Kripto para piyasasında son iki günde 70 milyar dolar silindi!
Kripto para piyasasında son iki günde 70 milyar dolar silindi!

Kripto para piyasasında son iki günde 70 milyar dolar silindi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), 21.500 doların altına düşerek üç haftanın en düşük seviyesine geriledi. ETH likit staking coinleri de dahil olmak üzere çoğu altcoin kırmızıda işlem görüyor. FXS, LDO ve RPL günlük zaman diliminde %10’un üzerinde düşüş yaşadı.

BTC tekrar düşüyor

ABD Merkez Bankası’nın 2 Şubat’ta yaptığı 25 baz puanlık faiz artışının ardından lider varlık 24.000 dolara yükselmişti. Ancak, sonraki günlerde durum değişti ve varlık yaklaşık 23.000 dolara geri döndü.

Bir süre 23.000 dolar civarında konsolide olduktan sonra, ABD SEC’in kripto staking üzerindeki baskısını yoğunlaştırmasıyla, bu haftanın sonunda Bitcoin hızla değer kaybetmeye başladı. Sektör uzmanları, bu düzenleyici eylemlerin piyasayı nasıl etkileyeceği konusunu tartışmaya devam ederken, BTC dün 22.000 doların altına düştü ve bugün 21.500 doların altına düştü.

20 Ocak’tan bu yana kaydedilen en düşük fiyat oldu. Şu an itibariyle, kripto para birimi bu çizginin biraz üzerinde işlem görüyor, ancak piyasa değeri 420 milyar doların altına geriledi. Altcoinler üzerindeki hakimiyeti hâlâ %41,4’te duruyor.

ETH likit stakin coinleri sert düşüş yaşadı

Son birkaç gün içinde en çok kazananlardan bazıları LDO, FXS ve RPL gibi ETH likit staking altcoinleriydi. Ancak, SEC’in eylemlerinden sonra sert bir şekilde geri döndüler ve üçü de yalnızca son 24 saatte %10’un üzerinde düşüş yaşadı.

Çoğu kırmızı renkte olsa da, daha büyük çaplı altcoinler bugün yatay seyrediyor. Ethereum %2 düştü ve 1.500 doların sadece birkaç dolar üzerinde işlem görüyor. Ripple, Cardano, Dogecoin, Polygon, Solana ve Polkadot da şu anda küçük kayıplar yaşıyor.

Binance Coin, OKB, Shiba Inu ve Litecoin ise önemsiz kazanımlar kaydetti. HBAR, %16’nın üzerinde artışla 0,09 dolara çıkarak günlük ölçekte birkaç etkileyici kazanan arasında yer alıyor.

Toplam kripto piyasası değeri, son iki gün içinde 70 milyar dolar kaybettikten sonra yaklaşık 1.01 trilyon dolar seviyesinde kaldı.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin