featured

Kripto para piyasasının liderleri, yeniden boğaların hâkimiyetinde! Sıradaki seviyeler ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, bugünkü işlem seansı içinde 24,000 dolara kadar yükselmeyi başardı. Bu olumlu hareket, birkaç gündür süren kazanımların ardından yükseliş baskısının iyice artmasından sonra geldi. En büyük altcoin olan Ethereum da benzer şekilde hareket etti ve bir kez daha 1,600 doların üzerine çıktı.

Bitcoin

Bitcoin (BTC), bugünkü işlem seansında fiyatı 24,000 dolar seviyesine yükseldiği için kazanımlarını genişletiyor.

Piyasa lideri, 13 Haziran’dan bu yana en yüksek noktası olan 23,759 dolar ile gün içi zirvesine dokundu.

Çarşamba günkü beş haftanın taze en yüksek seviyesi, fiyat gücünün artması ve süreçteki önemli bir direnç noktasının kırılması ile geldi.

kripto para BTC grafik

Grafiğe bakıldığında 14 günlük RSI değerinin 56,7 işaretinde bulunan tavanın son 24 saat içinde kırıldığı görülüyor. Bu da yeni bir boğa akışına yol açtı.

Bu hareket, aynı zamanda 10 günlük ve 25 günlük hareketli ortalamaların nihayet kesiştiği ve her iki momentum göstergesinin de yükseliş trendinde hareket ettiği bir dönemde geliyor.

Bu yazının yazıldığı sırada RSI, tarihsel olarak bir direnç noktası olan 62 endeksinde işlem görüyor. Tarihin tekrar etmesi durumunda, bugünün kazanımlarının bir geri çekilme ile bir kısmının kaybedildiğini görebiliriz.

Ethereum

Dün olduğu gibi kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), yükseliş hissiyatına devam ettiği için bir kez daha 1,600 doların üzerine çıkmayı başardı.

Salı günkü işlem seansında 1,517 dolarlık dip seviyesinin ardından ETH, bugün 1,602 dolara kadar yükseldi.

Bugünkü zirve ile altcoin, ticaret hacminde 11 Haziran’dan bu yana en yüksek noktasına ulaştı. Bu da boğaların nihayet fiyatı 2,000 dolar seviyesine ulaştırmaya yakın olduğunun bir işaretidir.

68,35 işaretinde bulunan 14 günlük RSI, fiyat gücünün şu anda aşırı satın alınmış gibi görünmesi sebebiyle zorluk çıkarabilir.

Genel olarak, 4 Nisan’dan bu yana endeks için en yüksek değer olan bu tavan kırılmadıkça 2,000 dolar seviyesine doğru giden yol açık olacak.

En gözde altcoin için ufukta 1,645 dolarda kilit direnç noktası bulunuyor. Eğer bu direnç başarılı bir şekilde kırılamazsa ayılar yeniden piyasaya giriş yapabilir.

Bitcoin.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin