featured

Kripto para piyasası hafta sonuna kırmızı başladı! Yatırımcılar telaşlanmalı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasının çoğu hafta sonuna zarar ederek başladı. Yeşil işlem gören ApeCoin haricinde piyasa lideri olan Bitcoin 40,000 dolar seviyesinin altına gerilerken en büyük altcoin olan Ethereum ise 3,000 doların altına düştü.

Olumsuz fiyat hareketleri son 24 saat içinde devam etti. Bunun sonucunda da BTC bu hafta ikince kez 40,000 doların altına düştü. Piyasa duyarlılığına meydan okuyan ApeCoin haricinde, neredeyse bütün altcoin’ler değer kaybı yaşadı. ApeCoin çift haneli yükseliş yaşayarak yatırımcılarını sevindirdi.

Bitcoin 40,000 dolarda tutunamadı

Sadece birkaç gün önce, kripto para piyasasının lideri olan BTC 43,000 dolara kadar yükseldi. Bu seviyeler son 10 günün en yüksek değerleri oldu. Bu özellikle etkileyici bir fiyattı, çünkü bu haftanın başlarında token 39,000 doların altına düşmüştü.

Ancak BTC, yerel zirvesinde şiddetle reddedildi ve yörüngesini neredeyse anında tersine çevirdi. Birkaç saat içinde, token yeniden 40,000 dolara doğru düşüş yaşamaya başladı.

Sonraki saatlerde manzara daha da kötüleşti. Bitcoin gıpta edilen seviyenin altına yani yaklaşık olarak 39,000 dolara düştü. Şu an itibariyle birkaç yüz doları geri kazandı, ancak hâlâ 40,000 doların altında işlem görüyor.

Sonuç olarak, Bitcoin’in piyasa değeri de başka bir darbe aldı. Bu haftanın başlarında 800 milyar doları kısaca aştıktan sonra yeniden 750 milyar dolara düştü.

ETH 3,000 doların altında iken ApeCoin yükseliyor

Kripto para piyasasındaki altcoin’lerin son performansı büyük ölçüde Bitcoin’e benziyor. Yani çoğu günlük ölçekte kırmızıyla kaplanmış durumda.

kripto para

Ethereum, çarşamba ve perşembe günlerinde 3,200 dolar seviyesi ise birkaç günün en yüksek değerine ulaşmıştı. Ancak fiyat hareketi yukarı yönlü devam edemedi. Dün ETH fiyatı 3,000 doları aşağı yönlü kırdı. Bu yazının yazıldığı sırada ise olumsuz hareket devam ediyor.

Binance Coin, gün içinde yaklaşık %1,5 oranında değer kaybetmesine rağmen 400 doların üzerinde kalmayı başardı.

Ripple, Solana, Terra, Cardano, Avalanche, Dogecoin ve Shiba Inu gibi gözde altcoin’ler de düşüşte.  Decred (-13%), Theta Network (-11%), Covex Finance (-10%), THORChain (-8%), Polygon (-6%) ve Secret (-6%) altcoin’leri de değer kaybına devam ediyor.

ApeCoin günün tek kazanan altcoin’i denebilir. Kripto para piyasasının neredeyse tamamının aksine %17 oranında değer kazandı. Bu son fiyat hareketi ile ATH’sine oldukça yakın.

Bununla birlikte, tüm kripto varlıklarının toplam piyasa değeri tekrar yaklaşık 50 milyar dolar düştü.

Cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin