hızlı veya yüksek getiri vaatlerine karşı uyardılar, “özellikle gerçek olamayacak kadar iyi görünenler”.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlikler devam ederken ABD Senatörü Elizabeth Warren, özellikle Rusya’ya, kuruluşlarına ve bireylere yönelik yaptırımları artırmak ve genişletmek için yeni bir yasa tasarısı (2022 Dijital Varlık Yaptırımlarına Uyum Geliştirme Yasası) önerdi. Bu tasarı ABD Başkanı Joe Biden’ın ve hükümetin Rus adresleriyle işlem yapan borsalara karşı harekete geçme yetkilerini artırıyor.

Meme coin’ler

Köpek temalı gözde şaka amaçlı üretilen (meme) coin olan Dogecoin, son 24 saatte %5,08 oranında yükselerek 0,121 dolardan işlem gördü. Rakibi olan Shiba Inu, son 24 saatte yüzde 3,63 artışla 0,00002272 dolardan işlem görmeyi başardı.

kripto para piyasa

Dogelon Mars son 24 saatte %2,80 artışla 0,0000007142 dolar seviyesinden işlem görürken, Samoyedcoin %1,63 oranında bir artışla 0,01704 dolar seviyesinde işlem gördü.

Kripto para piyasasında genel değerler

Coinmarketcap verilerine göre, küresel kripto para piyasa değeri son 24 saatte %3,56 oranında bir artış kaydederek toplamda 1,88 trilyon dolar oldu. Toplam kripto para piyasası hacmi ise yüzde %10,44 oranında artarak 91,28 milyar dolara ulaştı.

Titi Financial (TITI) %649,53 oranında artış kaydederek en büyük kazanan oldu. Coinmarketcap verilerine göre en yüksek 0,000000001279 dolardan işlem gördü. Buna karşılık Londex (LDX), %100,00 oranında düşüş yaşayarak en fazla kaybeden oldu ve en düşük 0,00000004205 dolardan işlem gördü.

Outlook


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin