featured

BTC vs. ETH – Kripto para piyasasının en büyük altcoin’i Bitcoin’i geçebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir kripto para birimini diğerine göre tercih edilebilir kılan birçok farklı rakip faktör var. Ethereum açısından bakıldığında, blockchain’in akıllı sözleşme yeteneği piyasadaki oyunun kurallarını değiştirmiştir.

Ayrıca, Ethereum’un PoS’a geçişinin, tüm Ethereum ekosistemi için bir dönüm noktası olması bekleniyor. Bu durum ETH’nin kullanım alanları ve tercih edilme oranını artıracaktır. Bitcoin’in şu anda kripto para piyasasında tartışmasız bir lider olmasına rağmen, ETH ve BTC arasındaki popülerlik savaşı devam ediyor

ETH vs BTC

Piyasa değeri sıralamasında göre sırasıyla birinci ve ikinci koltuklara yerleşen Bitcoin ve Ethereum mücadelelerine devam ediyorlar.

Ethereum için ortaya çıkan yeni yükseliş ihtimalleri ve gelişmeleri ile birlikte birçok kişi, Ethereum’un Bitcoin’i piyasa değerine göre geçip ilk sıraya yerleşip yerleşemeyeceğini tartışıyor. Son verilere göre ise ETH’nin, ezeli rakibine karşı bir galibiyet kazandığı görülüyor.

kripto para altcoin

Santiment verilerine göre yukarıdaki grafikte, Cuma günü 0,074762 olan ETH/BTC oranı, 8 haftanın en yüksek seviyesi 0,074878’e kadar geldi. Bu da, 4 Şubat’tan bu yana ETH/BTC için en büyük orana işaret ediyor. Ayrıca, ilk 10 balina adresi arzın önemli bir yüzdesini elinde tutmaya devam ediyor.

Bu artış, Bitcoin baskınlık tablosunda da belirgindi. ETH’nin payı, Bitcoin’in %42’sine kıyasla %18,64’e yükseldi. ETH etrafındaki farklı yükseliş özellikleri, örneğin ‘birleştirme’ gibi önemli bir rol oynadı. Yedi gün içinde Ethereum’un piyasa değerinde 30 milyar dolardan fazla yükseliş görüldü.

HODL devam

Yatırımcılar da hisselerini satmayı planlamadan tutmaya devam ediyor. Ethereum zincir üstü verileri, son iki hafta içinde 1,2 milyondan fazla ETH’nin borsadan çıktığını gösterdi. Ethereum Borsa Rezervi sadece bir hafta içinde 24,7 milyon ETH’den 23,5 milyon ETH’ye düştü. Bu da %5 oranında bir düşüş yaşandığı anlamına gelir.

ETH BTC

Bu pozisyonlar, Bitcoin’e kıyasla en büyük altcoin’in popülerliğinin artmasına yardımcı olabilir. Yani yatırımcılar, portföylerinde Bitcoin yerine ETH’yi seçiyorlar.

Örneğin, kripto değişim platformu BitMEX’in kurucu ortağı ve CEO’su Arthur Hayes’i düşünün.

Yeni bir blogda Arthur Hayes, Bitcoin’den farklı olarak Ethereum’un para olarak kullanılabilecek bir kripto para birimi olmadığını, bunun yerine gezegenin en büyük merkezi olmayan ağının bir varlığı olduğunu belirtti.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin