featured

Kripto para piyasasında bugün neler oldu? Bitcoin ve bu 3 altcoin nasıl performans gösterdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel kripto piyasası %1,37 oranında değer kaybettiği için bugün de düşüşteydi. Bitcoin de son 24 saatte %1,62 oranında değer kaybettiği için negatif tarafa doğru yön değiştirdi. Binance Coin de düşüş trendine karşı koyamayarak son 24 saat içinde %2,16 oranında düşüş yaşarken, Chainlink %1,61 oranında, Tron %0,86 oranında değer kaybı yaşadı

Şu an kaydedilen düşüş hareketleri mevcut olan dalgalı modelin devamı niteliğinde. Volatilite, piyasanın sabit bir değerde gelişmesine veya istikrarlı olmasına izin vermedi. Bunun yerine belirli bir aralıkta ileri geri hareketlere devam ediyor.

Kripto piyasasına yeni darbe, genel olarak Bitcoin madenciliği ve kripto ile ilgili yeni bir yasa tasarısının büyük beğeni topladığı New York’tan geldi. Bu, piyasanın ilerlemesini yavaşlatan düşüş güçlerine bir etki niteliğinde oldu. Tasarı oy çokluğu ile kabul edilirse, Bitcoin madenciliğinin söz konusu durumdan etkilenme olasılığı vardır.

Bununla birlikte, Meksika’daki uyuşturucu kartellerinin işlemler için Bitcoin kullandığına dair raporlar var. Raporlar, yılda yaklaşık 25 milyar dolarlık uyuşturucu ticaretinin piyasanın refahı için bir tehlike olan Bitcoin aracılığıyla gerçekleştiğini söylüyor. Bu devam ederse, sıkı düzenlemelerin piyasa özgürlüğünü azaltma olasılığı vardır. Blockchain sistemlerinin adil amaçlarla kullanılmasını sağlayacak stratejilerin geliştirilmesine ihtiyaç olacaktır.

Bu ve diğer bazı olaylar, dünyanın farklı yerlerinde bununla ilgili bir tartışma olduğu için gizlilik savaşında belirleyici bir rol oynayabilir.

BTC kayıpları hızlandı

Bitcoin, kripto para piyasasındaki liderliğini hâlâ koruyor. Ancak suç faaliyetlerinde kullanım suçlamaları BTC fiyatı için bir tehdit oluşturabilir. Bununla birlikte, Rusların işlem için kullanımına ilişkin son raporlar da zararlı olabilir. Bu konularla ilgili yasal işlem yapılırsa, Bitcoin fiyatının önemli ölçüde düşme olasılığı vardır.

kripto para Bitcoin

Son 24 saat boyunca veriler, kripto lideri Bitcoin’in bir dizi yeni değişiklik altında acı çektiğini gösteriyor. Son 24 saat içindeki kaybı yaklaşık %1,62’dir. Sorunlar devam ederse, değerinin daha da düşme olasılığı vardır. Bitcoin’in son yedi gündeki kaybı ise yaklaşık olarak %0,04’tür.

BTC, bu yazının yazıldığı sırada 38,511 dolar civarında işlem görüyor. Kripto para piyasası liderinin piyasa değeri 731,603,783,235 dolarken 24 saatlik işlem hacmi ise 14,31,897,652 dolar.

BNB

Kripto para piyasasında genel olarak düşüş eğilimi hâkim olduğu için Binance Coin de değer kaybetmeye devam etti. Fiyat grafiği, değerinin son birkaç gün içinde önemli ölçüde düştüğünü ve aşağı yönlü hareketin devam ettiğini gösteriyor. BNB fiyatındaki haftalık kayıp yaklaşık olarak %1,95 oranında iken son 24 saatteki kaybı ise %2,16’dır. Bu veriler altcoin fiyatında önemli bir düşüş gerçekleştiğini gösteriyor.

Son düşüş hareketi, BNB fiyatını 400 dolardan düşürdü ve şu anda 369 dolar aralığında işlem görüyor. BNB için mevcut piyasa değeri 60,900,389,517 dolarken 24 saatlik işlem hacmi ise 1,104,729,920 dolar.

Bu kripto para birimi için dolaşımdaki arz, son 24 saat için 16,116,761 BNB idi.

LINK

Chainlink, piyasa son zamanlarda kendisine herhangi bir patlama fırsatı sunmadığı için değerinde düşüş yaşamaya deva etti.  Son 24 saatte, Chainlink’in kayıpları %1,61 oranında iken son 1 haftada ise %4,61 oranında değer kaybı olduğu kaydedildi. Bu veriler, LINK fiyat hareketinin pek de olumlu olmadığını gösteriyor.

Kripto para birimi bu yazının yazıldığı sırada 13,04 dolar civarında işlem görüyor. Altcoin’in piyasa değeri, 6,089,040,061 dolar iken, işlem hacmi ise yaklaşık olarak 373,642,599 dolar.

Altcoin için dolaşımdaki arz ise 467,009,550 adet LINK.

TRX

Tron, piyasadaki genel eğilime rağmen kaybettiği değerleri geri kazanmaya çalıştı. Değerindeki son değişiklik, kayıplarını azalttığı için bir nebze de olsa istikrarlı bir hareketten söz edilebilir. Sonuç olarak fiyat grafiğinde de açıkça görüldüğü üzere TRX, son düşüşün ardından büyük ölçüde toparlandı.

Son 24 saate ait veriler, Tron’un %0,86 oranında değer kaybettiğini gösteriyor. Aynı zamanda, son bir hafta da %0,63 oranında değer kaybettiği görülüyor. Tron için piyasa değeri 6,050,728,274 dolar iken, dolaşımdaki arz ise 101,716,313,579 adet TRON olarak kaydedildi.

Sonuç olarak

Kripto para piyasası, dalgalanmalar devam ederken kayıplardan tam olarak kurtulamadı. Sonuçlar piyasa değerinden de anlaşılacağı gibi, yaklaşık olarak 1,72T dolar değerinde düşüş yaşandı. Avrupa’da devam eden kriz, yatırımcıların hâlâ riskten kaçınmaları sebebiyle pazardaki yatırımları azalttı. Piyasada en çok beklenen değişiklik, onu önceki zirvelere canlandırabilecek devam eden yükseliş hareketidir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin