featured

Analistler uyarıyor: Kripto para piyasasındaki satış baskısı devam ederken 2023 yılında yeni bir çöküş daha yaşanabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası, genel olarak oldukça kötü bir yıl geçirdi. Veriler, 2023 yılında da benzer çöküşler yaşanabileceğine işaret ediyor.

2018 yılındaki korkunç kripto kışının ardından 2022 yılı, önde gelen kripto işletmelerinin başarısızlığıyla öne çıkan yeni bir ayı trendinin başlangıcı oldu. Buna ayrıca kripto para birimlerinin değerindeki ani düşüş ve küresel pazarların da büyük oranlarda değer kaybetmesi eşlik etti. Bu da 2023 yılı için kripto piyasasının yönünün ne olacağına dair bir ikileme yol açtı.

Bir çöküş daha yaşanabilir mi?

Kripto borsasının net akışı ve tarihsel göstergeleri hakkında kapsamlı araştırmalar yapıldıktan sonra, sektördeki önde gelen analistler tarafından bir dizi tahmin oluşturuldu.

Verilere göre, net akış sıfıra yaklaştıkça pozitif hâle gelecek. Bu, daha az sayıda alıcı ve daha fazla sayıda satıcı anlamına gelmektedir. Bununla birlikte aynı zamanda, yerel bir zirvenin gerçekleşmesi ve ardından gelecekteki piyasa üzerindeki satış baskısının artması muhtemeldir. Bu, düşüş eğiliminin devam etmesine ve halihazırda mevcut olan desteğin kaybolmasına neden olabilir.

Bitcoin grafik

“Değişim net akışı”, tüm merkezi borsaların cüzdanlarına giren veya çıkan toplam net kripto para birimi miktarını ölçen bir göstergedir. Bu metrik pozitif veya negatif olabilir. Değer, borsaya getirilen toplam fon miktarının çıkarılan toplam miktardan çıkarılmasıyla belirlenir.

Bitcoin fiyatı dibi gördü mü?

Piyasa lideri olan Bitcoin’in (BTC) fiyatı, henüz dibe ulaşmadığı göz önüne alındığında muhtemelen çok daha fazla düşecek.

Ayrıca, spot borsalarda işlem gören stablecoin girişlerinde görülen oynaklık derecesi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, Bitcoin’in yakın gelecekte bir boğa koşusuna başlayabileceğini veya yeni bir dibe çökebileceğini gösteriyor.

Bu yazının yazıldığı sırada, Bitcoin’in fiyatı 16,532 dolar civarında işlem görüyor. Bu da piyasa liderinin son 24 saatte %0,61 oranında değer kaybederken, haftalık grafikte ise bu oran %1,85.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin